Facebook pixel

Lumikenkävaellus Hossassa

Opastettu ja huollettu lumikenkäilyvaellus Hossan kansallispuiston upeissa maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt tammi-maaliskuussa.

Ohjelman tiedot

Kausi

20.01.-31.03.

Takuulähdöt 2021

17.01.-23.01., 24.01.-30.01., 31.01.-06.02., 07.02.-13.02., 14.02.-20.02., 21.02.-27.02., 28.02.-06.03., 07.03.-13.03. ja 14.03.-20.03.

Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.

Kesto

7 päivää / 6 yötä

Ryhmäkoko

Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max. 13 hlöä.

Paikka

Hossa, Suomussalmi

Kokoontuminen

Kuusamo. Katso tarkemmat tiedot "Hyvä tietää" -osiosta.

Vaikeusaste

Helppo-kohtuullinen

Hinta

940 €

Hintaan sisältyy

*Majoitus 1., 2. 3. ja 6. päivänä 2-4 -hengen huoneissa, jaetut suihkut ja wc, 4. ja 5. päivänä erämökeissä (osittain huoneita, osittain makuusalityyppinen) *6 x aamupala, 4 x retkilounas, 1 x lounas, 5 x päivällinen, iltapala saapumispäivänä *Lumikenkäoppaan palvelut *Matkatavarakuljetukset *Lentokenttäkuljetukset (Kuusamo) *5 x iltasauna, 3 x avantouinti *Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet *Makuupussit ja makuupussilakanat (2 yötä)

Lisämaksusta

Välinevuokraus 40 € (lumikengät ja sauvat)

Hinta / henkilö
alkaen

940 €

Ohjelman kuvaus

Tällä lumikenkävaelluksella kuljemme Kainuun erämaamaisemissa, pääasiassa Hossan kansallispuiston alueella. Reitti vie meidät halki metsien ja järvien, pitkin harjuja ja poikki soiden. Talvinen luonto on pukeutunut parhaimpaansa, kauniin valkoiseen lumivaippaan. Hyvällä tuurilla voimme illan pimetessä päästä ihailemaan revontulten upeaa tanssia taivaalla. Kaikkialla on hiljaista ja rauhallista, suuret turistimassat eivät näillä selkosilla liiku. Viikon aikana majoitumme erämökeissä, joista osassa ei ole nykyajan mukavuuksia, mutta lämpöä ja hyvää tunnelmaa riittää jokaisessa paikassa.

Lumikenkäilemme päivittäin n. 6 tuntia vaihtelevassa maastossa, jossa on lukuisia lyhyitä ylä- ja alamäkiä. Retki on vaikeusasteeltaan helppo – kohtuullinen. Aikaisempaa lumikenkäilykokemusta ei tarvita, mutta kohtuullinen fyysinen kunto on välttämätön.

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kuusamon lentoasemalle, missä opas vastassa. Kuljetus Hossaan, jossa majoitutaan Hossan kansallispuiston alueella sijaitsevalle Jatkonsalmen kämpälle kolmeksi ensimmäiseksi yöksi.

Päivä 2: Venäjän raja
Aloitamme aamulla lyhyellä opastuksella lumikenkäilyn tekniikkaan, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle päiväretkellemme. Suuntaamme tänään kohti Venäjän rajaa. Ensimmäiset kilometrit kuljemme kapeassa kurussa ja sen jälkeen lähinnä järviä pitkin Venäjän rajavyöhykkeelle saakka. Vyöhykkeelle astuminen on ehdottomasti kielletty, mutta kuljemme sen vierellä parin kilometrin verran kohti etelää. Aktiivisen päivän päätteeksi pääsemme lämmittelemään rantasaunaan ja tarjolla on tietysti myös maittava päivällinen.

Päivä 3: Kalliomaalaukset
Tänään otamme pienen katsauksen historiaan, kun lumikenkäilemme Värikalliolle katsomaan yli 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Lounastauon vietämme kodassa nuotion ympärillä. Keittelemme nokipannukahvia ja syömme voileipiä ja toki tulella paistuvat myös makkarat. Iltapäivällä palaamme mökille vielä yhdeksi yöksi.

Päivä 4: Halki lumisten metsien, Jatkonsalmi – Peurapirtti/Hirvastupa
Kolmannen lumikenkäilypäivän reitti kulkee havumetsässä pitkin harjua, jota ympäröivät molemmin puolin järvet. Poroihin voimme hyvinkin törmätä näissä maisemissa, sen sijaan muita ihmisiä tuskin näemme. Lounastauon vietämme Ala-Valkeisen autiotuvalla, josta onkin enää lyhyt matka majapaikkaamme, joka sijaitsee Iso-Valkeinen -järven pohjoisrannalla.

Päivä 5: Harjut ja järvet, Peurapirtti/Hirvastupa – Huosiusjärvi/Iikoski
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme pitkin harjuja ja järviä. Ympäröivissä metsissä asustavat niin hirvet, sudet kuin ilveksetkin, mutta niitä näkee harvoin. Puolimatkassa nautimme lounasta laavulla. Iltapäivällä saavumme tämän retken viimeiseen mökkimajoitukseen. Ryhmäkoosta riippuen majoitumme Huosiusjärven ja/tai Iikosken mökkeihin, jotka sijaitsevat 200 metrin päässä toisistaan.

Päivä 6: Lumikenkäilyn päätös ja porotila, Huosiusjärvi/Iikoski – Jatkonsalmi
Viimeinen ja lyhin lumikenkäilypäivämme vie meidät takaisin lähtöpisteeseen. Kuljemme ensin harjua pitkin Hossan Luontokeskukselle, jossa syömme lounasta ja halukkaat voivat vierailla matkamuistomyymälässä. Luontokeskukselta matkamme jatkuu vielä yhden etapin verran mökille. Illalla tutustumme porotilan elämään Hossan Poropuistossa, jossa nautimme myös herkullisen illallisen.

Päivä 7: Kotiinlähtö
Aamiainen ja kuljetus Kuusamon lentoasemalle.

Hyvä tietää

MUUTAMIA PERUSASIOITA RETKESTÄ
– Päivittäin lumikenkäillään n. 6 tuntia, sisältäen tauot.
– Vaellus soveltuu myös ensikertalaisille.
– Lumikengät voi vuokrata järjestäjältä.
– Osa majapaikoista on eräkämppiä, joissa ei ole sähköä eikä suihkuja tai sisäwc:tä.
– Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 13 henkeä.

SAAPUMINEN
Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentokentältä ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista. Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.

HUOMIOITA
– Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.
– Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin lumi- ja/tai sääolosuhteiden vuoksi.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Upitrek

Lumikenkävaellus Hossassa

Hinta / henkilö
alkaen

940 €

Saatavuus

Talvi

Tulosta

Wild Taiga summer