Facebook pixel

Hiljainen Kansa ja Niittykahvila

Yöpyminen heinäladossa

Hay barn napping
Hinta / henkilö
alkaen

9.9 €

Saatavuus

Kesä

Yö heinäladossa vie sinut aikaan noin sata vuotta sitten, jolloin heinätyöt tehtiin perheen voimin, jokivarsi- ja suoniityillä joskus kaukanankin kotoa. Työkaluina olivat itse tehdyt työkalut puuharavat ja viikatteet. Niityillä viivyttiin koko viikko ja yövyttiin heiniä varten tehdyissä ladoissa tai laavuilla.

Ohjelman kuvaus

Yö heinäladossa vie sinut aikaan noin sata vuotta sitten, jolloin heinätyöt tehtiin perheen voimin, jokivarsi- ja suoniityillä joskus kaukanankin kotoa. Työkaluina olivat itse tehdyt työkalut puuharavat ja viikatteet. Niityillä viivyttiin koko viikko ja yövyttiin heiniä varten tehdyissä ladoissa tai laavuilla. Ladot tehtiin kirveellä veistetyistä hirsistä ja ne tehtiin tarkoituksella harvoiksi, jotta heinät säilyvät siellä hyvin ja ilma pääse kiertämään.

Eväänä oli ruisleipää, suolakalaa ja kirnupiimää, joskus kuivattua lihaakin. Nuotiosavu karkoitti pahimmat hyttyset, joten pehmeä heinäpeti ladossa oli enemmän kuin houkutteleva pitkän heinäpäivän jälkeen. Aamulla taas nuotikahvit maistuivat palan painikkeen kera. Saatettiinpa siinä puurotkin kiehauttaa.

Vietä ikimuistoinen yö heinäladossa! Nauti luonnon rauhasta ja herää kesäisenä aamuna lintujen lauluun. Yöpyminen ladossa on ilmaista, mutta jos haluat vuokrata hyttysverkon tai tilata aamu- tai iltapalan, niistä vähän veloitamme.

Aamulla on mukava herätä luonnon ääniin, nauttia niittyaamiainen ja nokipannukahvit sekä jatkaa levänneenä matkaa. Tervemenoa !

Kohteelle on myönnetty avainlippumerkki merkkinä suomalaisesta työstä.

Ohjelman tiedot

Avoinna

  • Maanantai: 10:00-17:00
  • Tiistai: 10:00-17:00
  • Keskiviikko: 10:00-17:00
  • Torstai: 10:00-17:00
  • Perjantai: 10:00-17:00
  • Lauantai: 10:00-17:00
  • Sunnuntai: 10:00-17:00

Osoite

Viitostie 547, 89600 Suomussalmi

Ryhmän koko

max.

Mosquito net
Hay barn napping
Mosquito net
Snack
silent people
Key flag

Lähialueen tuotteet ja palvelut

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer