Facebook pixel

Yleistä tapahtumasta
Kainuun Rastiviikon viehätys syntyy elämyksistä, joita vain Kainuun ainutlaatuinen suunnistusmaasto, rikas kulttuuri ja puhdas luonto pystyvät tarjoamaan. Rastiviikko tarjoaa monipuolista suunnistustarjontaa sekä lomaelämyksiä suunnistajille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita suunnistuksesta ja/tai vierailusta Kainuussa.

Vuodesta 1966
Kainuun Rastiviikko on Kainuun maakunnassa vuosittain järjestettävä kansainvälinen suunnistusviikko, joka on järjestetty vuodesta 1966 alkaen. Tapahtumaan osallistuu kaikentasoisia suunnistajia aivan vasta-alkajista huippusuunnistajiin. Kainuulaisia perinteitä kunnioittava Kainuun Rastiviikko on maailman toiseksi vanhin suunnistusviikko, ja se on järjestetty peräti 54 kertaa (vuonna 2022). Vuonna 2017 juhlittiin Kainuun Rastiviikon 50-vuotista taivalta Juhlavuoden merkeissä Kuhmon Rastinkylällä. Rastiviikolle osallistuu vuosittain 4 000 – 10 000 suunnistajaa ja yleisöä, minkä johdosta tapahtuma on yksi Suomen suurimmista harrasteliikuntatapahtumista. Vuonna 2013 Suunnistuksen MM-kisojen yhteydessä järjestetylle Kainuun Rastiviikolle osallistui 9166 eri suunnistajaa kilpa- ja kuntosarjoihin.

Koko perheen suunnistus- ja lomaviikko
Kainuun Rastiviikko tarjoaa monipuolisen suunnistus- ja lomanviettoelämyksen kaikille suunnistajille sekä muille suunnistuksesta kiinnostuneille. Rastiviikon kilpailukeskus tarjoaa ajanvietettä myös perheen pienimmille samalla, kun aikuiset voivat keskittyä suunnistukseen, joten tapahtumasta nauttii vaivattomasti koko perhe.

Kainuun Rastiviikko lyhyesti:
– Neljä kilpailupäivää (kilpasarjat ja avoimet sarjat) ja kaksi välipäivää
– Viikon aikataulu yleensä seuraavasti: 1.osakilpailu, välipäivä, 2.osakilpailu, välipäivä, 3.osakilpailu ja 4.osakilpailu
– Kilpasarjoissa on ikäsarjat H/D8-95
– Avoimissa sarjoissa (ent. kuntosuunnistus) on 9 eri taitotasoa alle kouluikäisten lasten radoista kilpa- ja huippusuunnistajille tarkoitettuihin ratoihin
– Kilpailukeskuksessa on seuraavat palvelut: Ravintola- ja kahvilapalvelut (lounas, kahvila, grilli, pikkupurtavaa, karkkia ja jäätelöä jne.), suihkut ja vessat, lasten hoitopaikka (muksula), koirien hoitopaikka (koiraparkki), urheiluvälinekauppoja, paikallisia myyjiä (tuliaiset ja käsityöt), pysäköintialueet, info ja avointen sarjojen info, seurateltta-alue ja ennen kaikkea leppoisa Rastiviikon tapahtumatunnelma

Kainuun Rastiviikolla on neljä osakilpailua, ja kilpasarjoissa paremmuusjärjestys ratkaistaan näiden osakilpailujen yhteistuloksella. Eliitti-sarjoissa on viimeisenä päivänä takaa-ajo. Rastiviikon lukuisista kilpa- ja kuntosarjoista löydät taatusti omasi, jossa pääset kisailemaan sekä muiden että itsesi kanssa. Kilpasarjojen parhaimmisto palkitaan tietysti mahtavin palkinnoin, kun esimerkiksi Eliittisarjojen parhaille on jaossa yhteensä 9000 euroa palkintorahaa. Myös kuntosarjoihin osallistuvien kesken arvotaan erilaisia tuotepalkintoja.

Oheisohjelmaa
Kilpailupäivien rasituksista voit palautua kahden välipäivän aikana, jolloin on mahdollista tutustua vaikkapa kainuulaiseen kulttuuriin, kunta- ja kaupunkielämään sekä viettää aikaa rentouttavien harrastusten, kuten retkeilyn, patikoinnin, melonnan, maastopyöräilyn, pyöräilyn, uinnin tai vaikkapa saunomisen parissa. Rastiviikon aikoihin Kainuussa järjestetään useita kulttuuritapahtumia, joihin kannattaa tutustua ko. paikkakunnan verkkosivujen kautta.

Hienoja maastoja ja huikeita maisemia
Kainuun alueen luontotyyppeihin kuuluu lukemattomat vaarat, puhtaat vesistöt sekä tiettömät erämaat mahtavine metsineen. Kainuun alueen suunnistusmaastot ovat myös hyvin vaihtelevia ja tarjoavat hienoja elämyksiä suunnistajille. Rastiviikolla pääset perinteisesti suunnistamaan (hieman vuodesta riippuen) erittäin nopeassa ja hyväkulkuisessa mäntykangasmetsässä (esim. Joutenlampi ja Tipasoja) tai vaativassa huikeiden maisemia tarjoamassa vaaramaastossa (esim. Ukkohalla, Paljakka ja Vuokatinvaara).

