Facebook pixel

Harakkasaari

Harakkasaaren polku, kuva Harri Toivainen
Saatavuus

Ympäri vuoden

Lisätietoja

Lammasjärvellä lähellä Kuhmon taajamaa sijaitseva Harakkasaari tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen virkistäytymiseen luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Harakkasaari on paitsi luonnonsuojelualue ja virkistyskohde, myös omaleimainen nähtävyys Kuhmon luonnossa.

Ohjelman kuvaus

Lammasjärvellä lähellä Kuhmon taajamaa sijaitseva Harakkasaari tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen virkistäytymiseen luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Harakkasaari on paitsi luonnonsuojelualue ja virkistyskohde, myös omaleimainen nähtävyys Kuhmon luonnossa. Kautta aikain saaren harjut ovat houkutelleet kävelyretkille ja hiekkarannat kutsuneet kesäpäivän viettoon.

Mielenkiintoiseksi saaren tekee se, että korkean veden aikaan se todellakin on saari, mutta matalan veden aikaan saaren ja mantereen välinen kannas on veden pinnan yläpuolella. Matkan varrella joutuu siis kahlaamaan, mikä lisää kivaa haastetta. Mutta sen jälkeen polku nousee upealle kannakselle, josta on hienot maisemat kannaksen molemmille puolille. Luonto on karua mäntykangasta ja siellä tapaakin vanhoja kilpikaarnaisia petäjiä.

Saaressa on hieno hiekkaranta ja tulentekopaikka, liiteri ja käymälä. Talvella saaren lähellä kulkee hiihtoladut ja jäätie.
Harakkasaarelle voi mennä veneellä tai polkua pitkin, joka lähtee Kalevala Hotellin oikealta puolelta.

Ohjelman tiedot

Osoite

Väinämöinen, 88900 Kuhmo

Nuotiopaikka, kuva Eeva Pulkkinen
Rantapolku, kuva Eeva Pulkkinen
Nuotiopaikka, kuva Eeva Pulkkinen
Karttakuva
Harakkasaaren polku, kuva Harri Toivainen

Lähialueen tuotteet ja palvelut

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer