Majatalosta majataloon -hiihtovaellus

Äksyt Ämmät

Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta.

Majatalosta majataloon -hiihtovaellus

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta. Perinteinen hiihtolatu kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Hiihtoretken päivämatkat ovat 15-30 km omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen majatalosta majataloon. Majataloissa tarjotaan aitoa ja herkullista Karelia á la carte lähiruokaa. Hiihtovaelluksella pääset mm. maistamaan erilaisia karjalaisia piirakoita.

Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja perinteisen hiihtotyylin luontolatuja. Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 30 km päivässä.

Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi linja-autolla (esim Joensuu - Oulu), linja-autopysäkki on aivan majatalon lähellä. Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Puukarin Pysäkkiin ja vaelluksen hiihdettyä teidät kuljetetaan Männikkölän Pirtiltä takaisin autollenne.

Ohjelman tiedot

Kausi:
22.-25.3.2018
Paikka:
Nurmes-Valtimo
Kesto:
4 vrk
Henkilöt:
1-12
Hinta:
135 €/hlö/vrk
Yksittäinen hinta:
Hintaan sisältyy:
Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät.

Tarkemmat tiedot

Tulopäivä
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

1. Hiihtopäivä
Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 26 km. Reitin varrella ovat käytössä Haapaniemen tai Kalliojärven laavut makkaranpaistoa varten. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 27 km. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

3. Hiihtopäivä
Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti!
Hiihtomatka n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölään (8-12 km) Pirtille. Yöpyminen Männikkölän Pirtillä.

Lähtöpäivä
Aamulla aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

Hyvä tietää

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.

Lisähinnasta ja tilauksesta:
Hiihtovaellus opastettuna, hiihtovarusteet, lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio, lähtöpäivän sauna ja lounas, hierontapalvelu, savusauna, turvesauna, poroajelu, 1 hh.

Voit tehdä hiihtovaelluksestasi kokonaisen hiihtoloman, viettäen "huilipäiviä" matkan varrella ja yöpyä kaksi yötä samassa paikassa. Lisäpäivällä voit hiihdellä ko. majatalon ympäristössä.

Äksyt Ämmät
Viemenentie 38, 75500 Nurmes, 0400 877085, aksyt@aksytammat.fi, www.aksytammat.fi
135 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa