Facebook pixel

Wildlife-viikko

Monipuolinen luontoelämysviikko Kuhmossa. Luvassa mm. tutustumista paikalliseen eläimistöön ja ruokaan sekä yö piilokojussa karhuja katsellen.

Ohjelman tiedot

Kausi:

10.5.-20.6. ja 5.8.-15.9.

Paikka:

Kuhmo

Kesto:

6 päivää/ 5 yötä

Henkilöt:

10-20

Hinta:

759 €

Hintaan sisältyy:

Majoitus 3hh, aamiaset, iltasaunan, retkilounaat, illalliset, oppaan palvelut retkillä, retkillä tarvittavat erityisvarusteet, sisäänpääsymaksut, kuljetukset karhukojulle ja takaisin sekä fatbike-polkupyörät käyttöön koko viikoksi

Hinta / henkilö
alkaen

759 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

Luontoelämysviikolla tutustutaan itäisen taigametsän eläimistöön ja lajistoon, jota ei juurikaan muualla Euroopassa tapaa. Retken ehdoton huippu on viimeinen yö, joka vietetään piilokojuissa seuraten villien karhujen ja ahmojen puuhastelua. Kojusta voi joskus nähdä myös susia.

Viikon aikana syödään paikallista ruokaa ja liikutaan mahdollisimman luontoystävällisesti. Aktiviteetteihin Kuhmon ympäristöön kuljetaan polkupyörillä (max 1 h), jolloin myös hiilijalanjälki jää pieneksi.

Tarkemmat tiedot

1. PÄIVÄ:
Saapuminen Kuhmoon. Majoittuminen ja illallinen, Hotelli Kainuu.

2. PÄIVÄ:
Aamiainen noutopöydästä klo. 08.00. Melontaretki majavan pesälle klo. 10.00, kesto 7 – 8 h.

Retkellä meloskellaan kahden hengen avokanooteilla järvellä ja/tai joella. Oppaan johdolla käydään melomalla tutustumassa majavan elinympäristöön. Retkellä tutustutaan majavan tekemiin patoihin ja majavan syönnösjälkiin vesistön varressa. Majava liikkuu mieluiten illalla ja yön aikaan, mutta hyvällä onnella majavan voi nähdä myös päivällä. Retkellä keitetään kahvit nuotiolla (säävaraus) ja syödään eväät järven rannalla suojaisassa paikassa. Retkellä kertyy melontamatkaa 5-6 km, joten se soveltuu hyvin ensikertalaisille.

Paluu hotellille, päivällinen ja iltaohjelma: omatoiminen frisbeegolf- tai biljardi-ilta.

3. PÄIVÄ:
Aamiainen noutopöydästä. Aamu tutustuen lintujen elämään, alkaen klo 04.00, kesto n. 6 h.

Opastetulla linturetkellä tutustutaan lintuihin ja lintuharrastukseen. Retkelle lähdetään aamuvarhaisella, jolloin linnut ovat aktiivisimmillaan. Toukokuulla useimpien lintujen pesimäaika on parhaimmillaan, joten lintuja on helppo nähdä. Päivän aluksi tutustutaan paikkaan, varusteisiin ja välineisiin, ja saadaan tietoa linnustostamme. Sen jälkeen koetetaan bongailla mahdollismman paljon lintuja ja rakennetaan linnunpöntöt, jotka myös asennetaan puuhun. Retken päätteeksi nautitaan retkilounas maastossa.

Suoretki klo. 11.00, kesto 2-3 h.

Retkellä kuvataan mielenkiintoisia kohteita ja opas kertoo erilaisista soista, soiden käytöstä ja vanhoista tavoista sekä uskomuksista. Opas esittelee mm. turvetta ja kasveja.

Huskytilavierailu alkaen n. klo. 14.00, kesto 3-4 h.

Noin 25 rekikoiran tarhalla pääsee tutustumaan ystävällisiin rekikoiriin ja niiden elämään rekikoiraoppaan kertomana. Koirat ovat ystävällisiä ja ottavat vieraat avosylin vastaan. Opas kertoo rekikoirien historiasta, hoidosta, ruokinnasta, treenamisesta ja huskyturismista.

Illallinen ja omatoiminen iltaohjelma hotellilla.

4. PÄIVÄ:
Aamiainen noutopöydästä. Järvipäivä alkaen klo. 09.00.

Souturetki tehdään rauhalliseen tahtiin perinteisen mallisella 14 soutajan tervaveneellä. Tahtia sekä opastusta antaa perämies, joten soutukokemusta ei tarvita ja kaikki osallistuvat
soutamiseen kykyjensä mukaan. Soutaminen aloitetaan Kuhmon keskustasta ja pian lasketaan Pajakkakoski alas. Seuraava koski Saarikoski on vajaan tunnin soutumatkan päässä, minkä jälkeen lounastetaan Reki-Pertin luona kodassa.

Kalastus- ja rantasaunailtapäivä alkaen klo. 12.00, kesto 6-8 h.

Päivä vietetään Reki-Pertin vieraana Pajakkajoen varrella. Aluksi opas kertoo kaloistamme ja kalastusäännöistä. Sen jälkeen opetellaan onkimaan ja heittämään virveliä rannalta käsin. Rannalla on myös kajakkeja sekä soutuveneitä, joita voi opetella käyttämään. Paikalla on iso kota, jossa valmistetaan yhdessä keittoillalinen samalla kun puulämmiteistä saunaa lämmitellään. Saunomisen jälkeen paluu majapaikkaan polkupyörillä.

5. PÄIVÄ:
Aamiainen noutopöydästä. Päivä karhun kintereillä alkaen klo. 11.00.

Luontokeskus Petolassa tutustutaan Suomen metsien suurpetoihin ja niiden elämään. Tietoa on saatavilla karhuista, susista, ilveksestä ja ahmasta. Petolassa on myös runsaasti informaatiota erikoisuudestamme villistä metsäpeurasta, “Suomen karibusta”.

Lounas n. klo 14.00

Elämys karhujen keskellä – näe metsän kuningas omin silmin!
Kesto 14 h.
Iltapäivällä siirrytään autolla Venäjän rajan läheisyyten metsän keskelle piilokojuihin, joista pääsee näkemään Suomen kansalliseläimen karhun sen omassa elinympäristössään. Eläinten katselua ja kuvaamista varten rakennetuista kojuista voi katsella ja kuvata karhuja turvallisesti häiritsemättä niiden normaalia käyttäytymistä. Kojuuun on rakennettu nukkumapaikat ja kuivakäymälä. Kojuihin otetaan mukaan eväät yön ajaksi.

6. PÄIVÄ:
Lähtö karhukojulta hotellille n. klo. 07.00.
Aamiainen, suihku ja sauna hotellilla.
Kotiinlähtö.

Hyvä tietää

Lisäohjelmina voidaan totetuttaa mm. koskikelluntaa tai vierailu Kalevalan tietokeskus Juminkeossa tai Kuhmo-talolla.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Hotelli Kainuu

Wildlife-viikko

Hinta / henkilö
alkaen

759 €

Saatavuus

Kesä

Tulosta

Wild Taiga summer