Facebook pixel

Suomen suosituimman matkailukohteen kalliomaalaukset paremmin näkyville mobiiliteknologialla

2.11.2018

Suomussalmella sijaitseva Hossan kansallispuisto oli Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys -Suoma ry:n lanseeraaman kampanjan mukaan selkeästi suosituin matkailukohde Suomessa vuonna 2018. Nyt kansallispuistossa voi tutustua Värikallion kalliomaalauksiin Hossa Värikallio -mobiilisovelluksella.

Sovelluksen toteuttajan, Memorandum Unlimited Oy:n toimitusjohtajan, arkeologi Elina Rauhalan, mukaan kalliomaalaukset ovat tyypillisesti vaikeasti havaittavia. “Kalliomaalaukset ovat usein maastossa vaikeasti erottuvia ja hahmottuvia, sää ja valo-olosuhteet vaikuttavat mahdollisuuksiin havaita niitä suuresti”, hän kertoo. “Tyypillisesti kävijä hahmottaa kuvakentistä vain murto-osan kuva-aiheista, mutta sovellukseen rakentamamme virtuaalisen maalausseinän avulla kuka tahansa voi yrittää löytää laajemman kirjon aiheita myös itse seinässä”, Rauhala jatkaa. Hossa Värikallio on myös virtuaaliopas, jolla voi tutustua kalliomaalausten sijaintiin, syntyyn, ja kuva-aiheisiin Suomessa.

Sovellus julkaistaan lauantaina 3.11.2018 Go Expo Winter -tapahtumassa Tiedotustilaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa kokoustilassa 215 lauantaina 3.11.2018 klo 14.00. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Store ja Google Play -sovelluskaupoista.

Lisätietoja antavat: Elina Rauhala, CEO, Memorandum Unlimited Oy. Puhelin 040-7296505, elina.rauhala@memorandum.fi ja Eija Väätäinen, hallintojohtaja, Suomussalmen kunta. Puhelin 044-5889330, eija.vaatainen@suomussalmi.fi.

Wild Taiga summer