Facebook pixel

Helsingistä Kajaaniin pääsee taas lentäen – tanskalaisyhtiö DAT on aloittanut lennot 24.5.2021

4.6.2021

Kainuuseen pääsee jälleen pitkän tauon jälkeen lentäen. Tanskalainen perheyhtiö DAT on aloittanut lennot Helsingin ja Kajaanin välillä 24.5. Yhteys liikennöidään 7 päivänä viikossa kahdella lennolla kumpaankin suuntaan arkisin ja yksi kumpaankin suuntaan lauantaisin ja sunnuntaisin. Lentoaikataulut löydät täältä.

Yhdensuuntaisten lippujen hinnat alkavat vain 44 eurosta. Varaa lennot tästä!

DAT on perheomisteinen yritys, jonka kotipaikka on Vamdrup, Tanska. Kirsten ja Jesper Rungholm perustivat lentoyhtiön vuonna 1989 nimellä Danish Air Transport. Jesper Rungholm on edelleen yhtiön toimitusjohtaja ja lentää aktiivisesti kapteenina yhtiön lentokoneilla. Alun perin rahtiliikenteeseen keskittynyt lentoliikenteen harjoittaja aloitti tilausliikenteen vuonna 1994 ja reittiliikenteen vuonna 1996. Nykyään DAT kuljettaa vuosittain yli miljoona matkustajaa.

Viime vuosina DAT on toiminut Suomessa laajasti Finnairin alihankkijana, ja siksi sillä on tiivis yhteistyö Finnairin kanssa. Lisäksi DAT on enemmistöosakkaana Norrassa, joka on aiemmin lentänyt Kajaanin lentoja Finnairin puolesta. Finnairin kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta DAT tarjoaa jatkolennot Kajaanista ja takaisin Finnairin kaikkiin kohteisiin Helsingin kautta. Lippuja kansainvälisiin matkoihin voi ostaa suoraan Finnairin sivuilta osoitteesta www.finnair.com ja paikallisten matkatoimistojen kautta.

DAT on lentänyt tärkeitä kotimaan reittejä Tanskassa, Saksassa ja Italiassa koko koronapandemian ajan, ja siksi sillä on kaikki toimintatavat lentojen turvalliseen hoitamiseen.

Jesper Rungholm vakuuttaa: ”Asiakkaiden ja miehistön hyvinvointi ja turvallisuus ovat etusijalla, ja erityinen huomio puhtauteen ja hygieniaan on tärkeä aihe päivittäisessä lentotoiminnassamme. Kaikki menettelyt ovat vastaavien hallitusten suositusten mukaisia. Kaikki työterveys- ja työturvallisuustoimenpiteet päivitetään ja mukautetaan viimeisimpien toimenpiteiden ja kieltojen mukaan.” 

Matkustajat voivat tarkastella kulissien taakse tarkemmin osoitteessa www.dat.dk/safetravel

Wild Taiga summer