Facebook pixel

Lentiiran Lomakylä

Mäntypuusta tervaksi

Hinta / henkilö
alkaen

43 €

Saatavuus

Kesä

Ryhmille suunnattu Mäntypuusta tervaksi -ohjelma tutustuttaa Lentiiran elävään tervaperinteeseen. Opastetulla kierroksella vieraillaan tervahaudalla ja tarinoidaan tervanpolton historiasta ja käytännön toteutuksesta.

Ohjelman kuvaus

Tervaperinne on merkittävä osaa suomalaista kulttuurihistoriaa jo 1600-luvulta alkaen. Kainuussa tervanpoltto kukoisti 1900-luvulla, jolloin ¾ Suomen tervasta tuotettiin täällä. Tervan asema ihmisten jokapäiväisessä elämässä oli merkittävä, käytettiinhän tervaa paitsi puunsuoja-aineena myös lääkkeenä ihottumia ja tauteja vastaan. Kiihtyneen kysynnän ansiosta terva nousi merkittävään rooliin kainuulaisten toimeentulon parantajana maanviljelyksen rinnalla.

Sotien jälkeen tervantuotanto hiipui ja tervanpolttoa on jatkettu pienimuotoisesti ennen kaikkea kotiseutuperinteiden ylläpitämiseen. Lentiirassa poltettiin maailman suurin tervahauta vuonna 2000. Lentiiran Terwa tuottaa edelleen tervajalosteita erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten puunsuojaksi, kavioiden hoitoon, löylytervaksi sekä elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Tarkemmat tiedot

Mäntypuusta tervaksi -lounaspaketti (ohjelma noin 2h)

Paikallisen tervaperinteen historia ja nykypäivän käyttö
Keittolounas Pirtissä sis. keitto, leipä, kahvi ja jälkkärit
Hinta 43€/hlö (minimi 8 henkilöä)

Mäntypuusta tervaksi -ohjatulla tervakierroksella pääset kuulemaan tervatarinoita ja tutustumaan Lentiiran tervaperinteeseen. Kierroksen aikana vierailemme tervahaudalla ja katsomme tervaperinteestä kertovan filmin. Tervahistorian lisäksi tutustumme tervajalosteisiin ja niiden käyttötarkoituksiin. Tuotteita voi ostaa myös kotiinvietäväksi. Tervaohjelma sopii erinomaisesti ryhmämatkojen ohjelmanumeroksi sekä kokousten oheen. Pyydä tarjousta ryhmällesi.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer