Lumikenkävaellus Hossassa

Upitrek

Opastettu ja huollettu lumikenkäilyvaellus Hossan uuden, Suomi 100-vuotta -kansallispuiston upeissa maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt tammi-maaliskuussa.

Lumikenkävaellus Hossassa

Tällä lumikenkävaelluksella kuljemme Kainuun erämaamaisemissa, pääasiassa Hossan kansallispuiston alueella. Reitti vie meidät halki metsien ja järvien, pitkin harjuja ja poikki soiden.

Talvinen luonto on pukeutunut parhaimpaansa, kauniin valkoiseen lumivaippaan. Hyvällä tuurilla voimme illan pimetessä päästä ihailemaan revontulten upeaa tanssia taivaalla. Kaikkialla on hiljaista ja rauhallista, suuret turistimassat eivät näillä selkosilla liiku.

Viikon aikana majoitumme erämökeissä, joista osassa ei ole nykyajan mukavuuksia, mutta lämpöä ja hyvää tunnelmaa riittää jokaisessa paikassa.

Lumikenkäilemme päivittäin n. 6 tuntia vaihtelevassa maastossa, jossa on lukuisia lyhyitä ylä- ja alamäkiä. Retki on vaikeusasteeltaan helppo - kohtuullinen. Aikaisempaa lumikenkäilykokemusta ei tarvita, mutta kohtuullinen fyysinen kunto on välttämätön.

Ohjelman tiedot

Kausi
20.01.-31.03.
Takuulähdöt 2018
20.01.–26.01., 27.01.–02.02., 03.02.–09.02., 10.02.–16.02., 17.02.–23.02., 24.02.–02.03., 03.03.–09.03. ja 10.03.–16.03.
Kesto
7 päivää / 6 yötä
Ryhmäkoko
Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max. 13 hlöä.
Paikka
Hossa, Suomussalmi
Kokoontuminen
Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "Hyvä tietää" -osiosta.
Vaikeusaste
Helppo-kohtuullinen
Hinta
900 €
Hintaan sisältyy
*Majoitus 1., 2. 3. ja 6. päivänä 2–4 -hengen huoneissa erämökissä sekä 4. ja 5. päivänä erämökeissä (osittain huoneita, osittain makuusalityyppinen) *Aamupala, retkilounas ja päivällinen päivittäin *Lumikenkäoppaan palvelut *Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä *Sauna päivittäin *Lentokenttäkuljetukset
Lisämaksusta
Välinevuokraus 40 € (lumikengät ja sauvat)

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kuusamon lentoasemalle, missä opas vastassa. Kuljetus Hossaan, jossa majoitutaan Hossan kansallispuiston alueella sijaitsevalle Jatkonsalmen kämpälle kolmeksi ensimmäiseksi yöksi.

Päivä 2: Venäjän raja
Aloitamme aamulla lyhyellä opastuksella lumikenkäilyn tekniikkaan, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle päiväretkellemme. Suuntaamme tänään kohti Venäjän rajaa. Ensimmäiset kilometrit kuljemme kapeassa kurussa ja sen jälkeen lähinnä järviä pitkin Venäjän rajavyöhykkeelle saakka. Vyöhykkeelle astuminen on ehdottomasti kielletty, mutta kuljemme sen vierellä parin kilometrin verran kohti etelää. Aktiivisen päivän päätteeksi pääsemme lämmittelemään rantasaunaan ja tarjolla on tietysti myös maittava päivällinen.

Päivä 3: Kalliomaalaukset
Tänään otamme pienen katsauksen historiaan, kun lumikenkäilemme Värikalliolle katsomaan yli 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Lounastauon vietämme kodassa nuotion ympärillä. Keittelemme nokipannukahvia ja syömme voileipiä ja toki tulella paistuvat myös makkarat. Iltapäivällä palaamme mökille vielä yhdeksi yöksi.

Päivä 4: Halki lumisten metsien, Jatkonsalmi – Peurapirtti/Hirvastupa
Kolmannen lumikenkäilypäivän reitti kulkee havumetsässä pitkin harjua, jota ympäröivät molemmin puolin järvet. Poroihin voimme hyvinkin törmätä näissä maisemissa, sen sijaan muita ihmisiä tuskin näemme. Lounastauon vietämme Ala-Valkeisen autiotuvalla, josta onkin enää lyhyt matka majapaikkaamme, joka sijaitsee Iso-Valkeinen –järven pohjoisrannalla.

Päivä 5: Harjut ja järvet, Peurapirtti/Hirvastupa – Huosiusjärvi/Iikoski
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme pitkin harjuja ja järviä. Ympäröivissä metsissä asustavat niin hirvet, sudet kuin ilveksetkin, mutta niitä näkee harvoin. Puolimatkassa nautimme lounasta laavulla. Iltapäivällä saavumme tämän retken viimeiseen mökkimajoitukseen. Ryhmäkoosta riippuen majoitumme Huosiusjärven ja/tai Iikosken mökkeihin, jotka sijaitsevat 200 metrin päässä toisistaan.

Päivä 6: Lumikenkäilyn päätös ja porotila, Huosiusjärvi/Iikoski – Jatkonsalmi
Viimeinen ja lyhin lumikenkäilypäivämme vie meidät takaisin lähtöpisteeseen. Kuljemme ensin harjua pitkin Hossan Luontokeskukselle, jossa tutustumme alueen historiasta ja nykypäivästä kertovaan näyttelyyn. Sieltä matkamme jatkuu vielä yhden etapin verran mökille. Illalla vierailemme Hossan Poropuistossa, jossa viimeistään tapaamme poroja. Nautimme porotilalla myös herkullisen illallisen.

Päivä 7: Kotiinlähtö
Aamiainen ja kuljetus Kuusamon lentoasemalle.

Hyvä tietää

MUUTAMIA PERUSASIOITA RETKESTÄ
- Päivittäin lumikenkäillään n. 6 tuntia, sisältäen tauot.
- Vaellus soveltuu myös ensikertalaisille.
- Lumikengät voi vuokrata järjestäjältä.
- Osa majapaikoista on eräkämppiä, joissa ei ole sähköä eikä suihkuja tai sisäwc:tä.
- Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 13 henkeä.

SAAPUMINEN
Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentokentältä ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista!
Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.

HUOMIOITA
- Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.
- Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin lumi- ja/tai sääolosuhteiden vuoksi.

Upitrek
Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi, 040 733 9262, sales@upitrek.com, www.upitrek.com, www.kunnonlomat.com
900 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa