Facebook pixel

Äksyt Ämmät

Majatalosta majataloon -hiihtovaellus

Hinta / henkilö alkaen

580 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Talvi

Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta.

Ohjelman kuvaus

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta. Perinteinen hiihtolatu kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Hiihtoretken päivämatkat ovat 15-30 km omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen majatalosta majataloon. Majataloissa tarjotaan aitoa ja herkullista Karelia á la carte lähiruokaa. Hiihtovaelluksella pääset mm. maistamaan erilaisia karjalaisia piirakoita.

Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja perinteisen hiihtotyylin luontolatuja. Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 30 km päivässä.

Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi linja-autolla (esim Joensuu – Oulu), linja-autopysäkki on aivan majatalon lähellä. Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Puukarin Pysäkkiin ja vaelluksen hiihdettyä teidät kuljetetaan Männikkölän Pirtiltä takaisin autollenne.

Ohjelman tiedot

Lähtöpäivät:

21.2.2021
22.2.2021
23.2.2021
24.2.2021

Paikka:

Nurmes-Valtimo

Ryhmän koko:

1-12

Hinta:

580 €/hlö/4 yötä

Hintaan sisältyy:

Täyden palvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät.

Tarkemmat tiedot

Tulopäivä
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

1. Hiihtopäivä
Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka 22 km. Reitin varrella ovat käytössä Haapaniemen tai Kalliojärven laavut makkaranpaistoa varten. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 25 km. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

3. Hiihtopäivä
Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti!
Hiihtomatka n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölään (8-12 km) Pirtille. Yöpyminen Männikkölän Pirtillä.

Lähtöpäivä
Aamulla aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

Hyvä tietää

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.

Lisähinnasta ja tilauksesta:
Hiihtovaellus opastettuna, hiihtovarusteet, lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio, lähtöpäivän sauna ja lounas, hierontapalvelu, savusauna, 1 hh.

Voit tehdä hiihtovaelluksestasi kokonaisen hiihtoloman, viettäen ”huilipäiviä” matkan varrella ja yöpyä kaksi yötä samassa paikassa. Lisäpäivänä voit hiihdellä ko. majatalon ympäristössä.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer