Facebook pixel

Äksyt Ämmät

Majatalosta majataloon ruokamatka

Hinta / henkilö alkaen

640 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Kesä

Karjalainen ruokamatka, joka on palkittu Suomen parhaana ruokamatkailutuotteena 2015!

Ohjelman kuvaus

Tervetuloa Pohjois-Karjalan katolle, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin alkusijoille. Rakkaudesta ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista itäsuomalaista ruokakulttuuria kunnioittaen. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta. Kaikki majatalot kuuluvat Karelia à la carte- verkostoon, joka on pohjoiskarjalainen ravintoloiden, matkailu- ja elintarvikealan yritysten verkosto. Jokaisella majatalon emännällä on omat vahvuutensa ruoanlaitossa, joten vieras pääsee neljän erilaisen emännän ruokapöytään.

Ohjelman tiedot

Kausi:

ympäri vuoden

Paikka: 4 majataloa

Kesto:

1-4 vrk

Henkilöt:

min. 2 hlöä

Yksittäinen hinta:

160 €/vrk/hlö, 640 €/hlö, (4 yötä, 5 päivää)

Hintaan sisältyy:

Täyden palvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai polkupyörä varusteineen retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.

• Siirtymiset majatalosta majataloon ryhmän mukaan esimerkiksi polkupyörällä.

• Voit myös varata päivän ohjelman 75 €/hlö, ilman majoitusta.

Tarkemmat tiedot

1. päivä | Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen vaatii monenlaisia niksejä onnistuakseen. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu vanhan juuren ja luomuruisjauhojen avulla. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa villiyrttien hyötykäytöstä.

2. päivä | Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Henna myös ”tuunaa” karjalaisia herkkuja tähän päivään.

3. päivä | Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat. Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurinpohjaletut kuhatäytteellä tai makeasti mansikoilla?

4. päivä | Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maustaan ympäri Suomen. Ritva leipoo perinteiset ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer