Kaikki tai ei mitään. Mahdollisuus nähdä Suomen komeat suurpedot Ahma, Susi, Karhu samasta piilokojusta. Myös petolinnut, kuten Maa- ja Merikotka, haarahaukka, Kanahaukka mahdollisia vierailijoita.

Suurpedot

Karhu

Ekat nallet kömpivät Venäjältä talvilomalta Kuhmon studioomme huhtikuun alussa ja häipyvät taas itään lokakuussa. Lumikausi toukokuun puoliväliin saakka heijastelee lisävaloa yöeläimiin. Kiima (siis karhujen) toukokuun lopusta kesäkuun loppuun saattaa tarjota huikeita näytelmiä - edellyttäen, että Ludmilat ja Tatjanat ovat saapuneet ravintolaamme, jolloin urootkin ovat paikalla.

Susi

Studiomme Kuhmossa on ainut paikka Euroopassa nähdä säännöllisesti susia. Saman Venäjän lauman jäsenet ovat vierailleet kojuillamme viikottain, mutta pimeä talvikausi hankaloittaa kuvaamista. Huhti-syyskuussa susiin saa paremmin kontaktia.

Ahma

Ahmalla Kuhmossa ei ole juuri muita vihollisia kuin joskus sudet ajavat sen puuhun. Ahma ei kiinnosta salametsästäjiä kuten susi ja karhu. Ahman purenta- ja kantokyky on uskomaton: se paloittelee haaskoja ja kuljettaa jopa 40 kilon painoista lihamöykkyä, vaikka itse eläin painaa 10-20 kg.

Kotkat ja muut linnut

Paras kotkien muuttoaika Kuhmossa on huhtikuu. 2007 huhtikuussa näimme vähintään 25 kotkaa, joista enemmistö oli merikotkia. Myös toukokuu ja elo-lokakuu on kohtalaisen varmaa kotka-aikaa. Keskikesällä saattaa olla joitakin pesimättömiä kotkia. Myös talvella asiakkaina on muutamia meri- ja maakotkia.


Haarahaukka ilmestyy toukokuussa ja lähtee elokuussa. Poutapäivinä se leijailee haaskojen päällä ja ruokailee mielellään studiossamme. Kanahaukka näyttäytyy epäsäännöllisesti, varmimmin syksyllä. Tunturihaukka on ilahduttanut talvisin 2007 ja 2008.

Ohjelman tiedot

Kausi:
1.4-15.10
Paikka:
Kuhmo
Kesto:
Henkilöt:
1-30
Hinta:
Kysy ryhmätarjous.
Yksittäinen hinta:
150
Hintaan sisältyy:
piilokoju, opastus. Erikseen ostettuna myös ruokailut ja majoitus, jos useamman yön.

 

Wildlife Safaris Finland
Basecamp: Kivikiekintie 938, 88900 Kuhmo, Finland, http://www.wildfinland.org, sami.rautiainen@articmedia.fi, lassi.rautiainen@articmedia.fi, mob: Sami Rautiainen, (+358) 50 5790 947, mob: Lassi Rautiainen, (+358) 400 380 878
150 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa