Facebook pixel

Porojen poluilla Hossassa

Hossan kansallispuiston poluilla kulkija törmää melko usein puolivilleihin poroihin, jotka kulkevat ympäristössä vapaina kesän ja syksyn. Tällä koko perheelle sopivalla retkellä kuljemme porojen jalanjäljissä 3 km pituisen luontopolun.

Ohjelman tiedot

Kausi:

kesä-syyskuu

Paikka:

Hossan kansallispuisto, luontokeskus ja Hossan poropuisto

Kesto:

4 tuntia

Henkilöt:

4-12

Hinta:

55 aikuinen, 45 lapsi

Hintaan sisältyy:

Opastettu tarinallinen retki Hossan kansallispuiston luontopolulla (3 km), porokeittolounas ja kahvi/tee/mehu

Hinta / henkilö
alkaen

45 €

Ohjelman kuvaus

Kulkiessamme samoja polkuja, joita myös porot ovat aina tallanneet, eläydymme katselemaan kansallispuistoa porojen perspektiivistä ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita porojen vuoden kulusta sekä niiden elämästä kautta aikain alueella. Helppokulkuisilla mäntykankailla tutkimme, mitä poro löytää sieltä syödäkseen ja mitä muita eläimiä, lintuja ja kasveja alueella on. Millaista on poron elämä, kun elintilaa taigametsissä jakavat mm. neljä Suomen suurinta petoa: ahma, ilves, karhu ja susi. Entä millaista on poron ja metsän muiden eläinten elämä talvella, kun lunta voi olla yli metrin ja hurjasti pakkasasteita?

Jännittävän luontoretken jälkeen suuntaamme Hossan poropuistoon, jossa viimeistään pääsemme näkemään ja syöttämään poroja sekä näkemään porotilan elämää. Hengähdämme ja nautimme maittavan keittolounaan ja kahvit.

Tarkemmat tiedot

Reitti on helppokulkuinen ja sopii myös lapsille. Varusteiksi tarvitset hyvät kengät, säänmukaisen vaatetuksen ja vesipullon.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Joogataival

Porojen poluilla Hossassa

Hinta / henkilö
alkaen

45 €

Saatavuus

Kesä

Tulosta

Wild Taiga summer