Facebook pixel

Kuhmon Kamarimusiikki soi Helsingissä

21.4.2022

Kuhmon Kamarimusiikki soi kahden koronavuoden tauon jälkeen Helsingissä tiistaina 26.4. Konsertti pidetään Saksalaisessa kirkossa (Berhardinkatu 4) klo 19 alkaen.

Kevätilta vietetään pääasiassa Mendelssohnin sisaruksien Felixin ja Fannyn parissa, mitä sisarusrakkautta on haastamassa amerikkalainen John Adams äkkiväärine tansseineen. Konsertti alkaa Bachin Preludilla sooloviulupartitasta E-duuri ja jatkuu Felix Mendelssohnin Neljällä kappaleella jousikvartetille op. 81 ja John Adamsin kahdella osalla teoksesta John’s Book of Alleged Dances. Mendelssohnin ja Adamsin teosten osia soitetaan vuoron perään. Ilta päättyy Fanny Henselin Jousikvartettoon Es-duuri.

Konsertissa esiintyy Meta4, yksi Suomen menestyneimmistä jousikvarteteista. Kvartetti on mm. voittanut Moskovassa vuonna 2004 järjestetyn Dmitri Šostakovitš -kilpailun sekä vuonna 2007 Wienissä pidetyn Joseph Haydn -kilpailun. Kvartetti konsertoi aktiivisesti eri puolilla maailmaa. Viime aikoina kvartetti on vieraillut mm. Wiener Konzerthausissa, Lontoon Wigmore Hallissa ja King’s Placessa sekä New Yorkin Lincoln Centerissä. Kvartetissa soittavat viulistit Antti Tikkanen ja Minna Pensola, alttoviulisti Atte Kilpeläinen sekä sellisti Tomas Djupsjöbacka.

Kvartetti on erittäin rakas Kuhmon Kamarimusiikille. Kvartetti on esiintynyt Kuhmossa monia kertoja ja oli festivaalin residenssikvartetti 2008–2017. Minna Pensola ja Antti Tikkanen aloittivat Kuhmon Kamarimusiikin uusina taiteellisina johtajina lokakuussa 2021.

Konsertin lippuja voi ostaa ennakkoon Kuhmon toimistosta. Lipunmyynti paikan päällä kirkossa alkaa tunti ennen konserttia. Liput maksavat 25/20 euroa. Alempi hinta koskee alle 20-vuotijoita, opiskelijoita ja työttömiä. Kuhmon Kamarimusiikin ympärivuotista konserttitoimintaa tukee OP.

Konsertti on lähtölaukaus kesän festivaalille. Kamarimusiikki soi Kuhmossa jo 52. kerran 10.–23. heinäkuuta. Tämän kesän teemana on Illuusion taide.

 

Lisätietoja/lipunmyynti:

Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 044 544 5163

kuhmofestival.fi

Wild Taiga summer