Facebook pixel

Löytyykö metsien keskeltä kulttuuria? Katso Wild Taigan parhaat kulttuurielämykset!

21.9.2023

Wild Taiga, Kuhmon ja Suomussalmen alue, on paikka, joka ei tarjoa pelkästään upeita luontokokemuksia, vaan myös rikkaan ja monipuolisen kulttuuritarjonnan. Tässä artikkelissa tutustumme alueen kulttuurisiin helmiin, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

 

Musikaalisia elämyksiä Kuhmossa ja Suomussalmella

 

Suomussalmen Soiva Metsä – Luonto ja musiikki kohtaavat

 

Suomussalmen Soivassa Metsässä voit yhdistää luonnon ja musiikin ainutlaatuisella tavalla. Keskustan lähistöllä sijaitsevaan Kaunisniemeen on rakennettu jättimäisiä soittimia, jotka toimivat yhtä aikaa sekä taideteoksina että instrumentteina. Myös lapset rakastavat Soivaa Metsää!

 

Kuhmon Kamarimusiikki – Klassisen musiikin taikaa

 

Kuhmon Kamarimusiikki on klassisen musiikin ystäville aarre, joka tarjoaa unohtumattomia ja yllättäviäkin konserttielämyksiä. Tämä arvostettu festivaali kerää huippumuusikoita ympäri maailmaa esiintymään Kuhmon idyllisissä maisemissa. Korkealaatuiset esitykset sekä Kuhmon rauhoittava ympäristö virkistävät mieltä niin paljon, että iso osa kävijöistä palaa Kuhmoon vuodesta toiseen.

 

Sommelo – Riemukas kansanmusiikkifestivaali Kuhmossa

 

Kuhmossa järjestettävä Sommelo-festivaali on kuin aikamatka suomalaiseen kansanmusiikkiin ja perinteisiin. Tämä festivaali yhdistää musiikin, tanssin ja tarinankerronnan luoden ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Osallistu runonlaulukurssille tai suuntaa kantelekonserttiin – Sommelossa saat sukeltaa arkaaisen musiikin maailmaan.

 

Kuhmo-talon konsertit ja taidenäyttelyt

 

Kuhmo-talo on Kuhmon keskustassa sijaitseva kulttuurikeskus, jossa voit nauttia niin konserteista, kuin taidenäyttelyistäkin. Pääkonserttisali, Lentua-Sali on kokemisen arvoinen jo pelkästään ulkonäkönsä takia. Konsertin alkaessa huomaat, että myös paikan akustiikka on maailmanluokkaa. Talossa järjestetään vuosittain yli 200 tapahtumaa konserteista komiikkaan ja tanssiesityksiin.

 

 

Kansanperinteen Ihmeet Kuhmossa – Juminkeko-kalevalakeskus ja Uljaskan Pirtti

 

Oletko kiinnostunut sukeltamaan suomalaisen kulttuurin alkulähteille?

 

Juminkeko-kalevalakeskus on paikka, missä voit uppoutua Kalevalan maailmaan ja oppia lisää suomen ja suomensukuisten kansojen kulttuuriperinnöstä. Juminkeon oppaat kertovat mielellään keskuksen taidenäyttelyistä ja jakavat niistä heränneitä ajatuksia. Auditoriossa voit oppia uutta katselemalla videoita.

 

Uljaskan Pirtti taas on tunnelmallinen vienalaistalo, jossa voit kokea menneiden aikojen elämää ja perinnettä erilaisten retkien, taidenäyttelyiden ja tapahtumien kautta. Talon tunnetuin asukas oli Rimmin Uljaska eli Elias Ahtonen. Tämä vanha tietäjä toimi mallina Akseli Gallen-Kallelan Väinämöis-aiheisissa maalauksissa ja näin hän antoi kasvot Väinämöiselle.

 

Uudempaa ja vanhempaa taidetta Suomussalmella

 

Hossan Kansallispuisto – Taideteos tuhansien vuosien takaa

 

Hossan Kansallispuisto, erityisesti Värikallio, tarjoaa upeita mahdollisuuksia yhdistää luonto ja kulttuuri. Värikallio on kallioseinämä, joka on koristeltu muinaisilla kalliomaalauksilla, ja se on erinomainen paikka ymmärtää suomalaisten esi-isiä ja heidän suhdettaan luontoon.

 

 

Hiljainen Kansa – Turvepäiden puhumaton joukkio

 

Hiljainen Kansa on taiteilija Reijo Kelan luoma tilataideteos, joka sijaitsee Suomussalmen pohjoispuolella, vitostien varrella. Teoksen sadat puuhahahmot herättävät monenlaisia tunteita; ihastusta, pelkoa ja vanhoja muistoja. Kesäaikaan voit myös nauttia lounaan tai välipalan viereisessä ravintolassa samalla kun ihastelet tätä taideteosta.

 

Wild Taiga ei ole pelkästään luonnon kauneutta vaan myös kulttuurin aarreaitta. Nämä kulttuurikohteet ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden syventyä suomalaiseen perinteeseen, musiikkiin ja taiteeseen, tehdä aikamatka menneisyyteen ja ihailla luonnon ja kulttuurin sulautumista toisiinsa. Kuhmo ja Suomussalmi ovat täynnä kulttuurisia aarteita odottamassa löytäjäänsä.

 

Wild Taiga summer