Facebook pixel

Kuhmon Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki 2023

Hinta / henkilö alkaen

23 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Kesä

Kuhmon Kamarimusiikki soi 53. kerran 9.−22.7.2023. Kesän teemana on Juuret ja siivet.

Ohjelman kuvaus

TEEMA, KONSERTIT, TAITEILIJAT, LIPPUJEN HINNAT

Vuoden 2023 Kuhmon Kamarimusiikki on ensimmäinen uusien taiteellisten johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen oma vuosi. He olivat taiteellisessa johdossa jo kesällä 2022, mutta tuolloin ohjelma oli suurilta osin syksyllä 2021 menehtyneen Vladimir Mendelssohnin käsialaa. Nyt matkataan uusiin tuuliin.

Kuhmon 53. Kamarimusiikki soi teemalla Juuret ja siivet. Teema liittyy siihen, että Kuhmo on ensi vuonna suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki. Kuhmon Kamarimusiikki soi 9.–22.7.2023. Festivaalin ohjelma tullaan julkistamaan tammikuussa 2023, mutta ryhmille tietoja annetaan jo aiemmin. Se on kuitenkin jo selvää, että kahden festivaaliviikon aikana tulee olemaan vähintään neljä konserttia päivässä, yhteensä noin 60. Kuhmo soi aamusta yömyöhään. Konserttien ohella tarjolla on taiteilija- ja säveltäjätapaamisia, ohjelma- ja soitinesittelyitä, kurssilaisten ilmaiskonsertteja ja taidenäyttelyitä.

Kesän kolme tilausteosta on jo julkistettu. Festivaali alkaa Sampo Kasurisen säveltämällä ja Aina Bergrothin kirjoittamalla uudella kamarioopperalla Trapped Butterfly. Se tuotetaan yhteistyössä Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin kanssa ja saa ensiesityksensä Kuhmossa. Säveltäjä Outi Tarkiaiselta Kuhmon Kamarimusiikki on tilannut teoksen basettiklarinetille ja jousikvartetille. Yhteistyössä Santa Fe Chamber Music Festivalin, Wigmore Hallin ja Elbphilharmonien kanssa on puolestaan tilattu jousikvartetto Charlotte Braylta.

Kamariooppera Trapped Butterflyn henkilöt ovat Puccinin Madama Butterflysta tuttuja. Nyt Butterflyn poika on aikuinen ja hän yrittää ymmärtää äitinsä ratkaisua. Kahdelle laulajalle ja viisihenkiselle soitinyhtyeelle sävelletyn teoksen nimiroolin laulaa Marjukka Tepponen.

Outi Tarkiainen on noussut viime aikoina yhdeksi kysytyimmistä suomalaisista säveltäjistä. Hänen ensimmäinen oopperansa esitettiin Saksassa ja se vierailee ensi kesänä Savonlinnassa.

Charlotte Bray on brittiläinen säveltäjä, jonka teoksia ovat esittäneet mm. London Symphony Orchestra ja London Philharmonic Orchestra.

Taiteilijoita Kuhmoon tullaan kiinnittämään noin 100. Mukana ovat jo mainittujen taiteellisten johtajien ja Marjukka Tepposen ohella mm. pianistit Heini Kärkkäinen ja Olli Mustonen, viulistit Daniel Rowland ja John Storgårds, alttoviulistit Atte Kilpeläinen ja Yuval Gotlibovich, sellistit Tomas Djupsjöbacka ja Maja Bogdanović, kontrabasisti Zoran Markovic, huilisti Janne Thomsen sekä Castalian- ja Danel-kvartetit sekä Storioni-trio.

Tunnin konsertit ovat hinnaltaan 25/21 euroa. Väliajalliset noin kahden tunnin konsertit 30/25 euroa. Niitä kalliimmat konsertit kestävät 3-4 tuntia. Alempi hinta koskee alle 20-vuotiaita, opiskelijoita ja työttömiä. Yksittäisten lippujen lisäksi on tarjolla noin 30 konserttia sisältäviä viikkolippuja. Lipunmyyntipisteet löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

MATKUSTAMINEN KUHMOON, MAJOITUS, MUUTA OHJELMAA

Kuhmo sijaitsee Itä-Suomessa puhtaiden järvien ja raikkaiden metsien keskellä. Helsingistä Kuhmoon on matkaa 600 kilometriä. Matka taittuu nopeimmin lentämällä Kajaaniin (n. 1 h 15 min) ja siitä bussilla Kuhmoon (n. 1 h 30 min). Lähin rautatieasema on myös Kajaanissa.

Kuhmossa voi majoittua mm. hotelleihin, lomakyliin, leirintäalueille tai matkakoteihin. Erikoisen suosittua on myös vuokrata kuhmolaisperheeltä omakotitalo tai kerrostaloasunto kokonaan omaan käyttöön!

Konserttien lomassa Kuhmossa voi nauttia muusta kuhmolaisesta kulttuuri- ja luontotarjonnasta.

Ohjelman tiedot

14 päivässä
noin 60 konserttia
yli 200 teosta ja
esiintymässä
yli 100 taiteilijaa
Suomesta ja
eri puolilta
maailmaa.

"Vahvuuksina
valoisat yöt,
siniset järvet,
kotoisa ilmapiiri ja
ainutlaatuinen musiikki!"
- Festspiele-musiikkilehti 2012

Tarkemmat tiedot

Festivaalin ohjelma, taiteilijat ja paljon muuta tietoa löytyvät kotisivulta www.kuhmofestival.fi.

Katso tästä ohjelma selailtavassa esitemuodossa.

Hyvä tietää

Majoitusta voi kysyä suoraan näiltä Wild Taigan sivuilta löytyvistä majoitusliikkeistä.

Lisää majoitusliikkeiden yhteystietoja löytyy festivaalin kotisivulta www.kuhmofestival.fi

Lisätietoja: Kuhmon Kamarimusiikki, puh. 040 169 6509 tai sähköposti kuhmo.festival(at)kuhmofestival.fi

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer