Romanttinen huskyloma kahdelle

Routa Travel

Rekikoiraretki romanttisesti ja mukavasti vain teille kahdelle. Yöpyminen ennen ja jälkeen ylellisesti Hotelli Kalevalassa.

Romanttinen huskyloma kahdelle

Lyhytloma toisenlaiseen talvimaailmaan, iloisten rekikoirien matkaan! Yöpyminen ennen ja jälkeen retken Hotelli Kalevalassa, huskypäivien välissä koirien kotona, pienessä punaisessa erämaamökissä, lumoavien talvimaisemien keskellä.

Ohjelman tiedot

Kausi:
8.1.-8.4.2017
Paikka:
Kuhmo
Kesto:
4 päivää, 3 yötä
Henkilöt:
2
Hinta:
944
Yksittäinen hinta:
944
Hintaan sisältyy:
Majoitus täysihoidolla (2 yötä hotellissa, 1 yö huskytukikohdassa), 2-päiväinen opastettu huskysafari, sauna joka ilta, talvivaatetus (haalari, kengät, kinttaat)

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen Hotelli Kalevalaan, majoittuminen kahden hengen huoneeseen, sauna ja illallinen.

Päivä 2: Aamiaisen jälkeen opas hakee teidät autolla huskytukikohtaan, n. 30 min. ajomatkan päähän hotellilta. Tukikohdassa saatte yllenne lämpimän haalarin, kinttaat ja talvikengät. Kovalla pakkasella puemme vielä haalarin päälle untuvatakin. Ensimmäisenä huskypäivänä teemme retken tukikohdasta alkaen. Koirat valjastetaan ja asetetaan liinoihin rekien eteen. Alkuopastuksen jälkeen lähdemme matkaan: kaksi valjakkoa (yleensä yht. 12 koiraa), kaksi opasta, kaksi asiakasta. Aluksi oppaat ajavat valjakoita järven yli ja ensimmäisen kilometrin sen jälkeen, asiakkaat istuvat kyydissä. Kun päästään suoralle uralle, valjakkoajamista on ensikertalaisenkin turvallista kokeilla. Reitti jatkuu läpi erilaisten metsien ja soiden. Halutessaan asiakkaat voivat jatkaa matkaa yhteisellä valjakolla seuraten oppaita, vaihtaen ajajan ja reessä istuvan paikkaa useammankin kerran matkan aikana. Päiväretken pituus on 20-25 km, olosuhteista riippuen. Matkalla pidämme pienen juoma- ja välipalatauon, ja pysähdymme joitakin kertoja myös valokuvausta varten. Saavuttuamme takaisin tukikohtaan hoidamme ja juotamme ensin koirat, sitten on ihmisten vuoro nauttia välipalaa. Ennen saunaa voi ottaa pienet nokoset tai vaikkapa tutustua kämpän pienen kirjaston luonto- ja huskykirjoihin. Illallisen oppaat kokkaavat paikallisista aineksista.

Päivä 3: Toinen kiireetön, iloinen päivä koirien kanssa. Nyt kun reellä ajaminen on jo tutumpaa, voimme rennommin reen jalaksilta tarkkailla talvista luontoa: puiden naavaa, soiden kitukasvuisia mäntyjä ja keloja, eläinten jälkiä hangella. Pysäytämme valjakot tarkempia havaintoja varten, mikäli näemme tuoreita ahman jälkiä, riekkojen kieppejä tai metsojen hakomapuita. Matkattuamme 19 km, näemme hotellin kohoavan juhlavana Lammasjärven rannassa. Siellä on tarjolla jälleen lämmin sauna ja palju, sekä herkullinen kolmen ruokalajin illallinen.

Päivä 4: Aamiaisen jälkeen kotimatkalle, yksi yhteinen retki enemmän muisteltavana.

Hyvä tietää

Huskyretkellä on mukana kaksi opasta ja kaksi valjakollista koiria. Retki soveltuu myös ulkoilmaelämään tottumattomille, sillä se voidaan toteuttaa myös niin, että vain oppaat ajavat valjakoita, asiakkaiden istuessa mukavasti rekien kyydissä.

Erämaamökki on entisestä metsätyömiesten hirsikämpästä kunnostettu oppaan vakituiseksi asunnoksi - siellä on sähköt, juokseva vesi ja WC. Suihkua ei ole, mutta mökki-iltana lämmitetään perinteinen rantasauna.

Oppaat kokkaavat mielellään myös etukäteen pyydettäessä erilaisia erikoisruokavalioihin soveltuvia aterioita: gluteenitonta, laktoositonta, kasvisruokaa, vegaaniruokaa.

Kuljetukset Kajaanista/Kajaaniin järjestettävissä bussilla/taksilla.

Routa Travel
Jyrkäntie 936, 88900 Kuhmo, 044 2613 389, aki.karajaoja@gmail.com, www.routatravel.fi
944 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa