Facebook pixel

BEAR CENTRE

Ahman kuvaus kesällä (1.4. – 15.10)

Hinta / henkilö
alkaen

159 €

Saatavuus

Kesä

Ohjelman kuvaus

Ahman kuvauksen kesäkausi alkaa 1.4 ja jatkuu 15 päivään lokakuuta.

Huhtikuu - toukokuu

Huhtikuussa on edelleen erittäin hyvät mahdollisuudet valokuvata ahmaa lumella. Ahma pääsee liikkumaan helposti kovalla hangella. Ahman kuvauksen mahdollisuudet ovat 70-95 prosenttia.

Lumen runsaus luo ainutlaatuisen kuvan ja täydellisen taustan ahman kuville. Maasto pysyy lumisena normaalisti toukokuun alkuun saakka.

Lumen sulamisen jälkeen on mahdollista valokuvata ahmaa lampien rannoilla. Toukokuussa on mahdollista todistaa ahmapentuja, kun he käyvät kojualueella. Mutta useammin aikuiset ahmat hakevat ruokaa piilossa oleville pennuille.

Kesäkuu - elokuu

Siirtyminen kesälle luo uusia mahdollisuuksia ahmakuvaukselle, etenkin keskikesän aurinko, joka paistaa lähes 24 tuntia vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa, että valokuvausmahdollisuudet ovat melkein loputtomia päivänvalon määrään nähden.

Maisema on vihreää ja rehevää kasvillisuutta. Suot ovat vehreitä ja kesä- ja heinäkuussa ahmaa voi yrittää kuvata tupasvillojen keskellä.

Kesäisin aikuiset ahmat etsivät kiireellisesti ruokaa ruokkiakseen pentujaan, joten ruokintamatkat ovat säännöllisiä. Ahman kuvaamisen todennäköisyys näinä kuukausina on välillä 60-95%.

Syyskuu - lokakuu

Syksy tuo valokuvaajille uusia mahdollisuuksia syksyn värien ja maisemien suhteen.

Soiden väri muuttuu nyt vihreästä oranssiksi ja punaiseksi, mikä tuottaa lämpimät syksyn sävyt. Syksyn aikana voi olla liikkeellä myös nuoria ahmoja

Heijastuskuvia on mahdollista ottaa syyskuun aikana lampien kojuilla 1-6 ja 21-25, joissa valokuvaajat voivat yhdistää syksyisen maiseman kuviin ahman. Joka vuosi on erilainen ruska värien suhteen mutta paras aika syyskuun puolivälissä. Maaruska ovat nähtävissä koko syyskuun ajan, mutta parhaat syksyn värit maassa ovat syyskuun puolivälin jälkeen aina lokakuun puoliväliin tai ensilumeen saakka. 

Revontulikausi alkaa jo elokuun puolella mutta syyskuun pimeät yöt antavat valokuvaajille mahdollisuuden ottaa kuvia pohjoiseen päin olevista kojuista. Syksyllä ahma todennäköisyys nähdä 80 - 95 prosenttia. Lokakuussa on mahdollista olla kojussa koko päivän ja yön, syksyllä ahmat voivat olla aktiivisia myös päivällä.

Susi

Susia liikkuu koju alueella säännöllisesti ympäri vuoden. Suureen reviirialueen koon ja käyttäytymisominaisuuksien vuoksi ne ovat kuitenkin vaikeampia kuvata kuin karhu tai ahma. Kevät ja syksy ovat yleensä parhaimpia vuodenaikoja susien katseluun. Jos olosuhteet ovat oikeat, on mahdollista jopa nähdä susia alueen muiden kärkipetoeläinten rinnalla; ahman ja karhun.

Tarkemmat tiedot

Päivä 1. Aikataulu ja Info karhuista, kuvaamisesta ja kojuista

Info alkaa keskuksen auditoriossa

Aikataulu

Huhtikuu

Klo 16.00 Info, jonka jälkeen lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä).                                     

Klo 08.00 Paluu kojuilta.

Touko-, elokuu

Klo 17.00 Info, jonka jälkeen lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä).

Klo 07.00 Paluu kojuilta.

Syyskuu

Klo 16.00 Info, jonka jälkeen lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä).

Klo 08.00 Paluu kojuilta.

Lokakuu

Klo 15.00 Info, jonka jälkeen lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä).

Klo 08.00 Paluu kojuilta.

Tähän ohjelmaan kuuluu

Eväspaketti kojuun

Karhuyö sisältää eväspaketin, mikä sisältää termospullon ja kuumaa vettä, 0,5 l vesipullon, jogurtin, eväsleivät, teepussit, pikakahvin, sokerin, kahvimaidon. Eväät on pakattu reppuihin, jotka annetaan jokaiselle ennen lähtöä.

Jokainen voi ottaa halutessaan myös omia eväitä mutta muista että alkoholi ja kojuissa tupakointi on kielletty.

Tarvitset mukaan

Lämpötilat

Huhtikuun alussa lämpötilat ovat yöllä -5 ja -20 välillä ja päivällä +5 ja -5 asteen välillä. Huhtikuun lopulla lämpötilat ovat yöllä +5 ja -5 välillä ja päivällä 0 ja +5 asteen välillä.

Valoisuus

Huhtikuun puolivälissä aurinko laskee noin klo 20.40 ja nousee noin klo 5.30. Vaatetus ja varustus

Kojuissa on talvimakuupussit, suositeltavaa on laittaa makuupussi tuolille ja mennä sukkasillaan makuupussin sisälle, näin pysyy paremmin lämpimänä ja pystyy samalla kuvaamaan. Koska ilma on pääasiassa pakkasen puolella, on tärkeää muistaa henkilökohtainen lämmin yleisvaatetus, pipo, lämpimät käsineet, villasukat ja kosteuden kestävät jalkineet.

Hyvä tietää

Huomioi; Emme voi taata ahmojen näkemistä!

Tupakointi ja alkoholin käyttö kojuissa on kielletty!

Vinkkejä lumella ja pakkasessa kuvaamiseen

- Lumisateella voi käyttää pientä ilmapumppua objektiivin pudistamiseen lumihiutaleista tai objektiivin päälle voi laittaa suojan.

- Pakkasten aikaan hengityksen kosteus voi huurtaa kameran etsimen. Hengitys kannattaa kohdistaa kameran ohi tai sen alapuolelle ja suun edessä voi pitää esimerkiksi kaulaliinaa.

- Kylmä ilma tyhjentää akut tavallista nopeammin, joten kojussa akut olisi hyvä saada pidettyä lämpimässä. Vara-akkuja olisi tärkeää olla mukana.

- Kun palaa kojuilta, ilman kosteus voi tiivistyä kameraan sisälle tuotaessa. Kamera kannattaa tuoda sisään esimerkiksi suljetussa laukussa, takkiin käärittynä tai ilmattomassa muovipussissa, jossa kameran kannattaa antaa lämmetä sisällä 1-2 tuntia. Muistikortin voi ottaa pois jo ulkona.

Wild Taiga

Kysy lisätietoja

BEAR CENTRE

Varaa nyt

Wild Taiga summer