Facebook pixel

Perhokalastuskausi alkaa pääsiäisenä

26.3.2018

Kuhmon Hankikorriviikot saa vieraakseen maailmankuulun perhokalastajan Hans van Klinken

Hollantilainen, maailmankuulu Hans van Klinken on pääsiäisen pyhinä mukana Kuhmon Hankikorriviikoilla. Perhokalastuspiireissä laajasti tunnettu ja korkealle arvostettu van Klinken kertoo harjuksen, taimenen ja lohen perhokalastuksesta Pohjoismaissa sekä ympäri maapalloa ja opettaa sitomaan perhojaan.

van Klinken tunnetaan erityisesti Klinkhåmer-pintaperhostaan, jonka hän kehitti 1980-luvulla. Perhon erikoisuus on, että se kelluu heti pinnan alapuolella. Perhosta tuli nopeasti hyvin suosittu ympäri maailman. van Klinken kiertääkin puhumassa kalastustapahtumissa ympäri maailman ja hän toimii kalastusopettajana.

Toinen vieraileva esiintyjä on Ariko Miettinen Sodankylästä. Miettinen on erikoistunut ns. retroperhoihin, jotka ovat taas tulossa suosioon.

Kolmannen kerran järjestettävät Kuhmon Hankikorriviikot on kevättalvinen tapahtuma, joka nimensä mukaisesti liittyy hankikorrin eli sumukorennon kuoriutumiseen.

Kaksiviikkoisen tapahtuman idea on yksinkertainen: päivät ongitaan Kuhmon koskilla ja illat sidotaan perhoja, katsellaan kuvia ja vaihdetaan kokemuksia. Tarjolla on mielenkiintoinen perhokalastajan pääsiäisloma tai vaikkapa päivän trippi Kuhmoon. Kuhmon Perhokalastajien järjestämässä tapahtumassa on luvassa kosolti sidonta- ja perhokalastusvinkkejä. Ohjelmaan kuuluu myös ohjattuja retkiä koskille ja ennakkotehtävänä on meneillään Klinkhämer perhonsidontakilpailu. Tapahtumakeskus sijaitsee Hotelli Kainuussa. Yleisötilaisuudet ovat maksuttomia.

Hans van Klinken esiintyy pääsiäisen pyhinä lauantai 31.3. Kuhmotalossa ja sunnuntai 1.4. Hotelli Kainuussa. Ariko Miettisen osuus on perjantaina 6.4. Aiheina ovat klassiset taimen- ja harjusperhot.

Kuhmon koskille myydään ajalle 30.03. – 31.08. edullisia kolmen vrk:n yhteislupia hintaan 40 €. Yhdellä luvalla voi kiertää useammalla koskella, sillä lupa kattaa Pajakan, Saarikosken, Änätin ja Lentuankosket.

Lisätietoa ohjelmasta ja majoituksesta: kuhmonkosket.fi

Wild Taiga summer