Tuupalan museo

Tuupalan museo

Kuhmon kaupungin omistama Tuupalan museo on talomuseo, joka esittelee talon historiaa 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Näyttelyssä valotetaan mm. herrasväen ja palkollisten asumista samassa taloudessa. Pihapiirissä on tervavene ja puutarha.

Harvassa talossa on ollut niin moninaista toimintaa kuin Tuupalassa, jossa on toiminut mm. posti, kestikievari, apteekki, useita kauppoja, nimismiehen virkatalo, meijeri, ortodoksisten lasten koulukoti, kirjasto sekä hammaslääkärin ja neuvolan vastaanotto. Useat aatteelliset yhdistykset ovat kokoontuneet talon suojissa ja talvisodan aikana talossa toimi esikunta.

Tuupalan Museo
Tervatie 1
88900 Kuhmo
08 6155 5394
044 725 5393
www.kuhmo.fi/tuupalanmuseo

Palvelut

Tuupalan museo

SELECT d.*, p.site FROM cms_document d, cms_page p WHERE d.type='Yritys' AND d.col='1' AND p.id=d.page AND p.site='21' AND d.content LIKE 'FI;%' LIMIT 1

Kuhmon kaupungin omistama Tuupalan museo avattiin kesäkuussa 1975. Talomuseo esittelee Kainulaisen perheen ja palkollisten elämää 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Tilalla harjoitettiin maanviljelystä ja karjanhoitoa. Talossa on toiminut mm. kauppoja, kestikievari, apteekki ja postitoimisto. Museon esitteet ovat suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja venäjäksi.

Hinta / hlö alk.

0 €