Facebook pixel

Romanttinen huskyloma kahdelle

Rekikoiraretki mukavasti vain teille kahdelle. Yöpyminen ennen ja jälkeen ylellisesti Hotelli Kalevalassa.

Ohjelman tiedot

Kausi:

4.1.-5.4.2019

Paikka:

Kuhmo

Kesto:

4 päivää, 3 yötä

Henkilöt:

2

Hinta:

1004

Yksittäinen hinta:

1004

Hintaan sisältyy:

Majoitus täysihoidolla (2 yötä hotellissa, 1 yö huskytukikohdassa), 2-päiväinen opastettu huskysafari, sauna joka ilta, talvivaatetus (haalari, kengät, kinttaat)

Hinta / henkilö
alkaen

1004 €

Saatavuus

Talvi

Ohjelman kuvaus

Lyhytloma toisenlaiseen talvimaailmaan, iloisten rekikoirien matkaan! Yöpyminen ennen ja jälkeen retken Hotelli Kalevalassa, huskypäivien välissä koirien kotona, pienessä punaisessa erämaamökissä, lumoavien talvimaisemien keskellä.

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen Hotelli Kalevalaan, majoittuminen kahden hengen huoneeseen, sauna ja illallinen.

Päivä 2: Aamiaisen jälkeen opas hakee teidät autolla huskytukikohtaan, n. 30 min. ajomatkan päähän hotellilta. Tukikohdassa saatte yllenne lämpimän haalarin, kinttaat ja talvikengät. Kovalla pakkasella puemme vielä haalarin päälle untuvatakin. Koirat valjastetaan ja asetetaan liinoihin rekien eteen. Alkuopastuksen jälkeen lähdemme matkaan: kaksi valjakkoa (yleensä yht. 12 koiraa), kaksi opasta, kaksi asiakasta. Aluksi oppaat ajavat valjakoita järven yli ja ensimmäisen kilometrin sen jälkeen, asiakkaat istuvat kyydissä. Kun päästään suoralle uralle, valjakkoajamista on ensikertalaisenkin turvallista kokeilla. Reitti jatkuu läpi erilaisten metsien ja soiden. Halutessaan asiakkaat voivat jatkaa matkaa yhteisellä valjakolla seuraten oppaita, vaihtaen ajajan ja reessä istuvan paikkaa useammankin kerran matkan aikana. Päiväretken pituus on 20-25 km, olosuhteista riippuen. Matkalla pidämme pienen juoma- ja välipalatauon, ja pysähdymme joitakin kertoja myös valokuvausta varten. Saavuttuamme takaisin tukikohtaan hoidamme ja juotamme ensin koirat, sitten on ihmisten vuoro nauttia välipalaa. Ennen saunaa voi ottaa pienet nokoset tai vaikkapa tutustua kämpän pienen kirjaston luonto- ja huskykirjoihin. Illallisen oppaat kokkaavat paikallisista aineksista.

Päivä 3: Toinen kiireetön, iloinen päivä koirien kanssa. Toinen päivä usein ajetaan omilla valjakoilla, jolloin suunnataan yksityisille reiteille, syvemmälle erämaahan. Nyt kun reellä ajaminen on jo tutumpaa, voimme rennommin reen jalaksilta tarkkailla talvista luontoa: puiden naavaa, soiden kitukasvuisia mäntyjä ja keloja, eläinten jälkiä hangella. Pysäytämme valjakot tarkempia havaintoja varten, mikäli näemme jotain kiinnostavaa, kuten tuoreita ahman jälkiä, riekkojen kieppejä tai metsojen hakomapuita. Rekiretken aikana tarjoamme kuumaa juotavaa ja välipalaa, retken jälkeen kämpällä myöhäisen lounaan. Illalla hotellissa on aikaa nauttia saunasta, poreammeesta ja paljusta ennen illallista.

Päivä 4: Aamiaisen jälkeen kotimatkalle, yksi yhteinen retki enemmän muisteltavana.

Hyvä tietää

Huskyretkellä on yleensä ensimmäisenä päivänä mukana kaksi opasta ja kaksi valjakollista koiria. Retki soveltuu myös ulkoilmaelämään tottumattomille, sillä se voidaan toteuttaa myös niin, että vain oppaat ajavat valjakoita, asiakkaiden istuessa mukavasti rekien kyydissä. Sporttisempaa elämystä hakevat voivat ajaa omia valjakoitaan molempina päivinä.

Erämaamökki on entisestä metsätyömiesten hirsikämpästä kunnostettu oppaan vakituiseksi asunnoksi – siellä on sähköt, juokseva vesi ja WC. Suihkua ei ole, mutta mökki-iltana lämmitetään perinteinen rantasauna.

Oppaat kokkaavat mielellään myös etukäteen pyydettäessä erilaisia erikoisruokavalioihin soveltuvia aterioita: gluteenitonta, laktoositonta, kasvisruokaa, vegaaniruokaa.

Kuljetukset Kajaanista/Kajaaniin järjestettävissä bussilla/taksilla.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Routa Travel

Romanttinen huskyloma kahdelle

Hinta / henkilö
alkaen

1004 €

Saatavuus

Talvi

Tulosta

Wild Taiga summer