Facebook pixel

Äksyt Ämmät

Majatalosta majataloon -hiihtovaellus 2023

Hinta / henkilö alkaen

495 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Talvi

Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta.

Ohjelman kuvaus

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja ulkoilun riemusta. Hiihtolatu Puukarista Majatalo Pihlajapuuhun kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat enimmillään 25 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan 🙂 ​
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Majatalo Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.
• Huomioimme ruokailuissa etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat.
• Tiedoksi, jos olet allerginen koirille. Majatalo Puukarin Pysäkillä asiakkaita palvelee myös koiraherra Viki, varsinkin vastaanoton puolella 🙂
• Ekologisesti perille – Tule junalla. Esim. Helsinki – Joensuu > paikallisjuna Nurmes, perillä klo 14:00 tai klo 20:00. >> vr.fi

Ohjelman tiedot

Lähtöpäivät:

HIIHTOVAELLUS LÄHDÖT 2023:
Helmikuu:
6.-9.2.2023
7.-10.2.2023
8.-11.2.2023
13.-16.2.2023
15.-18.2.2023

Maaliskuu:
11.-14.3.2023
12.-15.3.2023
13.-16.3.2023
14.-17.3.2023

Paikka:

Nurmes-Valtimo

Ryhmän koko:

1-15

Hinta:

495€/hlö/3 vrk, 4 päivää.

Hintaan sisältyy:

Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa 1 - 4hh (huonekoko ja varustus vaihtelee majataloittain) täysihoidolla: Aamiainen, retkieväät, päivällinen, sauna, reitti-info, matkatavarakuljetuket. Henkilökuljetukset: Yhteiskuljetus Majatalo Pihlajapuusta takaisin autollenne Puukarin Pysäkille, matkalla poikeama myös asemalle, jos tarpeen.

Tarkemmat tiedot

Tulopäivä: Saapuminen Valtimolle aik. klo 14:00. Illallinen klo 19:00.
Sauna ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä. Retki-info.

1. Hiihtopäivä
Hyvin nukutun yön jälkeen hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 22 km. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalon pihapiirissä. Viihtyisän telttakodan lämmössä nautitaan nuotiokahvit ja retkieväät. Hiihtoreitti 25 km. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

3. Lähtöpäivä 
Aamiainen Majatalo Pihlajapuussa. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Yhteiskuljetus klo 10:00 (tai ryhmän sop. muk. aikaisemmin) takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

Hyvä tietää

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.
* Tutustu hiihtovaelluksen peruutusehtoihin.

Majatalosta majataloon retkien majatalot
1. Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle.
2. Laitalan Lomat sijaitsee Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Laitalassa on myös pieni Majatalon puoti, josta voi ostaa matkamuistoja ja ihania vaatteita naisille.
3. Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille.  ”Sydäntämme lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu ja kestävä kehitys myös matkailutuotteissa. Teemme paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa.

LISÄHINNASTA JA TILAUKSESTA:

​​• Lisävuorokausi Bomban kylpylähotellissa. Kylpylästä pääsee suoraan matkailukaupungin upeille laduille. Kysy hiihtovaellustarjousta!
​​• ​ Tulopäivälle iltapäivän Kahvi/Tee &  Majatalon suolapala
•  Hiihtovälineet
•  Hierontaa
•  Karjalanpiirakoita ja ruisleipää voit ostaa tästä:
>> Ohrapiirakat
>> Luomuruisleipä

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer