Facebook pixel

Lapsiperheen seikkailu Wild Taigan alueella

Aktiviteetit, jotka tekevät lomasta unohtumattoman

 

Onnistunut lapsiperheen loma on täynnä jännittäviä seikkailuja ja unohtumattomia kokemuksia. Wild Taiga -alue tarjoaa monia aktiviteetteja, jotka saavat koko perheen innostumaan. Tällä sivulla esittelemme kuusi ainutlaatuista, hauskaa ja opettavaista elämystä, joista voitte nauttia yhdessä. 

 

1. Vierailu porofarmilla tai hevostilalla

 

Anna lastesi tutustua suomalaiseen perinteeseen ja lähde vierailulle Suomussalmella sijaitsevalle Korpiporo -porofarmille. Lapset voivat ruokkia ja silittää poroja, taluttaa niitä ja jopa kokeilla poron vetämää rekeä. Samalla he oppivat paljon uutta niin poroista, kuin porojen kasvatuksestakin. Tämän vierailun lapset muistavat pitkään!

Paltamossa taas voitte tutustua islanninhevosiin Hóll Tallilla. Aloitteleville ratsastajille sopii Issikka tutuksi -retki, joka voidaan tehdä myös talutusratsastuksena. Voitte myös osallistua hevosten hoitoon ennen retkeänne ja sen jälkeen.

2. Petoeläinten elintapoihin tutustuminen luontokeskus Petolassa

 

Kuhmon luontokeskus Petola on kiehtova paikka, jossa lapset voivat heinäkuussa tutustua petoeläinten jännittävään maailmaan. Petolassa he voivat oppia lisää karhuista, susista, ahmoista ja ilveksistä. Lapset pääsevät kuulemaan tarinoita petoeläinten elintavoista ja saavat jopa kokeilla, miltä tuntuu olla karhun talvipesässä. Tämä elämys herättää lapsissa uteliaisuuden luonnon monimuotoisuutta kohtaan. 

Petola on avoinna heinäkuussa, muina aikoina tilauksesta ryhmille. 

Tästä artikkelista voit lukea hämmästyttäviä faktoja suurpedoistamme! 

3. Kalastus järvillä ja joilla

 

Wild Taiga -alueen lukuisat järvet ja joet tarjoavat täydelliset puitteet kalastusharrastukselle koko perheelle. Vuokraa vene tai kokeile onneasi rantakalastuksessa. Lapset voivat oppia kalastuksen perusteet ja kokea jännittäviä hetkiä kalan narraamisen parissa. Hossan kansallispuistossa voitte yhdistää kalastuksen patikointiin. Järvien rauhallinen kauneus ja kalastuksen tuoma jännitys luovat unohtumattomia hetkiä perheen kesken. 

 

Veneitä lainaavat/vuokraavat mm:

Kuhmo: Lentiiran Lomakylä , Hotelli Kalevala, Vienan Portti, Kalevala Camping

Suomussalmi: Arolan maatila- ja erälomat, Camping Hossan Lumo,

Taivalkoski: Saijan Lomakartano 

 

Myös monien vuokramökkien vuokraan kuuluu veneen käyttö. Katso täältä esittelyt alueemme mökeistä!

 

4. Pidä hauskaa koirien kanssa 

 

Lapset rakastavat koiria ja on erityisen hauskaa, kun niitä pyörii ympärillä kymmeniä! Saijan Lomakartanon Huskytarhalla pääset paijaamaan näitä kauniita eläimiä ja jos sinulla on hyvä tuuri, voi tarhalla olla myös pentuja. Viileämmällä säällä voitte viedä koirat metsään kävelylle 

5. Suomussalmen Soivan metsän jättisoittimet

 

Lähde matkalle musiikin maailmaan Suomussalmen Soivan metsän jättisoittimien pariin. Täällä lapset voivat tutustua suuriin ulkosoittimiin, jotka sijaitsevat upeissa Kaunisniemen metsämaisemissa. Soittimet on suunniteltu niin, että niiden avulla voi luoda erilaisia ääniä ja rytmejä. Anna lastesi kokeilla erilaisia soittimia ja uppoutua musiikin riemuun luonnon keskellä. 

6. Vierailkaa Hilpeän Heinäkuun tapahtumissa

 

Ajoittuuko lomamatkanne heinäkuulle? Kuhmon Hilpeä Heinäkuu -lastenfestivaali on käynnissä koko kuukauden. Ympäri kaupunkia järjestetään erilaisia lastenaktiviteetteja, joista suurin osa on maksuttomia. Luvassa on esimerkiksi seikkailuratoja ja lastenkonsertteja. 

 

Haluatko ajankohtaiset vinkit sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje!

Kerran kuukaudessa ilmestyvästä uutiskirjeestämme saat tietoosi alueemme ajankohtaiset kuulumiset.

Lue lisää tietosuojaselosteestamme

 

Wild Taiga summer