Facebook pixel

Wild Taiga ehdolla arvostetun kansainvälisen matkailupalkinnon saajaksi

11.5.2022

Wild Taiga on ehdolla vuoden 2022 World Travel Awards -kilpailussa vastuullisen matkailun ”Europe’s Responsible Tourism Award” -kategoriassa. Matkailualan Oscar-gaalaksikin kutsuttu World Travel Awards on alan arvostetuimpia tunnustuksia, ja vuosittain järjestettävässä kilpailussa palkitaan maailmanlaajuisesti parhaat matkailutoimijat ja -kohteet eri kategorioissa.

”Jokainen ehdokkuus on jo kuin saatu palkinto”, iloitsee Wild Taigan taustalla toimivan matkailuyhdistys Idän Taiga ry:n puheenjohtaja Sari Rusanen.

Wild Taigalle vastuullisuus on ensiarvoisen tärkeää ja yksi toiminnan perusarvoista. Alueen matkailu ja elämysten tuottaminen perustuvat puhtaaseen luontoon ja paikalliseen kulttuuriin sekä niiden yhdistämiseen, ja Wild Taigan yritykset toimivatkin näitä tarkkaan vaalien. Vastuullinen matkailu ei ole pelkästään ympäristövastuuta tai ekotekoja, vaan siihen liittyvät myös taloudellinen ja sosio-kulttuurinen vastuu, kuten paikallisuuden tukeminen ja työntekijöiden sekä asiakkaiden tasa-arvoinen kohtelu.

Vuosien varrella Wild Taigalle on myönnetty useita kestävään kehitykseen ja vastuulliseen matkailuun liittyviä tunnustuksia, kuten EDEN (European Destinations of Excellence) -verkoston palkinto LGBT-matkailun edistämisestä vuonna 2019. Wild Taiga yrityksineen on myös ollut mukana Visit Finlandin kestävän matkailun kehittämiseen liittyvässä Sustainable Travel Finland -ohjelmassa yhtenä pilottialueista vuodesta 2019 alkaen.

World Travel Awards -kilpailun vastuullisen matkailun kategoriassa vuodelle 2022 ovat Wild Taigan lisäksi ehdolla Ranskan Ariège, Portugalin Azorit, Tšekin Bystřice, Slovenian Laško sekä kolmena edellisenä vuonna palkinnon voittanut Portugalin Dark Sky Alqueva. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat voittaneet myös muun muassa Norwegian Cruise Line -risteilyvarustamo sekä Kreikan rantalomakohde Costa Navarino. Wild Taiga on kategoriansa ensimmäinen ehdokas Suomesta.

Voittajat valitaan äänestyksen perusteella, joka on avoinna 8. elokuuta saakka. Äänestämään pääsee osoitteessa https://www.worldtravelawards.com/vote. Palkintoseremonia järjestetään Mallorcalla lokakuussa 2022.

Wild Taiga summer