Facebook pixel

Festivaalit ja tapahtumat

Alueella on pitkät perinteet kulttuuritapahtumien järjestämisessä, ja yksi Wild Taigan voima onkin monipuolisissa ja värikkäissä kulttuuritapahtumissa, luonnon ja kulttuurin yhdistämisessä sekä osaamisessa.

Tunnetuin kulttuuritapahtuma on vuosittain järjestettävä Kuhmon Kamarimusiikki, mutta myös muita tapahtumia on ympäri vuoden.

Lisäksi tarjolla on liikunnallisia tapahtumia, joissa pääsee sukeltamaan alueen upeaan luontoon, kuten perinteikäs Kainuun Rastiviikko ja Kainuu Trail -polkujuoksutapahtuma.

Tuotteet

Hilpeä Heinäkuu 2023

Juminkeko

Hilpeä heinäkuu järjestetään taas 1.7. – 31.7.2023

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) -polkujuoksu

Kainuun Rastiviikko

Kainuu Trail Hossa National Park (Finland) on polkujuoksutapahtuma Hossan kansallispuiston polkujuoksijan paratiisissa. Kainuu Trail -polkujuoksussa juoksijat pääsevät nauttimaan Hossan kansallispuiston hienoimmista poluista, parhaista maisemista ja legendaarisista nähtävyyksistä.

Hinta / henkilö
alkaen

25 €

Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko (kilpasarjat H/D8-95)

Kainuun Rastiviikko

56. Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko järjestetään Kajaanin Joutenlammen maastoissa 30.6.-5.7.2024. Suunnistusviikon kilpasarjat (H/D8-95) tarjoavat kaikille kilpasuunnistajille sopivia suunnistushaasteita Kainuun hienoimmissa suunnistusmaastoissa sekä yhden Suomen suurimman suunnistustapahtuman leppoisassa ja turvallisessa tunnelmassa.

Hinta / henkilö
alkaen

16 €

Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko (kuntosuunnistus / kuntoradat)

Kainuun Rastiviikko

56. Kainuun Rastiviikko -suunnistusviikko järjestetään Kajaanin Joutenlammen maastoissa 30.6.-5.7.2024. Suunnistusviikon kuntosuunnistus (avoimet sarjat) tarjoavat kaikille sopivia suunnistuselämyksiä Kainuun hienoissa suunnistusmaastoissa sekä yhden Suomen suurimman suunnistustapahtuman leppoisassa sekä turvallisessa tunnelmassa.

Hinta / henkilö
alkaen

20 €

Vienankarjala

Kansanmusiikkijuhla Sommelo Paimenessa

Sommelo

Sommelo Paimenessa 2024 Kurssit 24.-26.6. Konsertit, klubit & seminaari 26.-29.6. Vienan kulttuuriretki 29.-30.6. Lisätietoja festivaalista, kurssi-ilmoittautumisesta sekä lipunmyynnistä tulossa alkuvuodesta 2024. Tervetuloa Sommeloon! Sommelon festivaalitrilogia 2024-2026 Paimenessa – Metsässä – Vesillä

Hinta / henkilö
alkaen

0 €

Kuhmon Kamarimusiikki 2024

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki soi 54. kerran 14.−27.7.2024. Kesän teema on Rajalla.

Hinta / henkilö
alkaen

25 €

Kuhmon Talvi

Kuhmon Talvi

Kuhmon Talvi on kuhmolaisten kulttuuritoimijoiden yhteinen tuotos. Vuosittain viikolla 8 järjestettävään tapahtumaan tuovat osansa kansainväliset festivaalimme Kuhmon Kamarimusiikki ja Musiikkijuhla Sommelo sekä Kalevala-keskus Juminkeko, Luontokeskus Petola, Kuhmon kaupunki ja Kuhmo-talo.

Hinta / henkilö
alkaen

0 €

Sun of Songs

Kuhmon Talvi: Kansanmusiikkijuhla Sommelo

Sommelo

Laulettu Kalevala Kansanmusiikkijuhla Sommelon konsertissa lauletaan karjalais-suomalaista Kalevalaa. Laulamassa ja laulattamassa on Ääniteatteri Iki-Turson jäseniä. Kahvilasta voi illan aikana ostaa juotavaa ja pientä purtavaa. Vuonna 2023 pihla folk alkoi julkaista Ääniteatteri Iki-Turson laulamaa äänikirjaa Kalevalasta.…

Hinta / henkilö
alkaen

10 €

Wild Taiga summer