Facebook pixel

Marja-, yrtti- ja sieniretki Kuhmossa

Opastettu retki Kuhmon metsiin ja soille villin ruoan etsimiseksi.

Ohjelman tiedot

Kausi:

1.5.-30.9.

Paikka:

Kuhmo

Kesto:

n. 4 tuntia kuljetuksineen

Henkilöt:

3-7

Hinta:

45 €/hlö

Yksittäinen hinta:

100 €/hlö asiakkaan kyydissä.

Hintaan sisältyy:

Opastus ja kuljetus kahteen marja-/sienikohteeseen, juoma ja välipala. Keruusangot ja -korit, pakastuspussit saadulle saalille (mukaanotettaviksi).

Hinta / henkilö
alkaen

45 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

Keväisellä retkellä etsimme edellisvuotisia karpaloita ja korvasieniä, alkukesästä yrttejä, myöhemmin kesällä mustikoita, juolukoita, lakkoja, villivadelmia, tatteja, rouskuja ja haperoita, syksyllä puolukoita, suppilovahveroita ja karpaloita. Se, mitä löytyy ja mitä saaliiksi saamme, riippuu sesongista, mutta aivan tyhjin korein retkeltä ei tarvitse palata.

Tarkemmat tiedot

Retki alkaa aamu- tai iltapäivällä Kuhmosta ja suuntautuu yleensä Kuhmosta itään, maksimissaan 40 km Kuhmosta. Retken aikana käydään vähintään kahdessa eri kohteessa etsimässä ja poimimassa marjoja, yrtteja ja/tai sieniä (sesongin mukaan). Retkellä tutustutaan sekä syötäviin että mahdollisesti löydettäviin myrkyllisiin lajeihin. Opas antaa marjojen ja sienten käsittelemisestä ja ruoanvalmistuksesta vinkkejä. Mikäli saalista saadaan kotiinvietäväksi asti, oppaalla on mukaan annettavaksi pakastuspusseja. Halutessanne voitte ottaa mukaan myös omia pakastusrasioita. Maastoretken jälkeen nautimme evästä ja juomaa metsässä ja ajelemme takaisin Kuhmoon.

Wild Taiga

Hyvä tietää

Pukeutuminen sään mukaan. Retkellä käydään myös suolla, joten kumisaappaat tai muut korkeampivartiset vedenpitävät kengät ovat parhaat jalkineet retkelle. Päähän on hyvä varata huivi, lippalakki tms. Varsinkin heinäkuussa hyttysmyrkky voi olla tarpeen.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Routa Travel

Marja-, yrtti- ja sieniretki Kuhmossa

Hinta / henkilö
alkaen

45 €

Saatavuus

Kesä

Tulosta

Wild Taiga summer