Facebook pixel

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki 2021

Hinta / henkilö alkaen

22 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Kesä

Kuhmon Kamarimusiikki soi 51. kerran 11.−24.7.2021. Kesän ohjelman nimenä on Beethovenin purkaus.

Ohjelman kuvaus

TEEMA, KONSERTIT, LIPPUJEN HINNAT

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään vuoden tauon jälkeen taas ensi kesänä. Luvassa on kahden viikon aikana 55 konserttia, joissa kuullaan kymmeniä koti- ja ulkomaisia huippumuusikoita. Teemana on Beethoven, jonka 250-vuotisjuhlat jäivät viime vuonna koronaepidemian varjoon. Kamarimusiikki soi Kuhmossa 11.–24. heinäkuuta.

Festivaalilla esiintyvät tänäkin vuonna monet tutut tähtimuusikot. Pianisteista ovat mukana muiden muassa Nino Gvetadze ja Konstantin Bogino, yli kahdenkymmenen viulistin joukossa ovat Sergey Malov ja Daniel Rowland, sellistejä ovat muiden muassa Senja Rummukainen ja Trey Lee. Kamariyhtyeitä on mukana viisi, joukossa sekä Kuhmon kvartettiakatemiaan kuuluvia kokoonpanoja että yleisön suursuosikit Danel-kvartetti ja Storioni-trio.

Epidemiatilanteen vuoksi saleihin myydään tänä kesänä puolet paikoista. Konserttipaikkoina ovat nyt Kuhmo-talo ja Kuhmon kirkko, koska näissä suuremmissa saleissa pystytään noudattamaan parhaiten turvavälejä. Yleisön turvallisuus on otettu huomioon myös tapahtumien ajoituksessa, sillä päivittäisten konserttien määrä on rajattu neljään ja konsertit pidetään ilman väliaikoja. Näin yleisöllä on riittävästi aikaa turvalliseen salista poistumiseen ja konserttipaikkojen välillä liikkumiseen. Tuupalan alakoulun sali on käytössä kurssilaisten ilmaiskonserteissa. Konserttipaikat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Suosittu kulkuväline niin taiteilijoilla kuin yleisölläkin ovat pyörät.

Nimi Beethovenin purkaus tulee vuonna 1999 kaukaisessa galaksissa havaitusta räjähdyksestä ja sen jälkihehkusta. Ilmiö nimettiin Beethoven-purkaukseksi, sillä se löydettiin juuri Beethovenin syntymäpäivänä. Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlavuosi ajoittui viime vuodelle, jolloin Kuhmon Kamarimusiikki oli koronan vuoksi tauolla. Beethoven hehkuu kuitenkin edelleen, kuten Vladimir Mendelssohn sanoo: ”Beethovenin musiikki, hänen rajattoman mielikuvituksensa tuote, ilmentää intohimoja, näkyjä, luontoa, kuutamoa, myrskyjä, mustasukkaisuutta, rakkautta, ylenkatsetta ja ihailua tai herättää eloon myyttisen Prometheuksen, henget ja muusat sekä Oodin ilolle. Ne kaikki ovat muuttuneet osaksi samaa sammumatonta jälkihehkua.”

Ohjelmaesite on tänä vuonna nettiversiona ja löytyy tämän linkin takaa. Kotisivulla www.kuhmofestival.fi on paljon lisätietoja.

Konserttilippujen hinnat ovat edulliset. Tunnin mittaisen konsertin hinta on 22 euroa ja puolentoista tunnin konsertin hinta 25 euroa. Alle 20-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille on alemmat hinnat.

MATKUSTAMINEN KUHMOON, MAJOITUS, MUUTA OHJELMAA

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa puhtaiden järvien ja raikkaiden metsien keskellä. Helsingistä Kuhmoon on matkaa 600 kilometriä. Matka taittuu nopeiden lentämällä Kajaaniin (n. 1 h 15 min) ja siitä lentotaksilla/bussilla Kuhmoon (n. 1 h 30 min).

Kuhmossa voi majoittua mm. hotelleihin, lomakyliin, leirintäalueille tai matkakoteihin. Erikoisen suosittua on myös vuokrata kuhmolaisperheeltä omakotitalo tai kerrostaloasunto kokonaan omaan käyttöön!

Konserttien lomassa Kuhmossa voi nauttia muusta kuhmolaisesta kulttuuri- ja luontotarjonnasta.

Ohjelman tiedot

14 päivässä
55 konserttia
yli 200 teosta!

Esiintymässä
100 taiteilijaa
Suomesta ja
eri puolilta
maailmaa.

"Vahvuuksina
valoisat yöt,
siniset järvet,
kotoisa ilmapiiri ja
ainutlaatuinen musiikki!"
- Festspiele-musiikkilehti 2012

Tarkemmat tiedot

Festivaalin ohjelma, taiteilijat ja paljon muuta tietoa löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Hyvä tietää

Majoitusta voi kysyä suoraan näiltä Wild Taigan sivuilta löytyvistä majoitusliikkeistä.

Lisää majoitusliikkeiden yhteystietoja löytyy festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi

Lisätietoja: Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 040 169 6509 tai sähköposti kuhmo.festival(at)kuhmofestival.fi

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer