Facebook pixel

Unelmien mökkiloma itäisessä Kainuussa – esittelyssä Suomussalmen ja Kuhmon parhaat mökit

11.1.2023

Kaipaatko totaalista irtiottoa kaupungin kiireistä? Luonnonläheinen, aktiviteettientäyteinen loma virkistää mieltä varmasti, mutta kaikista parhaiten mieli lepää, kun pääset katselemaan metsämaisemaa ja nauttimaan hiljaisuudesta myös majapaikassasi.

Wild Taiga -alueelta löydät monenlaisia mökkejä niin Suomussalmelta kuin Kuhmostakin. Tästä artikkelista näet mökkien perustiedot kätevästi kertavilkaisulla.

 

Mökkejä Hossan kansallispuistossa

 

Hossan kansallispuisto on viime vuosina noussut todella suosituksi kohteeksi, eikä syyttä. Puisto on mainio käyntikohde mihin tahansa vuodenaikaan ja siellä on monipuoliset mahdollisuudet erilaisille aktiviteeteille. Kansallispuiston läheisyydessä ei ole suuria hotelleja, mutta tunnelmallisia mökkejä sen sijaan riittää.

 

Hossan retkeilykeskus

 

Hossan retkeilykeskus sijaitsee kansallispuiston rajojen sisäpuolella, kirkkaan Öllörijärven rannalla.

Karhunkainalon leirintäalueella voit yöpyä omassa majoitteessasi tai vaihtoehtoisesti kodikkaassa hirsimökissä. Mökeistä löytyy kaksi kerrossänkyä ja niihin mahtuu neljä henkilöä. Mökeissä on kylpyhuoneet, saunomaan pääsee retkeilykeskuksen huoltorakennuksessa tai lisämaksulla rantasaunassa.

 

Karhunkainalon mökki Hossassa

Alueelta löytyy myös moderneja, ekologisesti maalämmöllä lämpeneviä hirsiparitaloja. Kuhunkin huoneistoon mahtuu kuusi henkilöä. Huoneistoissa on omat saunat sekä huippunopea Wifi-yhteys.

 

Hirsiparitalo

Loma-Hossa

 

Loma-Hossalla riittää erilaisia mökkivaihtoehtoja aivan kansallispuiston vieressä. Mökistä riippuen matkaa puistoon tulee polkuja pitkin vain 1–3 km.

 

Loma-Hossan tiukumökki

 

Voit majoittua tunnelmallisessa hirsimökissä Hossanjärven rannalla. Rannat ovat lapsiystävällisiä matalia hiekkarantoja. Myös soutuveneet ovat rannassa valmiina viemään mökkeilijät vaikkapa narraamaan ahvenia.

Haluatko sittenkin ihailla järvimaisemia modernin mökin isoista ikkunoista? Kokeile Öllörinjärven rannalla sijaitsevaa Naava -mökkiä.

 

Loma-Hossan Naavamökki

Camping Hossan lumo

 

Hossan lumon leirintäalue sijaitsee aivan kansallispuiston vieressä. Oman majoitteesi lisäksi voit valita jonkun yhdestätoista mökistä. Vaihtoehtoja riittää pikkuisista leirintämökeistä aina kuuden hengen hirsimökkiin.

 

Hirsimökki Hossassa

 

Leirintäalueelta voit myös vuokrata monenlaisia ulkoiluvälineitä sekä kesällä että talvella.

 

Camping Hossan Lumon ranta

Mökkejä Suomussalmella, Martinselkosen lähellä

 

Martinselkosen luonnonsuojelualue edustaa todellisia kainuulaisia salomaita. Hiljaisella alueella saat retkeillä omassa rauhassa. Paikka sopii erinomaisesti myös kalastukseen ja marjastukseen.

 

Arolan maatila- ja erälomat

 

Arola sijaitsee Suomussalmen Ruhtinansalmella, lähellä Venäjän rajaa ja Martinselkosen luonnonsuojelualuetta. Arolassa voit oppia paljon sotahistoriasta sekä katsella karhuja kojusta käsin. Arolan pirtissä on myös tunnelmallinen tilausravintola.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy moneen makuun: Moderneihin, kaikilla mukavuuksilla varustettuihin Arovilla -huoneistoihin mahtuu huoneistosta riippuen 2 tai 4 henkilöä.

 

Arolan Arovilla -mökki

 

Hevonkuusi -hirsimökki sijaitsee rauhallisella paikalla Kulmajärven rannalla. Majoittumaan mahtuu 4–6 henkilöä. Mökissä on sähkösauna ja rannalta löydät myös puulämmitteisen rantasaunan. Rannalta löytyy myös soutuvene.

 

Hevonkuusi -mökki

 

Sähkötön Tulihtaniemen mökki sopii kokeneelle eräilijälle. Joen varrella sijaitsevaan mökkiin kuljetaan veneellä ja sinne mahtuu 3–4 henkilöä.

 

Tulihtaniemen mökki Arolassa

 

Martinselkosen eräkeskus

 

Martinselkosen eräkeskus tunnetaan erityisesti karhunkatselumahdollisuuksistaan, mutta myös esimerkiksi retkeilijät voivat käyttää paikkaa tukikohtanaan.

 

Martinselkosen eräkeskus ulkoa

 

Eräkeskuksen pihasta löydät modernin majoitusrakennuksen jaetulla keittiöllä ja olohuoneella. Huoneissa on omat kylpyhuoneet ja kuhunkin huoneeseen sopii kaksi henkilöä.

Jos tahdotte vetäytyä omalla porukalla metsän keskelle, voitte vuokrata tunnelmallisen Kuikkalehdon mökin, jonne tulee matkaa eräkeskukselta viisi kilometriä. Tähän pienen järven rannalla sijaitsevaan mökkiin mahtuu jopa kahdeksan henkeä. Mökissä on sähköt, mutta ei juoksevaa vettä.

 

Kuikkalehdon mökki Martinselkosessa

 

Mökkejä Kuhmossa

 

Lentiiran lomakylä

 

Lentiiran lomakylä sijaitsee kauniilla paikalla Lentiirajärven rannalla.

 

Lentiiran lomakylän mökki Kuhmossa

 

Lentiira tunnetaan erityisesti kiitellystä savusaunastaan. Lomakylässä on muutenkin mahdollista harrastaa monipuolisesti aktiviteetteja; lomakylä vuokraa niin veneitä, kuin monia muitakin kulkuvälineitä. Lähistöllä on myös karhunkatselupaikkoja ja perhokalastajien suosima Änättikoski.

 

Savusauna Lentiiran lomakylässä

 

Voit joko leiriytyä leirintäalueella tai ottaa mökkimajoituksen. Mökkejä löytyy eri kokoisia ja niihin mahtuu kahdesta seitsämään henkeä. Kaikissa mökeissä on sähköt ja juokseva vesi ja niissä voi majoittua vuoden ympäri. Tilauksesta sinun on mahdollista saada myös aamiaiskori tai buffetaamiainen.

 

Lentuankoski

 

Lentuankosken leirintäalue sijaitsee kauniilla paikalla jokimaisemissa. Paikka sopii erityisen hyvin perhokalastajalle, sillä koski on ihan vieressä.

 

Lentuankosken leirintäalue Kuhmossa

 

Alueelta löytyvät WC:t, suihkut lämpimällä vedellä, kemsan tyhjennyspaikka sekä jätteiden lajittelupaikka. (lasi, paperi, bio, sekajäte) Rantasauna lämpiää tilausten mukaan päivittäin.

Ruoanlaitto onnistuu joko keittopaikoilla tai rannassa elävän tulen äärellä.

 

Jokela-talo Lentuankosken leirintäalueella

 

Teltan tai asuntovaunun lisäksi voit majoittua myös tunnelmallisessa Markkula-aitassa (kesäisin) tai Jokela-talossa, joka on vuokrattavissa myös talviaikaan. Jokela-talon kahteen makuuhuoneeseen ja vuodesohville mahtuu jopa kuusi henkilöä. Talosta löytyy oma sauna.

 

Arctica Estates

 

Tämä Kuhmon Ylä-Vieksiltä löytyvä ylellinen huvila sopii vaativallekin majoittujalle. Lähimmät naapurit ovat puolen kilometrin päässä, joten yksityisyys on taattu. Rannasta löytyy 500 m omaa rantaviivaa ja pihassa on upea puutarha.

 

Ylellinen mökki Kuhmossa

 

Talon henkilökunta on valmiina räätälöimään unelmaloman juuri sinulle ja palvelut ovat sen mukaiset. Halutessasi sinut voidaan noutaa jopa Helsingistä ja perillä Kuhmossa sinua odottelee maukas illallinen suosikkiviinisi kanssa.

 

Luksusmökin aula

Pykälä

 

Tämä kelokylä sijaitsee komealla paikalla, vaaran päällä Kuhmon Timoniemellä. Voit vuokrata yksittäisen mökin tai kaikki kolme kerralla! Pykälä sopiikin mainiosti esimerkiksi sukujuhlien tai hirvipeijaisten pitopaikaksi – Pykälään mahtuu majoittumaan yhteensä 20 henkilöä.

 

Pykälän kelomökit Kuhmossa

 

Asuinmökkien lisäksi pihassa on kelogrilli, jossa voit laittaa ruokaa tunnelmallisesti elävällä tulella. Isoon saunaan mahtuu kerralla monta saunojaa. Viilentymään voitte pulahtaa viereiseen lähdelampeen.

 

Pykälän kelomökkien sauna ja lampi

Rastinjärven mökki

 

Mökki Rastinjärven rannalla Kuhmossa

 

Tämä sähkötön mökki sopii sinulle, joka haluat nauttia hiljaisuudesta eteläisessä Kuhmossa.

Mökin parisänkyyn ja makuuparvelle mahtuu yhteensä 4 henkilöä. Mökin varusteluun kuuluu kamiina, kaasuliesi/ -uuni, kaasujääkaappi ja öljylamput/ledlamput. Hirsisaunassa nautit pehmeistä löylyistä.

Viereinen Rastinjärvi on mainio kalapaikka ja soutuveneen käyttö kuuluu vuokraan.

 

Wild Taiga summer