Facebook pixel

MUSIIKKIJUHLA SOMMELON 15-VUOTISJUHLA LÄHESTYY, MUTTA RAJAUKSIA TÄYTYY TEHDÄ

12.5.2021

Koronatilanne jatkaa rauhoittumista, ja se antaakin mahdollisuuden jatkaa Sommelon valmisteluja. Nyt kuitenkin on ilmennyt seikkoja, jotka pakottavat vielä tekemään muutoksia ohjelman kokonaisuuteen.

Koronan vuoksi kesäkuussa alkamaan suunnitellut kurssit joudutaan peruuttamaan. Syynä tähän on kaksi seikkaa. Ensinnäkin, on hyvin mahdollista, että rajoitukset ovat joltakin osalta voimassa vielä kesäkuussa, mikä vaikeuttaisi järjestelyjä. Toiseksi, opiskelijoiden ilmoittautumisia on kursseille tullut hyvin vähän, ilmeisesti koronatilanteesta johtuen. Tällöin, vajailla osallistujamäärillä, kursseja ei voitaisi viedä kunnolla läpi, vaikka rajoituksia lievennettäisiinkin. Siksi Sommelon järjestäjätiimi teki tiistaina päätöksen peruuttaa kurssit vielä tältä vuodelta.

AFIKKATEEMA SIIRTYY VUOTEEN 2022

Keskiviikoksi 30.6. suunniteltu ohjelma olisi ollut pääasiassa Afrikkateemaan liittyvä. Myös se on päätetty siirtää ensi vuoteen, koska oli näköpiirissä, että vielä kesäkuussakin rajoituksia yleisömäärissä olisi, ja todennäköisesti niillä ehdoilla konserttien hyvä läpivieminen ei olisi ollut mahdollista.

Muusikkojen kanssa on sovittu ohjelman toteuttamisesta vuonna 2022.

FESTIVAALIN AVAJAISET SIIRTYVÄT TORSTAILLE 1.7. KLO 9.00

Sommelon avajaiset, jotka perinteisesti ovat keränneet Kuhmon torille suuren yleisömäärän, siirtyvät nyt torstaille 1.7. klo 9.00. Avajaisissa Sommelon muusikot esittävät katsauksen festivaalin ohjelmaan, sekä makupaloja kaikista jäljelle jäävistä teemoista. On harmonikkaa, kanteletta, venäläistä musiikkia ja runolaulua.

Torstaina, perjantaina ja lauantaina ohjelma toteutuu aikaisemmin jo julkaistun ohjelman mukaisesti. Yksi huipentuma on Sommelon 15vuotisjuhlakonsertti perjantaina klo 19.00 Kuhmotalossa. Toivomme että silloin kaikki koronarajoitukset olisivat jo poistuneet. Mutta, jos rajoituksia on, luonnollisesti niitä noudatetaan.

Ohjelmaan tulevia muutoksia voi tarkastella verkkosivulta www.sommelo.net.

KULTTUURIMATKA VIENAN KARJALAAN KUITENKIN TOTEUTETAAN

Juhlavuoden yhtenä huipentumana on tavanomaisesta kulttuurimatka Vienan Karjalaan, joka toteutetaankin tänä vuonna kokonaan Suomen puolella.Matkalle osallistuminen on tavanomaista helpompaa, koska viisumia ei tarvita!

Sunnuntaina 4.7. toteutettava matka lähtee aamulla Kuhmotalon edestä, ja suuntautuu ensiksi Kuhmon ainoaan vienankarjalaiseen kylään, Rimmille. Siellä ensimmäisenä ohjelmassa on käynti kuuluisalla Kultalähteellä, joka on mainittu jo 1700luvulla julkaistussa Mytologia Fennicateoksessa.Lähteen pohjalla oleva hiekka elää purkautuvassa vedessä, ja auringon paisteella näyttää aivan kuin lähde pulppuaisi kultahippuja. Sommelon ohjelmaan kuuluu asiantunteva opastus lähteellä, sekä runolauluesitys.

Keskipäivällä, Rimmin kylällä, Uljaskan Pirtissä on konsertti, jossa esiintyvät kanteletaiteilijat Hanna Ryynänen ja Eva Väljaots. Konsertin jälkeen matkalaisille on tarjolla lounas.

Iltapäivällä siirrytään linjaautolla Suomussalmen puolelle, tutustutaan Kuivajärvellä sijaitsevaan Pyhän Nikolauksen muistolle pystytettyyn tsasounaan, klo 15.00. Sen jälkeen Hietajärven kylässä on Sommelon viimeinen konsertti, klo 17.00, Hietajärven perinnetalossa. Ohjelmassa on Jussi Huovisen ohjelmistoonkuulunutta soittoa ja laulua, jota esittävät nuoremmat kansanmuusikot.

Sommelon kulttuurimatka päättyy Kuhmoon illalla, kun linjaauto palaa noin klo 19.30.

Kulttuurimatkalle voi ilmoittautua osoitteessa https://sommelo.net/sommelonvienanmatka/ tai sähköpostilla osoitteeseenolga.piirainen@runolaulu.fi. Kultalähde sijaitsee rajavyöhykkeellä, joten siellä vierailemista varten tarvitaan erillinen vyöhykelupa, jota anotaan noin viikko ennen vierailua. Sen vuoksi ilmoittautumiset, jos haluaa mukaan Kultalähteelle, tulee tapahtua viimeistään 24.6. mennessä. Sen jälkeenkin kulttuurimatkan muuhun ohjelmaan voi ilmoittautua.

Matkan hinta on 115 e/henkilö. Hinta sisältää kuljetukset, opastukset, konsertit ja ruokailunklo 13.00 sekä kahvitarjoilun Hietajärvellä noin klo 16.00.

Kulttuurimatkaa koskevat tiedustelut puhelinnumerosta 040 9347444.

Seuraa myös Sommelon ohjelman valmistumista www.sommelo.net

Lippujen ennakkomyynti Kuhmotalon toimistosta, 08 61555451 tai www.lippu.fi

Tiedustelut sommelo@runolaulu.fi

Wild Taiga summer