Facebook pixel

Kuhmon Talvi 2019

Kuhmolaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyössä kokoama talvinen kulttuuritapahtuma Kuhmon Talvi järjestetään jo yhdennentoista kerran 1.-5.1.2019. Kuhmon Talvi yhdistää kansainvälisestikin tunnustetut kuhmolaiset kulttuuritapahtumien järjestäjät ja taiteilijat. Luvassa on parasta kuhmolaista kulttuuria: musiikkia monessa muodossa, tanssia, näyttelyitä ja kirjallisuutta.

Ohjelman tiedot

Tarkka ohjelma, taiteilijaesittelyt, valokuvia ja kaikkea muuta hyödyllistä tapahtumaan liittyen löytyy kotisivulta www.kuhmowinter.fi

Hinta / henkilö
alkaen

10 €

Kuhmon Talvi

Saatavuus

Talvi

Ohjelman kuvaus

Parasta kuhmolaista kulttuuriosaamista!

Tapahtuman tekijät:
Juminkeko
Kuhmon Kamarimusiikki
Kuhmo-talo
Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi
Luontokeskus Petola
Musiikkijuhla Sommelo

Tarkemmat tiedot

Joulukiireiden vähitellen laantuessa ajatus alkuvuodesta voi tuntua kaukaiselta. Kuhmossa on kuitenkin varauduttu loppiaiseen asti parhaalla mahdollisella tavalla, järjestämällä perinteinen Kuhmon Talvi sekä paikallisten että turistien iloksi.

Vuoden ensimmäisenä päivänä avautuu kaksikin näyttelyä, palkitun luontokuvaaja Ville Heikkisen Kohtaamisia Kuhmon luonnossa sekä monipuolisen taitajan Minna Seilosen Kettu-Kalevala. Näyttelyistä ensimmäinen on esillä Kuhmo-talon aulassa aina tammikuun loppuun saakka, jälkimmäinen puolestaan Juminkeossa helmikuun loppuun asti. Seilosen näyttelyn avajaisia vietetään Juminkeossa kello 16.30.

Uudenvuodenkonserttina tiistaina 1.1. kello 18 kuullaan mezzosopraano Essi Luttisen ja pianisti Petri Haapasalon Parrasvaloissa-konsertti, joka johdattaa meidän elokuvan ja näyttämömusiikin rakastetuimpien sävelten maailmaan. Ohjelmisto ylettyy oopperalavoilta Suomi-filmin nostalgiaan ja Broadwayn loistosta Hollywoodiin jännittäviin tunnelmiin. Konsertin järjestää Kuhmo-talo.

Keskiviikkona 2.1. pääsemme Ville Heikkisen johdolla kuulemaan hänen voittoisista kuvistaan Luontokeskus Petolassa, jossa on tarjolla kaksikin luontokuvailtaa kello 15 ja 18.

Torstaina 3.1. kello 18 kuhmolaislähtöinen klarinetisti Lauri Sallinen tuo Kuhmo-talon lavalle kiitetyn monitaiteellisen sooloesityksensä Solitude. Musiikkia, tanssia ja teknologiaa yhdistelevän teoksen muut tekijät ovat koreografi Mikko Hyvönen, valo- ja videosuunnittelija Leo Tanerva sekä elektroniikasta vastaava Libero Mureddu. Teoksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella tekijöiden kanssa Kahvila Juttuassa.

Perjantaina 4.1. Kuhmon Kamarimusiikki tuo talvikonserttinsa Lentua-saliin kello 19. Luvassa on kvartettiakatemian kurssilaisten sekä taiteellisen johtaja Vladimir Mendelssohnin esityksiä. Kvartettiakatemian nuorista mukana ovat Nome-kvartetti sekä viulistit Varpu Heikinheimo, Lotta Harju ja Emil Hartikainen sekä sellisti Maria Morfin Venäläinen. Konsertissa kuulla W.A. Mozartin, J.S. Bachin, Benjamin Brittenin, Eugène Ysaÿen ja Dmitri Šostakovitšin musiikkia.

Lauantaina 5.1. kello 16 Aleksanteri Kovalainen kertoo tuoreesta romaanistaan Kansallinen herätys otsikolla Jakautuuko Suomi. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja pohdintaan, joka liikkuu fiktiivisen romaanin, historian ja nykypäivän ilmiöiden välillä. Paikkana on Kahvila Juttua ja tapahtuman järjestäjänä on Kuhmon kulttuuritoimi.

Kuhmon Talven esitykset päättyvät lauantaina klo 18 Pajakka-saliin ja Musiikkijuhla Sommelon järjestämään Hanna Ryynäsen kantelekonserttiin. Erityisesti arkaaiseen kansanperinteeseen perehtynyt Ryynänen tuo kanteleen historian nykypäivään omissa teoksissaan.

Kaikkiin maksullisiin tilaisuuksiin myydään pääsylippuja Kuhmo-talon toimistossa osoitteessa Koulukatu 1. Toimisto on suljettuna joulun ajan, 22.–26.12., jolloin muita kuin Petolan pääsylippuja saa osoitteesta www.ticketmaster.fi.

Lisätietoja www.kuhmowinter.fi

Hyvä tietää

Ennakkomyynti Kuhmo-talolta, puh. 08 6155 5451, tai tuntia ennen kutakin tilaisuutta paikan päältä.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Kuhmon Talvi

Kuhmon Talvi 2019

Hinta / henkilö
alkaen

10 €

Saatavuus

Talvi

Tulosta

Wild Taiga summer