Facebook pixel

Kuhmon Kamarimusiikki 2019

Kuhmon Kamarimusiikki soi 50. kerran 14.−27.7.2019. Kesän teemana on Nostalgia.

Ohjelman tiedot

14 päivässä
yli 70 konserttia
lähes 350 teosta!

Esiintymässä
170 taiteilijaa
Suomesta ja
eri puolilta
maailmaa.

"Vahvuuksina
valoisat yöt,
siniset järvet,
kotoisa ilmapiiri ja
ainutlaatuinen musiikki!"
- Festspiele-musiikkilehti 2012

Hinta / henkilö
alkaen

19 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

TEEMA, KONSERTIT, LIPPUJEN HINNAT

Kuhmossa soi tänä kesänä jo 50. kamarimusiikkifestivaali. 14.–27. heinäkuuta järjestettävän festivaalin teemana on juhlavuotena Nostalgia. Kamarimusiikin suurten klassikoiden ystäville Kuhmo on tänä kesänä todellista juhlaa, sillä ohjelmassa on runsaasti vuosikymmenien aikana yleisön suosikeiksi nousseita teoksia. Mukana on myös useita Kuhmon alkuvuosien muusikoita kuten Yoshiko Arai, Seppo Kimanen ja Izumi Tateno.

”Menneisyys on juuri, josta kaikki luojiksi muuttuneet luodut kasvattavat kuolematonta puuta”, taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn kuvaa teemaa. Pelkästään historiaan Mendelssohn ei kuitenkaan halua katsoa, sillä ”menneisyyteen kääntyviltä silloilta pääsee kyllä toiseenkin suuntaan”. Tulevaisuuteen viittaavat festivaalin vuosikymmenten aikana tilaamat uudet teokset, joista merkittävimpiä kuullaan ensi kesänä. Sävellystilaukset jatkuvat, ja tänä vuonna saa kantaesityksensä Juha T. Koskisen uusi teos Dream Transmission sooloklarinetille ja elektroniikalle.

Taiteilijoita on mukana lähes 170. Mukana on tuttuja suosikkimuusikoita kuten pianistit Natacha Kudritskaya ja Nino Gvetadze, viulistit Daniel Rowland, Nikita Boriso-Glebsky ja pitkästä aikaa Kuhmossa vieraileva Jean-Jacques Kantorow, klarinetistit Christoffer Sundqvist ja Lauri Sallinen sekä taiturillinen bandoneonisti Marcelo Nisinman. Jousikvartetteja on mukana seitsemän, joukossa viime vuosien suuret suosikit Danel-kvartetti ja Meta4-kvartetti. Nuorten esiinmarssi jatkuu niin Nuorten kamarimuusikoiden kuin syksyllä 2018 käynnistyneen Kuhmon Kamarimusiikin kvartettiakatemian kautta.

Juhlavuoden kunniaksi Kuhmo-talon aulassa on esillä Stefan Bremerin festivaalikuvia vuosien varrelta. Bremerin mestarillisia otoksia on mukana myös keväällä ilmestyvässä Juhani Koiviston kirjoittamassa juhlakirjassa ”Viisikymmentä ihmeellistä kesää”. Salakamarissa ja Amatissa voi nostalgisoida Pekka Lehtisen vanhojen julisteiden parissa, ja Kamarimusiikkikeskuksen Galleriassa on Vesa Varrelan lasitaidetta ja veistoksia.

Ohjelman tarkka sisältö ja esiintyjät löytyvät festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Konserttilippujen hinnat ovat edulliset. Tunnin mittaisen konsertin hinta on 19 euroa ja väliajallisen kahden tunnin konsertin hinta 26,50 euroa.

Maksullisten konsertin lisäksi festivaalilla on lukuisia ilmaistilaisuuksia. Näiden joukossa ovat mm. oppilaskonsertit, päivän ohjelmaesittelyt ja taidenäyttelyt.

KONSERTTIPAIKAT

Konsertit pidetään Kuhmo-talon akustisesti erinomaisessa Lentua-salissa, Kuhmon kauniissa puukirkossa sekä arkkitehtuurin Finlandia-palkintona ehdokkaanakin olleessa uudessa Tuupalan alakoulussa. Kaikki konserttipaikat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Suosittu kulkuväline niin taiteilijoilla kuin yleisölläkin ovat pyörät.

MATKUSTAMINEN KUHMOON, MAJOITUS, MUUTA OHJELMAA

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa puhtaiden järvien ja raikkaiden metsien keskellä. Helsingistä Kuhmoon on matkaa 600 kilometriä. Matka taittuu nopeiden lentämällä Kajaaniin (n. 1 h) ja siitä lentotaksilla/bussilla Kuhmoon (n. 1,5 h).

Kuhmossa voi majoittua mm. hotelleihin, lomakyliin, leirintäalueille tai matkakoteihin. Erikoisen suosittua on myös vuokrata kuhmolaisperheeltä omakotitalo tai kerrostaloasunto kokonaan omaan käyttöön!

Konserttien lomassa Kuhmossa voi nauttia muusta kuhmolaisesta kulttuuri- ja luontotarjonnasta.

Tarkemmat tiedot

Festivaalin ohjelma, taiteilijat ja paljon muuta tietoa löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Wild Taiga

Hyvä tietää

Majoitusta voi kysyä suoraan näiltä Wild Taigan sivuilta löytyvistä majoitusliikkeistä.

Lisää majoitusliikkeiden yhteystietoja löytyy festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi

Lisätietoja: Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 08 652 0936 tai sähköposti kuhmo.festival(at)kuhmofestival.fi

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki 2019

Hinta / henkilö
alkaen

19 €

Saatavuus

Kesä

Tulosta

Wild Taiga summer