Facebook pixel

Ahma

Ahma (Gulo gulo) on suurin Suomessa tavattava näätäeläin, hieman mäyrää suurempi nisäkäs. Suomen ahmakanta on kooltaan noin 150 yksilöä. Suurin osa ahmoista elää Pohjois- ja Itä-Suomen erämaisissa osissa.

Ahman pituus häntä mukaan lukien on 85-105 cm ja paino 8-28 kg. Uros on naarasta kookkaampi. Yleisväriltään ahma on tummanruskea. Kyljissä ahmalla on ruskeat tai kellertävät poikittaisjuovat. Ahma on suhteellisen hidas kulkija, mutta hitauden se korvaa kestävyydellään. Ahma on myös hyvä kiipeilemään puissa.

Tuotteet

Ahman katselu ja valokuvaus

Taiga Spirit, nature and wildlife experiences

Sinulla on mahdollisuus nähdä ja kuvata ahma, jokin muu eläin tai lintu piilokojusta.

Hinta / henkilö
alkaen

80 €

Ahman kuvaus Viiksimossa

Boreal Wildlife Centre

Boreal Wildlife Centren petokuvauskojut sijaitsevat Kuhmo Viiksimossa. Ahmaa pääsee kuvaamaan noin muutaman yönä viikossa.

Hinta / henkilö
alkaen

150 €

Wild Taiga winter