Susi

Susi (Canis lupus) on koiraeläimiin kuuluva petoeläin, joka painaa 20-70 kg, ruumiin pituus 100-140 cm, hännän pituus 35-50 cm ja hartiakorkeus 70-90 cm. Uros on naarasta kookkaampi. Perusväritykseltään susi on harmaa. Vatsa ja jalat ovat vaaleampia. Väritys kuitenkin vaihtelee yksilöittäin ja vuodenajan mukaan. Susia on Suomessa noin 150 kappaletta. Eniten susia tavataan Itä-Suomessa, mutta viime vuosien aikana susi on levinnyt lähes koko Suomen alueelle.

Susien kiima-aika on helmi-maaliskuussa. Koirien tavoin susi synnyttää kerralla 3-6 poikasta, mutta joskus poikasia voi syntyä jopa yli kymmenen kappaletta. Poikasten kuolleisuus on kuitenkin suuri. Jopa puolet pennuista voi menehtyä ensimmäisen vuoden aikana. Syinä tähän ovat mm. sairaudet, loiset ja ravinnon puute.

Susi on lihansyöjä. Susi saalistaa lähes kaikkia eläimiä myyristä hirviin. Susi käyttää myös jonkin verran haaskoja. Suden luontainen saalistusyksikkö on lauma, mutta yksinäinenkin susi voi tappaa hirven.

Suden tärkeimmät aistit ovat kuulo- ja hajuaisti. Sudet näkevät myös kohtuullisen hyvin, varsinkin liikkeen. Sudet ovat myös sosiaalisia eläimiä. Ne kommunikoivat keskenään erilaisilla eleillä ja äänillä. Laumassa elävät sudet kommunikoivat myös ulvomalla. 


Palvelut

Hukkareissu

Wildlife Safaris Finland

Samoista kojuista mahdollisuus kuvata myös Karhua ja Ahmaa.

Hinta / hlö alk.

150 €

Susi Viiksimossa

Boreal Wildlife Centre

Boreal Wildlife Centre sijaitsee Kuhmon Viiksimossa. BWC:n kojuilta on mahdollista kuvata sutta.

Hinta / hlö alk.

180 €