Ystävällinen Kainuun kansa
Kainuulaiset ovat tunnettuja ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Kainuun Rastiviikon palautteissa nousee joka vuonna positiivisesti esille leppoisa ja mukava tapahtumatunnelma sekä ystävällinen palvelu. Meille on tapahtumanjärjestäjinä tärkeää, että osallistujat viihtyvät tapahtumassamme ja mikäli kysymyksiä tai ongelmia tulee vastaan, niin pyrimme auttamaan ja palvelemaan mahdollisimman hyvin.

Useita eri majoitusvaihtoehtoja
Kainuun Rastiviikon majoitusvälitys tarjoaa tapahtumaan tulijoillemme useita eri majoitusvaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi: koulumajoitus, asuntolamajoitus, leirintäaluemajoitus, hotellit ja hostellit sekä ehdottomasti suosituimpia yksityisiä taloja, loma-asuntoja ja huoneistoja. Lisäksi Kainuun alueen kaupallisia majoituksen tarjoajia on erittäin runsaasti, joten varmasti tapahtumaan saapuminen ei jää majoituksen saatavuudesta kiinni.

Saapuminen Kainuuseen
Kainuuseen saapuminen on helppoa. Voit tulla Kainuuseen joko julkisilla kulkuyhteyksillä tai sitten henkilöautolla. Helpoiten Kainuuseen saavut omalla autolla, mutta myös julkisilla kulkuvälineillä saapuminen on helppoa. Lentoyhteyksissä kannattaa käyttää suoria lentoja Helsingistä Kajaaniin, Ouluun tai Kuopioon. Lentoasemilta voit vuokrata auton tai tulla bussilla tapahtumapaikkakunnalle.
Junat tulevat Kajaaniin Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Kuopiosta ja Oulusta. Kajaanin juna-asemalta voi saapua paikkakunnalle linja-autolla. Kainuun Rastiviikon järjestämispaikkakunnalla on joka vuosi tarjolla järjestäjän tarjoama kisabussiyhteys, joka kulkee jokaisena kilpailupäivänä välillä kisakylä-kilpailukeskus-kisakylä.

Tapahtuman kehittäminen
Tapahtuman jatkuva kehitys on yksi Kainuun Rastiviikon tärkeimmistä tavoitteista. Tämän toteuttamisessa asiakkaidemme mielipiteiden kuuleminen on keskeisessä roolissa. Vuosittain teemme asiakaskyselyn tapahtumaan osallistuneille, jonka avulla pyrimme selvittämään, kuinka onnistuimme tapahtuman järjestämisessä. Rastiviikko pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa myös yhteistyöllä muiden suomalaisen suunnistuksen päätapahtumien, Jukolan viestin ja FIN-5 -suunnistusviikon, kanssa.

Koe hieno suunnistus- ja lomaviikko Kainuussa ja ilmoittaudu mukaan 56. Kainuun Rastiviikolle Kajaaniin 30.6.-5.7.2024!

Yhteystiedot

Kainuun Rastiviikko ry
Ketunpolku 1, Tieto 1
87100 Kajaani

www.rastiviikko.fi

Tuotteet

Varaa verkosta

Varaa verkosta

Polkujuoksu Hossassa

Kainuun Rastiviikko

3. Kainuu Trail Hossa National Park polkujuoksutapahtuma järjestetään 1.7.2023. Kainuu Trail -polkujuoksussa juoksijat pääsevät nauttimaan Hossan kansallispuiston parhaimmista poluista, maisemista ja nähtävyyksistä.

Hinta / henkilö
alkaen

20 €

Varaa verkosta

Varaa verkosta

Kuntosuunnistus, viikko

Kainuun Rastiviikko

55. Kainuun Rastiviikko järjestetään Kuhmossa Jämäsvaaran maastoissa 2.-7.7.2023. Rastiviikon avoimissa sarjoissa (kuntosuunnistus) kuka tahansa pääsee kokemaan suunnistuselämyksiä Kainuun hienoissa suunnistusmaastoissa sekä suuren suunnistustapahtuman leppoisassa sekä turvallisessa tunnelmassa. Rastiviikolle voi osallistua yksittäisille päiville tai ilmoittautua mukaan…

Hinta / henkilö
alkaen

15 €

Varaa verkosta

Varaa verkosta

Kuntosuunnistus, päivä

Kainuun Rastiviikko

55. Kainuun Rastiviikko järjestetään Kuhmossa Jämäsvaaran maastoissa 2.-7.7.2023. Rastiviikon avoimissa sarjoissa (kuntosuunnistus) kuka tahansa pääsee kokemaan suunnistuselämyksiä Kainuun hienoissa suunnistusmaastoissa sekä suuren suunnistustapahtuman leppoisassa sekä turvallisessa tunnelmassa. Rastiviikolle voi osallistua yksittäisille päiville tai ilmoittautua mukaan…

Hinta / henkilö
alkaen

5 €

Wild Taiga summer