Facebook pixel

Kainuun Rastiviikko

Kuntosuunnistus, päivä

Hinta / henkilö alkaen

5 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Kesä

55. Kainuun Rastiviikko järjestetään Kuhmossa Jämäsvaaran maastoissa 2.-7.7.2023. Rastiviikon avoimissa sarjoissa (kuntosuunnistus) kuka tahansa pääsee kokemaan suunnistuselämyksiä Kainuun hienoissa suunnistusmaastoissa sekä suuren suunnistustapahtuman leppoisassa sekä turvallisessa tunnelmassa. Rastiviikolle voi osallistua yksittäisille päiville tai ilmoittautua mukaan kerralla koko viikolle.

Ohjelman kuvaus

Jokaisena Kainuun Rastiviikon kilpailupäivänä on mahdollista osallistua seuraaviin avoimiin sarjoihin:

– Rastiralli: Seikkailullinen viitoitettu suunnistusrata muksulan läheisyydessä, jossa helpon ja lyhyen radan varrella hauskoja tehtävärasteja, soveltuu perheen pienimmille. Ei ajanottoa. Radan voi kulkea yksin tai vanhemman/huoltajan seurassa.

– Perhesarja: Perheen pienimmille suunnattu viitoitettu suunnistusrata (Rastireitti = RR). Tässä sarjassa otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta. Radan voi kulkea yksin tai vanhemman/huoltajan seurassa.

– Avoimet C-radat (C-lyhyt ja C-pitkä): Normaali suunnistusrata, helppo taitotaso, soveltuvat hyvin suunnistuksen vasta-alkajille. C-ultra sopii hyvin pidemmistä suunnistus/juoksulenkeistä kiinnostuneille. Näissä sarjoissa otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta.

– Avoimet B-radat (B-lyhyt, B-keski ja B-pitkä): Normaali suunnistusrata, normaali taitotaso, soveltuvat suunnistusta jo jonkun verran harrastaneille. Näissä sarjoissa otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta.

– Avoimet A-radat (A-lyhyt, A-keski ja A-pitkä): Normaali suunnistusrata, vaikea taitotaso, soveltuvat suunnistushaasteita etsiville suunnistajille sekä kokeneille kilpa- ja huippusuunnistajille. Näissä sarjoissa otetaan aika, mutta yhteistuloksia ei lasketa eikä sijoituspalkintoja jaeta.

Avoimissa sarjoissa (C-A) voi suunnistaa myös parin kanssa tai ryhmässä, mutta jokainen osallistuja ilmoittautuu erikseen ja saa oman kilpailunumeron sekä kilpailukortin.

Avoimiin sarjoihin ja perhesarjaan voi ilmoittautua ennakkoon Navisportin-ilmoittautumislomakkeen kautta tai paikan päällä tapahtumassa avointen sarjojen infon pisteellä. Osallistumismaksun voi maksaa ennakkoon verkkopankilla, kortilla, mobiilimaksulla tai liikuntaedulla (ePassi, Edenred-mobiilimaksu, SmartumPay, Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-seteli ja Tyky+-seteli). Paikan päällä tapahtumassa osallistumismaksun voi maksaa credit/debit-korteilla, käteisellä, liikuntaedulla (ePassi, Edenred-mobiilimaksu, SmartumPay, Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-seteli ja Tyky+-seteli). Kilpailukortin (Emit-kortti) voi tarvittaessa vuokrata avointen sarjojen infosta.

Rastiralliin ilmoittautuminen tapahtuu muksulan välittömässä läheisyydessä.

Ohjelman tiedot

Ajankohta:

2.-7.7.2023 (1. osakilpailu su 2.7., 2. osakilpailu ti 4.7., 3. osakilpailu to 6.7. ja 4. osakilpailu pe 7.7.)

Paikka:

Jämäsvaara, Kuhmo

Hinta:

Aikuiset 25 € / päivä, alle 14-vuotiaat 20 € / päivä, rastiralli 5 € / päivä. Viikkohinnat erikseen.

Hintaan sisältyy:

Osallistumismaksu (yksi osakilpailu)

Lisämaksusta: Emit-kilpailukortin vuokra

Hyvä tietää

ENNEN SUORITUSTA
– Noudata järjestäjien ohjeita kilpailukeskukseen saapumiseen liittyen
– Etsi rastiviikon kilpailukeskuksesta avointen sarjojen info

Tutustu ratavaihtoehtoihin ja karttoihin:
– Avointen sarjojen kartat ja radat ovat nähtävissä etukäteen avointen sarjojen infossa, mikä helpottaa sopivan radan valitsemista.
– Avointen sarjojen radat ja rastimääritteet on kilpasarjojen tapaan painettu valmiiksi karttaan.
– Valitse taitotasoltaan itsellesi sopiva rata

Ilmoittautuminen:
– Avoimiin sarjoihin ilmoittaudutaan joko etukäteen Navisportin-ilmoittautumislomakkeen kautta tai paikan päällä avointen sarjojen infon pisteellä.
– Paikan päällä avointen sarjojen osallistumismaksun voi maksaa credit/debit -korteilla, käteisellä, ePassilla, Edenredin-mobiilimaksulla, SmartumPay:lla, Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä ja Tyky ja Tyky + seteleillä.
– Avoimissa sarjoissa käytetään kilpasarjojen tapaan emit-leimausta. Jos et omista omaa emit-korttia, voit vuokrata kortin joko päiväksi (5€) tai koko viikoksi (15 €) avointen sarjojen infosta.
– Saat ilmoittautumisen yhteydessä kilpailunumeron (kiinnitetään paidan etuosaan näkyvälle paikalle)

Lähtö:
– Kaikki avoimet sarjat lähtevät lähdöstä numero 5
– Voit mennä lähtöpaikalle silloin kuin haluat avointen sarjojen lähdön aukioloaikana – HUOM! Tarkista kilpailupäivittäiset metsään pääsemisen lähtöajat KRV-kilpailuohjeista tai avointen sarjojen toimintaohjeista.
– Rekisteröidy lähtöön käyttämällä emit-kortti lukijassa lähtöhenkilöstön ohjeiden mukaisesti.
– Kartan saa lähtöpaikalta (kartta on valmiiksi muovisuojuksessa)
– Emit-kortti nollataan lähtöpaikalla

SUORITUKSEN AIKANA
– Kierrä suunnistusrata numerojärjestyksessä
– Leimaa jokaisella rastilla ja muista tarkistaa rastikoodi
– Muista että karttaan merkityt kielletyt alueet, piha-alueet ja viljellyt peltoalueet ovat suunnistajilta kiellettyjä alueita

SUORITUKSEN JÄLKEEN
– Valitse maalisuoralla maalikuja numero 5
– Leimaa maaliviivan maalirastilla
– Kävele henkilöstön ohjeiden mukaan leimantarkastukseen
– Avoimissa sarjoissa ja perhesarjassa osallistujille otetaan aika, mutta sijoituspalkintoja ei jaeta. Avoimissa sarjoissa ja perhesarjassa ei myöskään lasketa yhteistuloksia.
– Sarjakohtaiset online-tulokset julkaistaan www.rastiviikko.fi -> Lähtölistat ja tulokset sivulla
– Päivittäin arvotaan kaikkien kuntosuunnistajien kesken arvontapalkintoja – muista tarkistaa avointen sarjojen infosta oletko voittanut

Tervetuloa avoimiin sarjoihin suunnistamaan!

Lisätietoa: www.rastiviikko.fi

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer