Facebook pixel

Hossa – Suomi100 -kansallispuisto

Hossan luontokeskuksesta saat viimeisimmät vinkit ja neuvot Hossan kansallispuistossa liikkumiseen. Voit tutustua kansallispuiston tarjontaan joko itsenäisesti tai opastetusti.

Ohjelman tiedot

Kausi:

Ympäri vuoden. Talviaikana luontokeskus avoinna vain sopimuksen mukaan.

Paikka:

Hossan luontokeskus

Kesto: Henkilöt: Hinta: Yksittäinen hinta: Hintaan sisältyy:

Hossan luontokeskus

hossa@metsa.fi

040 751 7221

Saatavuus

Ympäri vuoden

Ohjelman kuvaus

Hossan ympäristön historia alkaa tuhansien vuosien takaa: ensimmäiset ihmiset tulivat seudulle 8000 vuotta sitten. Näille muinaisille ihmisille uskomukset olivat todellisuutta, jossa henget ja luonnonvoimat olivat läsnä kaikkialla. Muinaiset esi-isämme jättivät jälkensä mm. Värikallion ja Julma-Ölkyn kallioseinämiin kalliomaalausten muodossa.

Hossan arvokkain nähtävyys, Värikallion kalliomaalaukset, on ikuistettu neuvotteluhuoneen eli Ståhlbergin salin seinälle suurena valokuvana. Kuvan yhteydessä on yksi tulkinta kuvioiden merkityksestä.

Ståhlbergin salissa voi katsoa Liikettä rajalla -animaation (kesto 7 minuuttia). Animaatiossa on tiivistettynä kerrottu Hossan ja rajaseudun elämästä viimeisen 10 000 vuoden ajalta. Riku Karjalaisen kuvaama Hossa Time lapse (kesto 5 minuuttia) on upea kooste Hossan luonnosta.

Luontokeskuksen aulassa on kaksi kosketusnäyttöä, joiden avulla voi omatoimisesti tutustua kansallispuistoon ja sen palveluihin. Kahvila-ravintolasalin seinällä on yhteisöllinen Suomi100 -taideteos ”Puuhippa”.

Tarkemmat tiedot

Halutessasi voi tilata Hossan kansallispuiston esittelyn. Opastus on tilattava etukäteen ja se on maksullinen. Suositeltava ryhmäkoko on – Ståhlbergin salin istuinpaikkojen mukaisesti – 24 henkilöä.

Wild Taiga

Hyvä tietää

Värikalliosta ja Hossan muinaisuudesta ja uskomuksista on tehty kirja ”Mihin näillä selkosilla ennen uskottiin”. Kirjan voi ostaa suomen- tai englanninkielisenä.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Hossan luontokeskus

Hossa – Suomi100 -kansallispuisto

Saatavuus

Ympäri vuoden

Tulosta

Wild Taiga summer