Facebook pixel

Juminkeko

QUELEVALA: Ihmeiden aika

Hinta / henkilö
alkaen

3 €

Saatavuus

Ympäri vuoden

Pysyvä näyttely: massiivinen puu- ja keramiikkaveistos

Ohjelman kuvaus

Jumikeon pihamaalla on esillä kansainvälisen taiteilijaparin Antía Sanchezin ja Hannes Aleksin massiivinen puu- ja keramiikkaveistos Ihmeiden aika, joka on kiinnittynyt suomalaisen kulttuurin ytimeen.

Teos on osa espanjalais-suomalaisen taiteilijaparin Quelevala-taideprojektia. Kahdeksankulmainen jättiteos koostuu suurista lankuista rakennetuista seinistä, joihin on työstetty kuvia muinaisten maailmansyntymyyttien inspiroimana. Puuta on työstetty veistämällä, kaivertamalla ja polttamalla. Puuinstallaatiossa on kolmetoista suurta seinämaalausta sekä yksi keramiikkamuraali. Lopputuloksena on väkevä visuaalinen kokemus, jossa luolamaalaukset ja Kalevalan kuvasto yhdistyvät moderniin ilmaisuun.

Taiteilijoiden lähtökohtana on ajatus kaukaa menneisyydestä, jolloin ihmiset eivät tienneet käsitettä ”luonto”, koska sen ulkopuolella ei ollut mitään. He toteavat, että Quelevala-taideprojekti on taiteellinen tutkimusmatka esivanhempiemme maailmankuvaan ja -selitykseen.

– Selviytyäkseen ihmiskunnan on palattava henkisille juurilleen, ihmisyyden ja ihmettelyn ytimeen, taiteilijat sanovat. – Kenties sieltä löytyy sitä voimaa ja herkkyyttä, jolla kohdata ja ratkaista edessämme olevia ongelmia.

 

Lähialueen tuotteet ja palvelut

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer