Facebook pixel

Hiljainen Kansa ja Niittykahvila

Yöpyminen heinäladossa

Hinta / henkilö alkaen

9.90 €

Saatavuus

Kesä

Vietä ikimuistoinen yö heinäladossa! Nauti luonnon rauhasta ja herää kesäisenä aamuna lintujen lauluun. Heinälato sijaitsee Hiljaisen Kansan niittykahvilalla 30 km Suomussalmelta pohjoiseen Kuusamon tietä. Yöpyminen ladossa on ilmaista. Aamulla on mukava herätä luonnon ääniin, nauttia niittyaamiainen ja nokipannukahvit sekä jatkaa levänneenä matkaa. Tervemenoa ! Tunnustuksena pitkäjänteisestä ja arvokkaasta työstä Kestävän kehityksen edistämisestä, olemme saaneet kesäkuussa 2020 Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin. Lue lisää www.niittykahvia.fi/kestävä kehittäminen

Ohjelman kuvaus

Yö heinäladossa vie sinut aikaan noin sata vuotta sitten, jolloin heinätyöt tehtiin perheen voimin, jokivarsi- ja suoniityillä joskus kaukanankin kotoa. Työkaluina olivat itse tehdyt työkalut puuharavat ja viikatteet. Niityillä viivyttiin koko viikko ja yövyttiin heiniä varten tehdyissä ladoissa tai laavuilla. Ladot tehtiin kirveellä veistetyistä hirsistä ja ne tehtiin tarkoituksella harvoiksi, jotta heinät säilyvät siellä hyvin ja ilma pääse kiertämään.

Eväänä oli ruisleipää, suolakalaa ja kirnupiimää, joskus kuivattua lihaakin. Nuotiosavu karkoitti pahimmat hyttyset, joten pehmeä heinäpeti ladossa oli enemmän kuin houkutteleva pitkän heinäpäivän jälkeen. Aamulla taas nuotikahvit maistuivat palan painikkeen kera. Saatettiinpa siinä puurotkin kiehauttaa.

Niittykahvila sijaitsee 30 km Kuusamon tietä Suomussalmelta pohjoiseen. Kahvilamme on saanut Visit Finlandin Sustainable Travel Finland- merkin  (STF)osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän kehityksen eteen.

Meille on myös myönnetty avainlippumerkki merkkinä suomalaisesta työstä.

Avoinna päivittäin 2023

* 6.6.-18.6. klo 10 – 17
* 19.6.-6.8. klo 9 – 18
* 7.8.- 24.9. klo 10 – 17

Tiedustelut ja varaukset:
Ritva Huttunen 050-362 0609
ritva.huttunen
@kuutamokeikat.fi

www.niittykahvila.fi

Tervetuloa !

Ohjelman tiedot

Kausi:

Kesä

Paikka:

Hiljaisen Kansan Niittykahvila Viitostie 547, Suomussalmi
30 km Suomussalmelta pohjoiseen, 110 km Kuusamosta etelään

Henkilöt:

max 10 hlö

Aamu/iltapala:

Niittytuvan aamupala/iltapala 9,90 €/hlö
Tuhdimpi päivän aloitus 16,90 €/hlö
Kevyt iltaruokanen 19,90 €/hlö

Yksittäinen hinta:

Yöpyminen ilmaista

Hyttysverkkovuokra:

8 €/hlö/yö

Maistuva maaseutu -yritys

Niittykahvila on valittu Kainuun vuoden 2020 Maistuva maaseutu -yritykseksi.
"Tuotteet ja palvelut ovat maistuvia, elämyksellisiä ja innovatiivisia. Yrityksen toiminnalla on merkittävää vaikutusta maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja näkyvyydelle.

Maistuva maaseutu -kampanjalla halutaan juhlistaa maaseudun upeita makuja, raaka-aineita ja ruokayrityksiä"
Tunnustuksen myönsi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Itä-Suomi

Hyvä tietää

Makuupussi tai peitto on hyvä varuste yöpymiseen. Voit myös käydä vaihtamassa vaatteita Hiljaisen Kansan kanssa tai jättää meille puettavaksi seuraavaa vaatteiden vaihtoa varten.

Mikäli pelkäät hyttysten yöllä kiusaavan, voit vuokrata meiltä hyttysverkon. Se voi olla kyllä keskikesällä hyvä ajatus!

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer