Talvisota ja Raatteentie soittavat kelloja Suomen historiaa tuntevan päässä. Paikalla on vieraillut turisteja jo 1950-luvulta lähtien, sillä tapahtumat olivat ainutlaatuisia historiassa. Suomi voitti ylivoimaisen vastustajan ja säilytti rajan paikallaan. Paikka toimi inhimillisen kärsimyksen näyttämönä, tuhannet nuoret miehet joutuivat taistelemaan hengestään hirvittävissä olosuhteissa, kestämään pakkasta ja nälkää. Nykypäivänä Raatteen Portti ja sen lähialueet ovat vuosittain kymmenien tuhansien matkailijoiden käyntikohde, joka kertoo noitten urhoollisten taistelijoiden tarinan ja historian kunnioittaen kaikkien osapuolien muistoa. Raatteen Portin vieressä sijaitsee kolmen hehtaarin kokoinen muistomerkki talvisodassa kaatuneille, johon on aseteltu 17 000 kiveä ja joiden keskellä kohoaa Talvisodan Monumentti soittaen 105 vaskikelloaan. Raatteen Portissa toimii myös Lottakanttiini ja tarjolla on majoitusta. Kesäisin alueella järjestetään useita tapahtumia kuten Raatteen Marssi ja Raatteen Maraton.

Yhteystiedot

Raatteen Portti: Raatteentie 2, 89800 Suomussalmi
Portin Majatalo: Kuhmontie 135

www.raatteenportti.fi

Tuotteet

Vaikuttavaa talvisotahistoriaa autenttisilla paikoilla

Raatteen Portti

Talvisota ja Raatteentie. Tämä yhdistelmä tunnetaan niin Suomessa kuin maailmalla. Suomussalmen taistelupaikat, Raatteen Portin talvisotanäyttely ja Talvisodan Monumentti kivikenttineen ovat vuodesta toiseen kymmenien tuhansien matkailijoiden vierailukohteena eikä syyttä. Raatteen Portissa talvisodan historia kerrotaan kummankin osapuolen muistoa kunnioittaen.

Hinta / henkilö
alkaen

5 €

Talvisotanäyttely ryhmille

Raatteen Portti

Suomussalmi ja Raatteentie. Puna-armeijan aikomus katkaista Suomi kahtia pysäytettiin täällä. Raatteen Portin talvisotanäyttelyssä esillä sotamateriaalia, aseita, kuvia sekä 14 min. dokumenttifilmi. Tule ja koe elämyksellinen matkailukohde!

Hinta / henkilö
alkaen

4 €

Rakkaudesta isänmaahan

Raatteen Portti

Draamallinen kuvaus sodasta Raatteen Portin talvisotanäyttelyssä.

Hinta / henkilö
alkaen

29 €

Raatteen Marssi

Raatteen Portti

Raatteen Marssi järjestetään 26.5. ja se on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi. Marssin järjestämisellä halutaan kunnioittaa veteraanien työtä ja uhrauksia maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi. Myös näin halutaan vaalia ja säilyttää veteraanien perintöä. Marssin tarkoituksena ei ole ihannoida sotaa, vaan kertoa sen mielettömyydestä. Marssi tapahtuu historiallisella Raatteentiellä Suomussalmella.

Hinta / henkilö
alkaen

20 €

Raate Rokki

Raatteen Portti

Raatteessa rokataan lauantaina 30.6.! Livemusiikkia, vanhoja ajoneuvoja, mukavan letkeätä menoa koko perheelle.

Hinta / henkilö
alkaen

0 €

Portin Majatalo

Raatteen Portti

Portin Majatalo tarjoaa majoitus- ja kokous-/juhlatilapalveluja Suomussalmella. Majatalo sijaitsee vain kahden kilometrin etäisyydellä kuuluisasta Raatteentiestä ja Raatteen Portin talvisotanäyttelystä. Majoitustiloja kahdessa kerroksessa kolmessa huoneessa, kokous- ja juhlatilat omassa salissa. Järjestämme palvelut asiakkaan tarpeiden mukaan!

Lottakanttiini

Raatteen Portti

Lottakanttiinissa Raatteen Portissa voi matkailija levähtää ja nauttia tuoreen kahvin ja paikan päällä leivottujen makeitten ja suolaisten leivonnaisten mausta. Kanttiini on sisustettu vanhan ajan tyyliin, siellä voi jättää Raatteentien sotaisen historian taakseen ja rentoutua pitsilamppujen alla.

Wild Taiga summer