Facebook pixel

BEAR CENTRE

Karhun kuvaus syksyllä (1.9. – 31.10)

Hinta / henkilö
alkaen

159 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

Syyskuu on ruskan ja pentueiden aikaa. Syyskuussa karhut tulevat kojualueelle aikaisemmin kuin kesällä, koska kilpailu ruuasta on kovempaa. Kun karhut syövät talvea varten, ne syövät enemmän kerralla ja siten myös viipyvät alueella pitempään. Pidemmän viipymisen takia syksyllä on suurempi todennäköisyys, että näkyvissä voi olla samaan aikaan useita eri karhuja. Talviunta varten tankatun ravinnon vuoksi karhujen olemus on pyöreämpi ja turkki on hyvässä kunnossa syksyisin. Koska syksyllä karhut yleensä tulevat usein aikaisemmin iltapäivällä, syyskuun päiväkohtaisia aikatauluja on aikaistettu tunnilla. Näin myös päivänvalon aikaa on enemmän hyödynnettävissä, koska syksyn edetessä päivän valoisa aika lyhenee. Syksy tarjoaa valoa ja väriä erilailla, ja siten uusia mahdollisuuksia kuviin. Auringonlaskun jälkeen ja ennen auringonnousua hämärää kuvausaikaa on pari tuntia. Pilvisinä päivinä metsässä olevissa kojuissa kuvaamisaika on lyhyt, noin 1-3 tuntia. Syksyllä illat ovat hämäriä ja yöt pimeitä, tällöin on hyvät mahdollisuudet kuvata revontulia ja täysikuuta niiden ajoittuessa oikeaan aikaan.

Tarkemmat tiedot

Päivä 1. Info kojuista, karhuista ja kuvaamisesta

Aikataulu

Syyskuu, lokakuu

Klo 16.00 Info ja lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä). Syyskuun lopussa voidaan kojulle menoa aikaistaa lisää karhujen liikkumisen mukaan.

Klo 08.00 Paluu kojuilta.  

Tähän ohjelmaan kuuluu

Eväspaketti kojuun

Karhuyö sisältää eväspaketin, mikä sisältää termospullon ja kuumaa vettä, 0,5 l vesipullon, jogurtin, eväsleivät, teepussit, pikakahvin, sokerin, kahvimaidon. Eväät on pakattu reppuihin, jotka annetaan jokaiselle ennen lähtöä.

Jokainen voi ottaa halutessaan myös omia eväitä mutta muista että alkoholi ja kojuissa tupakointi on kielletty.

Tarvitset mukaan

Lämpötilat

Syyskuun alussa lämpötilat ovat yöllä 0 ja +5 välillä ja päivällä +5 ja +15 asteen välillä. Syyskuun lopulla lämpötilat ovat yöllä -5 ja +5 välillä ja päivällä +5 ja +10 asteen välillä.

Valoisuus

Syyskuun puolivälissä aurinko laskee noin klo 19.30 ja nousee noin klo 6.20.

Vaatetus ja varustus

Kojuissa on makuupussit, kannattaa laittaa makuupussi tuolille ja mennä sukkasillaan makuupussin sisälle, näin pysyy paremmin lämpimänä ja pystyy samalla kuvamaan. Koska lämpötila on viileä, on tärkeää muistaa henkilökohtainen lämmin yleisvaatetus, pipo, lämpimät käsineet, villasukat ja kosteuden kestävät jalkineet.

Hyvä tietää

Huomioi; Emme voi taata karhujen näkemistä!

Tupakointi ja alkoholin käyttö kojuissa on kielletty!

Vinkkejä syksyllä kuvaamiseen

- Kostean ja kylmän ilman aikaan hengitys voi huurtaa etsimen. Hengitys kannattaa kohdistaa kameran ohi tai sen alapuolelle ja suun edessä voi pitää esimerkiksi kaulaliinaa.

- Sateella voi käyttää suojaa linssissä ja kamerassa, jotta sadepisarat eivät kastele

niitä.

- Objektiivia ei kannata turhan takia ottaa kojun sisäpuolella, jottei linssin pintaan pääse tiivistymään kosteutta.

- Kylmä ilma tyhjentää akut tavallista nopeammin, joten kannattaa ottaa vara-akkuja mukaan. Kojussa akut olisi hyvä saada pidettyä lämpimässä.

- Valovoimaiset (f/2,8) objektiivit mahdollistavat myöhempään illalla ja aikaisemmin aamulla kuvaamisen.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

BEAR CENTRE

Varaa nyt

Wild Taiga summer