Facebook pixel

Kuhmon Kamarimusiikki 2020

Kuhmon Kamarimusiikki soi 51. kerran 12.−25.7.2020. Kesän teemana on Illuusion taide.

Ohjelman tiedot

14 päivässä
70 konserttia
yli 300 teosta!

Esiintymässä
150 taiteilijaa
Suomesta ja
eri puolilta
maailmaa.

"Vahvuuksina
valoisat yöt,
siniset järvet,
kotoisa ilmapiiri ja
ainutlaatuinen musiikki!"
- Festspiele-musiikkilehti 2012

Hinta / henkilö
alkaen

19 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

TEEMA, KONSERTIT, LIPPUJEN HINNAT

Suomen suurin kamarimusiikkifestivaali soi Kuhmossa jo 51. kerran 12.-25.7.2020. Kahden viikon aikana tarjotaan tuttuun tapaan sekä kamarimusiikin klassikoita että yllättäviä erikoisuuksia. Kuhmon Kamarimusiikissa kuullaan 70 konserttia noin 150 muusikon voimin. Kesän maineikas säveltäjävieras on Osvaldo Golijov.

Kuhmon Kamarimusiikin teemana on Illuusion taide, ja joka päivällä on oma kiehtova otsikkonsa kuten Tiedon puu, Sankarin matka, Ajaton kello ja Kadotettujen sielujen kuja. Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn muistuttaa, että ”tänä uskottavien valeuutisten aikana” musiikin illuusiot voivat tarjota ulospääsyn uutishälystä. ”Siirrä silmät ja korvat pois älylaitteista ja tule kanssamme kahden viikon musiikilliselle puhdistuskuurille”, Mendelssohn kehottaa.

Mendelssohnin suunnittelema ohjelma sisältää suosittuja kamarimusiikkiteoksia Forelli-kvintetosta lähtien, mutta esillä on myös Suomessa harvoin kuultuja mestariteoksia. Yksi aiheetta vähälle huomiolle jääneistä merkittävistä säveltäjistä on Mieczysław Weinberg. Puolasta maailmansodan syttyessä Neuvostoliittoon muuttanut säveltäjä loi laajan ja laadukkaan tuotannon, josta Kuhmossa kuullaan useita jousikvartettoja Danel-kvartetin soittamana.

Kesän pääsäveltäjävieras on argentiinalaissyntyinen Osvaldo Golijov, joka on musiikissaan yhdistänyt kiinnostavasti tango nuevoa, juutalaista perinnettä ja uuden musiikin elementtejä. Osvaldo Golijovin musiikkia kuullaan koko festivaalin ajan, ja hän itse esittelee sävellyksiään ensimmäisen viikon perjantaina.

Kesän muusikkovieraissa on monta kamarimusiikkiyleisön tuttua suosikkia kuten pianistit Nino Gvetadze ja Natacha Kudritskaya, viulistit Nikita Boriso-Glebsky, Sergey Malov ja Daniel Rowland, sellistit Trey Lee ja Senja Rummukainen sekä bandoneonin taituri Marcelo Nisinman. Kahdeksan Kuhmossa vierailevan yhtyeen joukossa ovat muiden muassa Danel-kvartetti, Storioni-trio ja taidokas ruotsalainen lauluyhtye Ensemble Åtta. Uusia tuttavuuksia ovat mm. sellisti Boris Andrianov, huilisti Filippo Mazzolli ja Cremona-kvartetti.

Festivaali alkaa sunnuntaina 12.7. Lentiiran kirkossa Bachilla ja päättyy lauantaina 25.7. Kuhmo-talossa tanssillisiin tunnelmiin. Päivittäin on tarjolla keskimäärin viisi konserttia. Päivät alkavat pääsääntöisesti kirkossa barokkipainotteisella ohjelmalla, iltapäivällä soitetaan yleensä yksi konsertti Tuupalan alakoulussa ja toinen Kuhmo-talossa tai kirkossa. Iltaisin kamarimusiikista nautitaan Kuhmo-talossa, johon konsertit nyt keskittyvät aiempaa enemmän.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa täydessä konserttikäytössä olleen Tuupalan alakoulun opastusta, viihtyisyyttä ja kahvilapalveluja kehitetään edelleen. Viime kesän juhlavuotena festivaali levittäytyi aiempaa enemmän ympäri Kuhmoa, ja nyt suosittuja perukkakonsertteja jatketaan. Mielenkiintoisena perukkakonserttipaikkana on Elimyssalon syrjäinen Levävaaran talo, jonne 50 konserttivierasta pääsee yhteiskuljetuksella ja loppumatkan patikoiden. Konsertteja on myös tunnelmallisessa siunauskappelissa, Luontokeskus Petolassa ja ortodoksisessa kirkossa. Lähialueen konsertti on Kajaanissa.

Ohjelman tarkka sisältö ja esiintyjät löytyvät festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Konserttilippujen hinnat ovat edulliset. Tunnin mittaisen konsertin hinta on 19 euroa ja väliajallisen kahden tunnin konsertin hinta 27 euroa. Alle 20-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille on alemmat hinnat.

Maksullisten konsertin lisäksi festivaalilla on lukuisia ilmaistilaisuuksia. Näiden joukossa ovat mm. oppilaskonsertit, päivän ohjelmaesittelyt, soitinesittelyt, taiteilijatapaamiset ja taidenäyttelyt.

KONSERTTIPAIKAT

Konsertit pidetään Kuhmo-talon akustisesti erinomaisessa Lentua-salissa, Kuhmon kauniissa puukirkossa sekä arkkitehtuurin Finlandia-palkintona ehdokkaanakin olleessa uudessa Tuupalan alakoulussa. Kaikki konserttipaikat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Suosittu kulkuväline niin taiteilijoilla kuin yleisölläkin ovat pyörät.

MATKUSTAMINEN KUHMOON, MAJOITUS, MUUTA OHJELMAA

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa puhtaiden järvien ja raikkaiden metsien keskellä. Helsingistä Kuhmoon on matkaa 600 kilometriä. Matka taittuu nopeiden lentämällä Kajaaniin (n. 1 h) ja siitä lentotaksilla/bussilla Kuhmoon (n. 1,5 h).

Kuhmossa voi majoittua mm. hotelleihin, lomakyliin, leirintäalueille tai matkakoteihin. Erikoisen suosittua on myös vuokrata kuhmolaisperheeltä omakotitalo tai kerrostaloasunto kokonaan omaan käyttöön!

Konserttien lomassa Kuhmossa voi nauttia muusta kuhmolaisesta kulttuuri- ja luontotarjonnasta.

Tarkemmat tiedot

Festivaalin ohjelma, taiteilijat ja paljon muuta tietoa löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Hyvä tietää

Majoitusta voi kysyä suoraan näiltä Wild Taigan sivuilta löytyvistä majoitusliikkeistä.

Lisää majoitusliikkeiden yhteystietoja löytyy festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi

Lisätietoja: Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 040 169 6509 tai sähköposti kuhmo.festival(at)kuhmofestival.fi

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki 2020

Hinta / henkilö
alkaen

19 €

Saatavuus

Kesä

Tulosta

Wild Taiga summer