Facebook pixel

Uutuus – lennä helikopterilla Helsingistä suoraan karhunkatseluun

29.3.2021

Kainuun wildlifeyritykset ja Wild Taiga aloittavat yhteistyön helikopteriyhtiö Helsinki Citycopterin kanssa. Matkailijat voivat jatkossa lentää Helsinki-Vantaan lentokentältä helikopterilla suoraan Kainuun wildlifeyritysten läheisyyteen.

Wild Taiga Kuhmo-Suomussalmi ja suomalainen helikopteriyhtiö Helsinki Citycopter ovat aloittaneet yhteistyön. Wild Taiga käynnisti myyntiyhteistyön, jonka myötä nyt on mahdollista lentää Helsingistä suoraan Venäjän rajan tuntumaan, lähelle kainuulaisten wildlifeyritysten kuvauspaikkoja Kuhmossa ja Suomussalmella. Helsinki Citykopter ja paikalliset yritykset paketoivat asiakkailleen vuorokauden mittaisia HeliBear-matkapaketteja.

Vapaa-ajan matkailijalle suunnattu luksustuote sisältää lentojen lisäksi yön uusissa Bear Centren karhumökeissä. Valokuvaustuote puolestaan sisältää yön Wildlife Safaris Finlandin kuvauskojuissa, joista voi kuvata asiakkaita kiinnostavia suurpetoja kuten karhuja, ahmoja ja susia.

Kuhmo tarjoaa pedoista kiinnostuneille ainutlaatuiset puitteet maailmassa. Wildlife Safaris Finlandin Kuvauskojuilla voi todistaa harvinaista karhun ja suden kohtaamista, ja kuviin voi ikuistaa myös ahman. Mahdollisuus kuvata kolme suurpetoa on nostanut alueen yhdeksi kansainvälisistä widllifekohteista valokuvaajien keskuudessa, vuosittain Kuhmossa ja Suomussalmessa käy yli 40 kansallisuutta ja kävijämäärät kasvavat tasaisesti.

-Keskityimme aikaisemmin kuvausasiakkaisiin, mutta uusien investointien myötä painopiste on siirtynyt entistä enemmän eläinten, etenkin karhun katselijoihin, Bear Centren yrittäjä Ari Sääski toteaa. Sääsken mukaan uuden asiakasryhmän vaatimustaso palveluita kohtaan on korkealla ja he ovat myös valmiita maksamaan siitä.

-Saavutettavuutta lähdettiin parantamaan sen takia, koska tiedossa ei ole ollut operoijaa Helsinki-Kajaani välisille lennoille huhtikuun 2021 jälkeen. UIkomaisista asiakkaista riippuvaisille wildlifeyrityksillemme saavutettavuus on elinehto, nyt myydään myös jo kesää 2022, taustoittaa yhteistyön syntymistä myyntipäällikkö Jaana Keränen Wild Taigasta. Keränen ennakoi markkinoilta saadun tiedon mukaan pandemian jälkeisessä matkailussa kysynnän kohdistuvan ensimmäisenä yksittäisille asiakkaille ja pienryhmille räätälöityihin, terveysturvallisesti toteutettuihin luontomatkoihin.

-Suomessa on tarjolla useita ainutlaatuisia, maailmanluokan luontoelämyksiä, joista Wild Taiga villipetoineen on erinomainen esimerkki. Tähän asti monet kiehtovimmat kohteet Suomessa ovat olleet aikaa vievien kulkuyhteyksien päässä Etelä-Suomesta ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Tavoitteenamme on kehittää Suomen vetovoimaa kansainvälisenä matkailukohteena parantamalla ja nopeuttamalla kulkuyhteyksiä vaikeasti tavoitettaviin kohteisiin vastuullisesti. Lyhentämällä matkustusaikoja, Suomi on kilpailukykyinen ja raikas vaihtoehto maailmalla jo tunnetummaksi tulleiden luontokohteiden rinnalla, joissa helikoptereita on hyödynnetty menestyksekkäästi jo pidemmän aikaa matkailun edistämiseksi, Helsinki Citycopterin perustajajäsen Joonas Nurmi kertoo.

Helikopterikuljetuksen etuja ovat ennen kaikkea nopeus ja joustavuus. Lento Helsingistä Kuhmoon kestää ainoastaan noin 2,5 tuntia. Lennot voidaan toteuttaa milloin vain, eivätkä ne ole sidottuja esimerkiksi kotimaan reittiliikenteen aikatauluihin. Asiakkaat pääsevät suoraan lähelle yrityksiä, eikä pitkiä maaliikennekuljetuksia tarvita. Pienryhmässä lentäminen on myös koronaturvallinen tapa matkustaa.

Lennot operoidaan pääasiassa Airbus H125 tai EC120 -helikoptereilla. Matkustajia niihin mahtuu lentäjän lisäksi viisi (H125) tai neljä (EC120). Tilauslennot voidaan toteuttaa myös Lappeenrannan (RyanAir) ja Turun kentiltä.

Wild Taiga summer