Facebook pixel

Alueinfo

Alueen matkailuneuvonnat

Wild Taiga -alueen matkailijoita palvelevat Suomussalmen Matkailutoimisto ja Kuhmon kaupungin matkailuneuvonta. Matkailuneuvonnan puoleen voit kääntyä kaikissa matkaasi koskevissa kysymyksissä: tietoa on saatavilla muun muassa majoituksesta, ohjelmapalveluista, käyntikohteista ja aikatauluista.

Tietoa ja esitteitä voit hakea myös jäsenyrityksistämme.

Yhteystiedot:

Suomussalmen Matkailutoimisto

Jalonkaarre 5
89600 Suomussalmi
puh. 044 777 3250
visit@suomussalmi.fi

Aukioloajat

talvikaudella ma-pe klo 09.00-16.00

kesäkaudella 17.6.-11.8. ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-18

(juhlapyhät suljettu)

 

Kuhmon kaupungin matkailuneuvonta

Kuhmon kaupunginkirjasto
Pajakkakatu 2
88900 Kuhmo
puh. 044 725 5307
matkailu@kuhmo.fi

Aukioloajat

ma-ke klo 10-19
to-pe klo 10-16

la klo 10-15 (suljettu la toukokuu-elokuu)

Kuhmo - luonnon ja kulttuurin harmoniaa

Kuhmo on noin 8 000 asukkaan kaupunki Kainuun, Suomen ja Euroopan unionin itärajalla, jossa yhdistyvät erämaisen luonnon, kalevalaisen kulttuurin ja kamarimusiikin elementit ainutlaatuisella tavalla.

Kuhmon luonto on erämaista taigaa, jonka maisemat ja upea eläimistö kuuluvat olennaisesti kaupunkikuvaan. Keväisin, kesäisin ja syksyisin Kuhmon luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten tarkkailuun suurpedoista lintuihin, vaellukseen, pyöräilyyn, melontaan, kalastukseen ja metsästykseen, marjastukseen ja sienestykseen.

Talvisin Kuhmossa pääsee hiihtämään monipuolisella latuverkostolla sekä kokeilemaan kalaonnea pilkkimällä. Eksoottisin laji on koskiuinti Kuhmon keskustassa sijaitsevassa Pajakkakoskessa!

Kuhmon historia henkii erityisesti kamarimusiikkia ja Kalevalaa. Juminkeko, kalevalaisen kulttuurin informaatiokeskus, havainnollistaa kansalliseepoksemme olevan osa identiteettiämme vielä tänäkin päivänä.

Kuhmo tunnetaan myös kamarimusiikistaan, joka on erottamattomasti kuulunut Kuhmon kesään jo vuodesta 1970. Kuhmon Kamarimusiikki on tänä päivänä Suomen vanhin ja yksi suurimmista festivaaleista ja kansainvälisestikin merkittävä kamarimusiikkitapahtuma.

Myös Kansanmusiikkijuhla Sommelo kerää sankoin joukoin musiikinystäviä Kuhmoon.

Lisätietoja Kuhmosta: www.visitkuhmo.fiwww.kuhmo.fi

Suomussalmi - Suomalaisten sankaritarinoiden syntysijoilla

Suomussalmi on noin 7 500 asukkaan kunta Kainuun pohjoisosassa, joka on kuuluisa erämaaluonnostaan ja erinomaisista luontoharrasteista. Kuntaa rajaa koko matkalta idästä Venäjän raja. Rajaa seuraa itärajan retkeilyreitti, jossa vaeltaja voi nauttia samalla erämaaluonnosta ja itärajan eksotiikasta.

Oman lisänsä Suomussalmen mielenkiintoiseen matkailutarjontaan tuovat Hossan kansallispuiston tuhansia vuosia vanhat värikalliomaalaukset ja talvisodan taistelujen tapahtumapaikat, muistomerkit ja esineistö.

Menneisiin aikoihin voi tutustua myös lukemalla korpikirjailija Ilmari Kiannon värikkäitä kuvauksia alueen ihmisten arjesta. Ilmari Kiannon idyllinen taiteilijakoti Turjanlinna sijaitsi Suomussalmella ison ja kauniin Kiantajärven rantamaisemissa. Kiannon sielunmaisemiin, joissa ovat syntyneet niin Punainen viiva kuin Ryysyrannan Jooseppikin, ja nykyisiin Turjan tupiin pääsevät vierailijat tutustumaan kesäisin opastettujen järviristeilyjen yhteydessä.

Erikoisempaa ja hyvin mielenkiintoista suomussalmelaista paikalliskulttuuria edustavat Suomussalmen Kaunisniemeen rakennettu, maailmassa ainutlaatuinen Soiva Metsä -maastosoitinkokonaisuus ja valtatie 5:n varressa lähes tuhatpäinen Hiljainen kansa. Riemukkaan värikäs tilataideteos on seisonut pellollaan pysäytellen tuhansia ohikulkijoita jo vuodesta 1994 lähtien.

Lisätietoa Suomussalmesta: www.visitsuomussalmi.fi www.suomussalmi.fi

Hossa - Luonnon rauhaa ja upeita maisemia

Hossa on pieni kylä Suomussalmen kunnan pohjoisosassa. Mutta on se muutakin – jotain ikiaikaista. Hossan upeat harjumaisemat ja kirkkaat vedet ovat houkutelleet kävijöitä satojen, jopa tuhansien vuosien ajan. Eipä ihme, että Hossa valittiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kansallispuistoksi – lahjaksi Suomelle.

Hossassa pääset virkistymään puhtaiden vesien äärelle. Mäntykankailla kulkevien patikointi- ja maastopyöräilyreittien varrella on runsaasti taukopaikkoja. Puiston pohjoisosassa maisema muuttuu jyrkkäpiirteisemmäksi. Julma-Ölkky on huikea kanjonijärvi, jota kiertäessä tuntee välillä olevansa kirjaimellisesti rotkon reunalla.

Kristallinkirkkaat vedet ja kohisevat kosket tekevät Hossasta myös melojan ja kalastajan unelmapaikan. Talvella Hossassa voi liikkua hiihtäen, pyöräillen tai lumikenkäillen huollettuja talvireittejä pitkin tai vapaasti umpihangella.

Hossa on vanhaa kulttuuriseutua. Värikallion ja Julma-Ölkyn esihistoriallisista kalliomaalauksista saat häivähdyksen tuhansia vuosia vanhoista uskomuksista. Poronhoito Hossassa juontaa juurensa 1500-luvulle ja kalastettu näillä seuduilla on aina. Myös niittyladot, tervahaudat, savottakämpät ja uittorakenteet kertovat omia tarinoitaan ihmisten arkisesta aherruksesta ja elämästä Hossan seuduilla.

Hossassa voit yöpyä mökissä, huoneistossa, autiotuvassa, teltassa tai asuntovaunussa. Ateria- ja ohjelmapalveluita järjestetään toiveiden mukaisesti. Myös vuokravälineitä on saatavilla.

Lisätietoja Hossasta: www.luontoon.fi/hossa ja www.hossa.fi

 

Wild Taiga summer