Facebook pixel

Wild Taigan talvinen ihmemaa on yllättävän lähellä

24.11.2022

Etsitkö kohdetta joulu- tai hiihtolomalle tai vaikkapa viikonloppuirtiottoon? Ehkä et halua tuhlata arvokkaita lomapäiviä autossa istuen? Wild Taigan alue itäisessä Kainuussa on lähellä. Pääset kokemaan lumisen talven ilman ruuhkia. Alue tunnetaan mainioista talviaktiviteettipuitteistaan, ja se yllättää myös vilkkaalla kulttuurielämällään.

Lämmin joulun henki löytyy lumisen metsän keskeltä

Tiesitkö, että meillä päin ei olla koskaan nähty mustaa joulua? Tunnelmallinen joululoma on tehty tykkylumisista puista, tähtitaivaasta sekä hyvästä ruoasta. Vuokramökissä saat tunnelmoida omassa rauhassa. Jos mökkeilet Kuhmossa, kannattaa jouluherkut noutaa Kaesan herkkupuodista.

Jouluna on mukava istahtaa valmiiseen ruokapöytään. Kuva: Leander Mundus

 

Vaihtoehtoisesti voit ottaa valmiin joulupaketin jossain alueemme hotelleista, näin kukaan ei joudu viettämään lomaansa keittiössä. Meiltä et löydä ketjuhotelleja, ainoastaan omalaatuisia yksityisiä majapaikkoja, joista monet ovat perheyrityksiä.

Kuhmossa nautitaan kulttuurielämyksistä myös keskellä talvea. Kuva: Antti Hannuniemi

 

Hiihtoloma hohtavilla keväthangilla

Sydäntalven jälkeen valon määrä lisääntyy ja mieli ja keho alkavat kaipaamaan tekemistä. Monipuoliseen lomaan kuuluu sekä kehoa että mieltä virkistäviä aktiviteetteja.

Kuhmon Talvi -tapahtuma järjestetään helmikuussa hiihtolomien aikaan. Luvassa on monenlaisia kulttuurielämyksiä, kuten Kuhmon Kamarimusiikin talvikonsertti sekä näyttelyitä. Oletko jo tutustunut Talvisotamuseon uuteen Vaietut arktiset sodat -diginäyttelyyn? Kuhmon Talvessa vietetään myös Kuhmon suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisia.

Kuhmon monipuolinen latuverkosto sekä runsas retkikohdevalikoima sallivat sinun suunnitella omannäköisesi loman. Kalevalan Juhlatakomolta voit vuokrata mm. lumikenkiä, läskipyöriä sekä moottorikelkkoja.

Hossan kansallispuisto tarjoilee runsaasti mahdollisuuksia erilaisille talviaktiviteeteille. Vuokraamalla lumikengät pääset kulkemaan omia reittejäsi. Vuokravälineitä Hossassa tarjoavat Camping Hossan Lumo sekä Hossan retkeilykeskus.

Kansallispuistosta löytyy myös hiihtolatuja erilaisilla vaikeusasteilla sekä monitoimiuria, joissa saa hiihtämisen lisäksi pyöräillä, lumikenkäillä ja kävellä. Lisää hiihtolatuja löydät myös Suomussalmen keskustan tuntumasta.

Villiä elämää erämaassa

Alueemme tunnetaan erityisesti karhujenkuvausmahdollisuuksistaan, mutta voiko talvella karhujen ollessa talviunilla nähdä mitään? Totta kai! Ahmat ja sudet ovat aktiivisia talvellakin, kuten myös monet kauniit linnut. Kevättalvella metsojen ja teerien soidin tarjoaa hurjia näytöksiä kuvattavaksi.

Myös poroihin on mahdollista tutustua lähempääkin Suomussalmella sijaitsevalla Korpiporo-farmilla. Erityisesti lapsille poroajelu on ikimuistoinen elämys! Vauhdikkaampaa menoa haluava lähtee koiravaljakkoajelulle Taivalkoskella sijaitsevalta Saijan Lomakartanosta.

 

Wild Taiga summer