Facebook pixel

Puukarin Pysäkki - Karelian Guesthouse and Restaurant

Hirsisaunapysähdys

Hinta / henkilö alkaen

155 €

Varattavissa online Varaa tästä
Saatavuus

Ympäri vuoden

Puukarin hirsisaunassa koet aitoa pysähtymistä. Kylpijää odottavat tuoksuvat kuusenoksat, jotka erittävät keuhkoja puhdistavaa eteeristä öljyä. Sinulle valmistetaan virkistävä jalkakylpy, jossa käytetään yhdessä kerättyjä yrttejä.

Ohjelman kuvaus

Päivä alkaa Anni-emännän tervehdyksellä, käymme yhdessä läpi illan ohjelman ja kuullaan tarinoita karjalaisesta ruoasta ja saunaperinteestä. Seuraavaksi Anni johdattaa vieraat luonnon omaan aarreaittaan. Hän opastaa erilaisia tapoja hyödyntää hoitavia villiyrttejä Hyvän Olon saunomisen yhteydessä. Poimitaan itse tuoreet villiyrtit mukaan saunaelämykseen. Talvella käytämme kuivattuja luonnonyrttejä.

Vieraat saavat yllensä pellavaisen kylpytakin ja perinteisen saunahatun. Siirrytään hirsisaunaan polkua pitkin tunnelmallisesti lyhtyjen valossa. Talvella teemme pienen villasukkalenkin kävellen saunaan. Pukeutumistilan pöydällä kylpijöitä odottaa Annin suussasulavia saunaherkkuja ja paikallisia saunajuomia. Saunasnack sisältää: kuivattuja juureksia majatalon kahdella eri dipillä, lähdevettä, omaa marjamehua ja mahlaan uutettua yrttijuomaa. Tarjolla lisämaksusta myös Honkavuoren Panimon käsityönä valmistettuja oluita, esim. Pysäkin Ruislaakeri olut.

Puukarin hirsisaunassa koet aitoa pysähtymistä. Kylpijää odottavat tuoksuvat kuusenoksat, jotka erittävät keuhkoja puhdistavaa eteeristä öljyä. Sinulle valmistetaan virkistävä jalkakylpy, jossa käytetään yhdessä kerättyjä yrttejä. Saunomisen yhteydessä mahdollisuus vilvoitella saunaterassilla, nauttia kiireettömästi saunajuomaa ja tuntea huumaava tuulenvire iholla. Talvella voit hypätä hankeen ja ottaa virkistäviä lumikylpyjä! Puukarin Pysäkillä kylvetään puhtaalla lähdevedellä, mikä ihana hoito iholle! Käytäthän vain luomupesuaineita, jotka ovat tarjolla saunan suihkutiloissa. Vieraat saavat saunamuistoksi mukaansa palan Puukaria: jalkakylvyn (koivun-, poimunlehtiä & mesiangervonkukkaa), yrttiteetä (vadelmanlehteä, siankärsämöä & poimulehteä) ja 200gr hunajaa.

Saunailta huipentuu karjaiseen illalliseen, jonka menu koostuu puhtaasta paikallisesta luomuruoasta, joka tehdään karjalaista ruoanlaittotapaa noudattaen. Kaikki ruoka mitä meidän pöydässämme on, kumpuaa kunnioituksesta upeaa luontoa ja puhtaita raaka-aineita kohtaan. Me käytämme energiaa, rahaa ja kunnianhimoa löytääksemme juuri oikeat ja sopivat tuotteet ruokapöytäämme. Tämä tarkoittaa, että ruokamme on luonnonmukaisesti viljeltyä ja kasvatettua. Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja otamme päivittäisessä toiminnassamme huomioon kestävän ja vastuullisen toiminnan periaatteet.

Olemme ylpeitä vaaliessamme entisaikojen ruoanlaittotapoja, olemme ylpeitä omasta käsityöläisyydestämme ja siitä, että voimme antaa vieraillemme aidon makumatkan perinteisiin. Ruoka tarjoillaan kipoissa ja kupeissa, ruoka tarjoillaan ilolla ja ammattitaidolla jokaisen vieraan nautittavaksi. Itäsuomalainen emännyys on meissä syvästi juureutunut, se luo vieraille hyvän tilan nauttia ruoasta ja juomasta. Emännyyteen kuuluu myös tarinointi maaseudun elämästä. Tarinoilla ja emännän kanteleen helinällä viedään vieraat matkalle itäsuomalaiseen kulttuuriin huumorilla höystäen. Haluamme antaa vieraille mukaan palan makumuistoja ja tunteen aidosta pysähtymisestä.   

Tarkemmat tiedot

Saunapysähdys menu

Keitinpiirakoita ja luomuruisleipää, siemenvoita,

saunojan sienisalaattia, kirpeää kaalisalaattia,

palvattua lammasta ja kuusenkärkkäsiirappia,

villivihannessalaattia (sulan maan aikaan),

Majatalon uunissa kypsennettyä järvikalaa,

nokkoskastiketta, uuniperunoita,

palsternakkalaatikkoa, punajuuri-suppilovahverohöystöä.

Järkiruoaksi uunirahkaa marjahillolla.

Lisäpalveluna juomapaketti:

Ruoan ja juoman liitto on aina ollut meille nautiskelijoille tärkeää. Mikä on hienointa, että voimme antaa hienot makuparit karjalaiselle ruualle meidän oman lähialueemme juomista. Majatalon lähdevesi ja kotikalja ovat aina kuuluneet ruokapöytään. Ruoan kanssa maistuu erinomaisesti paikallisten panimoiden palkitut oluet ja biodynaamiset viinit, snapseina suosittelemme niin saunasnackseille kuin illalliselle Kalevala Distellery Vodkaa tai Vuokatin Viinin pontikkaa. Jälkiruokien kanssa herkutellaan kotimaisten marjatilaviinien jälkiruokajuomilla.

Kysy aina juomasuositus emännältä.

Juomapaketti 28€

 

Ryhmäkoko: 2-5 hlöä

Hirsisaunapysähdyksen hintaan sisältyvät palvelut: majoitus Puukarin Pysäkin majatalossa 2hh huoneessa, hirsisaunan lämmitys, opastettu luonnonyrttien keruu, pellavapyyhkeen-, kylpytakin, saunahatun ja saunatossujen/villasukkien vuokra, saunasnacks, lahjapussukka, saunapysähdys illan ohjelma & menu, runsas aamupapala.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

Wild Taiga summer