Facebook pixel

EräPiira

Omatoiminen melontaretki Kuhmon erämaisilla vesillä

Hinta / henkilö
alkaen

30 €

Saatavuus

Kesä

Kuhmon - Pohjois-Karjalan erämaisissa maisemissa ja runsailla vesistöillä voit toteuttaa melontaretken, joka voidaan yhdessä suunnitella vastaamaan melonta- ja retkeilykokemustasi. Omatoimisen melontaretken kohteeksi voit valita mm. Tervareitin tai Jongunjoen reitin. Vuokraamme sinulle melonta- ja retkeilykaluston, avustamme sinua reittisuunnittelussa sekä kuljetamme kaluston ja sinut melontaretkelle.

Ohjelman kuvaus

Valittavanasi on kaksi Kuhmon pääreiteistä  Jongunjoen reitti tai Tervareitti. Retken voi myös tehdä pelkästään jollekin järvelle esim. Lentulle, joka on Kuhmon kuuluisin ja retkeilyvarustukseltaan monipuolisin järvi https://www.outdooractive.com/fi/routes/#bm=osm%3Asummer&filter=r-fullyTranslatedLangus-fi,r-onlyOpened-,sb-sortedBy-0&zc=11,29.71321,64.20697 .

Ohjelman tiedot

Kausi:

15.5. -30.9.

Paikka:

Kuhmo

Kesto:

1- 14 päivää.

Henkilöt: Hinta:

60

Hintaan sisältyy:

Kanootin, melat, melontaliivit, kypärät, varustesäiliöt, melontakartta ja reittiopastus.

Lisäpalvelut:

Vuokraamme myös retkelytarvikkeita kuten telttoja, makuupusseja , retkikeittimiä ym.

Tarkemmat tiedot

Kuhmon melontareiteillä on kattava taukopaikkaverkosto, joka palvelee omatoimista retkeilijää erinomaisen hyvin.
Valittavanasi on kaksi Kuhmon pääreiteistä Tervareitti ja Jongunjoen reitti. Lyhyitä 1 -2 päivän retkiä voi luonnollisesti tehdä muillekin Kuhmon lukuisista järvistä sekä lyhyemmille jokireiteille.
Tervareitti on Oulujoen vesistön latvavesien järvireitti, joka alkaa Kuhmon pohjoisosasta etelään kohden maisemallisesti Kuhmon hienointa järveä Lentuaa päin ohittaen sitten Kuhmon keskustan ja kääntyen sitten länteen kohden Kajaania. Reitti kulkee järvillä ja välissä on vain muutamia koskia, jotka on helppo ohittaa joko kivijohdetta tai uittoaikaisia kiskoteitä pitkin. Lentualla voi tehdä hienon päiväretken tai viettää mukavan pari – kolme päivää pelkästään käyttäen hyväksi kattavaa luonnonsuojelualueen taukopaikkaverkostoa.
Jongunjoen reitti on Vuoksen vesistön pohjoisin haara ja se alkaa Kaakkois – Kuhmosta Jonkerinjärvestä. Jongunjoen reitti on yksi Suomen tunnetuimmista melontareiteistä. Reitillä ei ole juurikaan järviä vaan se kulkee runsaasti pikkukoskia sisältävällä joella. Kosket ovat helppoja ja turvallisia I – vaikeusluokan (koskiluokitus I -VI) koskia ja vain muutama on II luokan koski. Lähtien Teljosta Kuhmon ja Lieksan rajamailta Jongunjoki on melottavissa läpi kesän vähänkin veden aikaan.

Lähialueen tuotteet ja palvelut

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer