Facebook pixel

Lentiiran Lomakylä

Pyröräretket itärajan tuntumassa

Pyöräily on mahtava tapa tutustua Lentiiraan ja naapurikyliin. Vierailukohteita löytyy niin lepposalle sunnuntaipyöräilijälle kuin tavoitteelliselle retkipyöräilijällekin. Maantiemaratonia lukuunottamatta ehdottamamme reitit kulkevat pääosin metsän keskellä rauhallisia kyläteitä pitkin, osan matkaa pyöräilet maantiellä.

Ohjelman kuvaus

Kulttuurinälkäiselle suosittelemme Rimmin kierrosta, jossa pääset tutustumaan vienalaiseen kulttuuriin ja Kultalähteelle rajavyöhykkeellä. Kultalähderetken* lähtöpiste on Vienan Portti Vartiuksessa, puh. 044 767 2030 (varattava hyvissä ajoin etukäteen).

Kiireisemmälle Kyläkierros tarjoaa Lentiiran kylän nähtävyydet mukaan lukien kirveskansan kirkon muistomerkki ja Lentiiran kirkko, joka sijaitsee upealla kalliotontilla järven rannassa. retkieväät voi nauttia kylätalon taikka Änättikosken laavulla.

Pyöräretkiehdotuksemme

– Lentiiran kyläkierros 12km (Kirkko – Änättikoski – Kylätalo – Kirveskansan muistomerkki)
– Juttuan pyöräilykierros 45km (Lentiirantie – Juttuantie – Niemiahontie)
– Lipukkavaaran pyöräilykierros 30km (Käntinsalmentie – Lipukkavaara – Kokkovaarantie)
– Iivantiiran pyöräilykierros 63km (Käntinsalmentie – Iivantiira – Malilanniemi – Juttuantie – Lentiirantie)
– Änätin maantiemaraton 43km (912 – Änätinpääntie – Kostamustie- Lehtovaarantie)
– Rimmin vierailu ja Kultalähderetki* 55km

Matka-arviot ovat karkeita arvioita edestakaisin matkasta. Tarkasta kohteiden sijainti ja etäisyydet ennen kuin lähdet matkaan. Retkikartta.fi on oiva työkalu retkeilijälle.

Turvallisuus ja retkietiketti

Reittimme kulkevat seudulla, missä ei ole juurikaan palveluita, eikä aina kattavia opasteita. Varmistathan että joku läheinen tietää minne olet menossa, ja että mukanasi on riittävästi vettä ja evästä. On tärkeää ettei kulkija ei jätä vierailustaan mitään jälkiä maastoon. Roskat voi tuoda mukanaan Lentiiran Lomakylän kierrätyspisteelle. Laajemman retkietiketin löydät luontoon.fi -sivulta.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer