Facebook pixel

Nähtävyydet ja käyntikohteet

hiljainen kansa tilataideteos suomussalmi

Tuotteet

Harakkasaaren polku, kuva Harri Toivainen

Harakkasaari

Lammasjärvellä lähellä Kuhmon taajamaa sijaitseva Harakkasaari tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen virkistäytymiseen luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Harakkasaari on paitsi luonnonsuojelualue ja virkistyskohde, myös omaleimainen nähtävyys Kuhmon luonnossa.

Hiljaisen Kansan turvepäitä kesällä

Hiljainen Kansa ympäristötaideteos

Hiljainen Kansa on kummallinen näky; Noin tuhat turvepäistä hahmoa seisomassa hiljaisina Käpylän pellolla Viitostien varrella.

Hinta
alkaen

0 €

Lapsi ja aikuinen lumisellä järvenjäällä pilkillä. Lapsi istuu lampaantaljan päällä. / A child and an adult with ice on a snowy lake ice. The child is sitting on a sheepfold. Kuva: Jonna Kalliomäki.

Hossan kansallispuisto

Kirkkaat vedet kalliomaalausten äärellä! Hossan maisemat avautuvat kävijälle helposti, sen metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti. Polkuja riittää patikoida ja pyöräillä, vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan.

Hinta
alkaen

0 €

Ilmari Kiannon Turjanlinnan pienoismalli

Ilmari Kianto -näyttely

Pääkirjastossa sijaitseva Kianto -näyttely esittelee korpikirjailija Ilmari Kiannon laajaa tuotantoa ja värikkäitä elämänvaiheita kuvin, tekstein, esinein ja multimediaesityksin.

Hinta
alkaen

0 €

Kuhmo-talo

Kuhmo-talo

Kuhmon kulttuuritalo on maan paras ihmisen ja kulttuurin kohtauspaikka. Olemme Kuhmon Kamarimusiikin kotisali, mutta sen lisäksi kesäinen Kuhmo-talo toimii Kansanmusiikkijuhla Sommelon päänäyttämönä. Kesäisin tarjoamme myös kesämuusikoiden kahvikonsertteja. Vuoden mittaan talossa on noin 250 yleisötapahtumaa, joiden…

Hinta / henkilö
alkaen

0 €

Kuva Lentuankoskesta

Lentuankosket ja Lentua-järvi

Lentuankoski ja Lentua-järvi ovat Kuhmon tunnetuimmat ja suosituimmat luonnonnähtävyydet ja sijaitsevat noin 15 km päässä keskustasta (opastus Kuhmo-Suomussalmi -tieltä, Lentuankoskentietä noin 3 km ja tie kääntyy oikealle). Lentuan luonto on kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina mieleenpainuva…

Kuva koskesta

Pajakkakoski

Aivan Kuhmon keskustan tuntumassa on upea Pajakan virkisitysalue. Pajakkajoessa yhtyvät Kuhmon laajat järvi- ja jokivesistöt, ja joki virtaa kolmen kosken kautta (Pajakkakoski, Akonkoski ja Saarikoski) kohti Ontojärveä. Vesimäärältään Pajakkakoski on Kainuun suurin vapaana kuohuva joki…

Saammeko esitellä - karhu, susi, ilves ja ahma

Kuhmon luontokeskus Petola

Kuhmon luontokeskus Petolassa pääset tutustumaan Suomen suurpetoihin. Tiedätkö, miten pitkä on karhun talviuni tai miten susilauma toimii? Miltä tuntuu ilveksen turkki tai miltä kuulostaa ahman ääntely? Nämä ja monet muut mielenkiintoiset seikat selviävät Petolan näyttelyissä.

The instruments of Musical Forest are located on a sand esker

Soiva Metsä

Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussalmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella.

Hinta
alkaen

0 €

Christmas in Hotel Kalevala

Tapahtumia Hotelli Kalevalassa

Hotelli Kalevala

Järjestämme hotellissa erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi juhlapyhien aikana tarjolla on erilaisia majoituspaketteja ruokailuineen.

Hinta
alkaen

0 €

Tapahtumia ympäri vuoden

Kuhmo-talo

Kuhmo-talo tarjoaa runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Turjanlinnan rantasauna sijaitsee Kiantajärven rannassa

Turjanlinna, Ilmari Kiannon taiteilijakoti

Turjanlinna

Kainuulainen kirjailija Ilmari Kianto oli yksi 1900-luvun alkupuolen merkittävimpiä suomalaisia kirjailijoita. Hän kirjoitti elinaikanaan yli 60 teosta, joista tunnetuimmat käsittelevät kainuulaisen köyhäliston elämää.

Wild Taiga summer