Itärajan hiihtovaellus

Upitrek

Hiihtovaellus ´klassikkomme´ - opastettu ja huollettu retki halki Kainuun korpimaisemien Venäjän rajan pinnassa. Päivittäinen hiihtomatka n. 20 km.

Itärajan hiihtovaellus

Opastettu ja huollettu hiihtovaellusviikko kulkee majapaikasta toiseen läpi Kainuun asumattomien korpimaisemien aivan Venäjän rajan läheisyydessä. Reitin varrella kohtaat elävästi karun kauniin erämaaluonnon ja sen käsin kosketeltavan hiljaisuuden.

Matkaa taitetaan mukavan pienessä kansainvälisessä ryhmässä ammattitaitoisen oppaan johdolla. Hiihdettävä reitti on maastoltaan pääosin melko tasaista ja helppoa hiihtää, joten keskiverto-kuntoilijakin taittaa päivämatkat helposti.

Ohjelman tiedot

Kausi
01.02.-05.04.
Takuulähdöt 2018
18.02.–24.02., 25.02.–03.03., 04.03.–10.03., 10.03.–16.03., 18.03.–24.03., 25.03.–31.03. ja 27.03.–02.04.
Kesto
7 päivää / 6 yötä
Ryhmäkoko
Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max. 12 hlöä.
Paikka
Hossa, Suomussalmi
Kokoontuminen
Kuusamo, katso tarkemmat tiedot "Hyvä tietää" -osiosta.
Vaikeusaste
Helppo
Hinta
990 €
Hintaan sisältyy
*Majoitus 2–4 hengen huoneissa (wc ja suihku käytävällä, paitsi. 5. ja 6. päivänä käytettävissä myös huoneita, joissa mukavuudet huoneessa) *Aamiainen, retkilounas ja päivällinen päivittäin *Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä *Hiihto-oppaan palvelut *Matkatavaroita kuljettavan ja latua tekevän moottorikelkkaoppaan palvelut *Lentokenttäkuljetukset *Sauna päivittäin (paitsi saapumisiltana)
Lisämaksusta
Hiihtovälineiden vuokraus 60 € (sukset, sauvat, monot)

Tarkemmat tiedot

Päivä 1: Saapuminen
Saapuminen Kuusamon lentokentälle, jossa opas toivottaa osallistujat tervetulleiksi. Bussikuljetus (1 h) Hossaan, jossa majoitutaan kansallipuiston aluella sijaitsevalla viihtyisällä Jatkonsalmen kämpällä. Illallinen ja infoa viikon ohjelmasta.

Päivä 2: Jatkonsalmi–Rajakartano 17 km
Hiihtovaelluksemme alkaa Hossan kansallispuiston hoidetuilla laduilla. Hossassa on paljon reittivaihtoehtoja, joten hiihtointoiset voivat iltapäivällä valita myös pidemmän reitin. Alueen luontoa hallitsevat mäntykankaat ja harjut sekä lukuisat järvet ja joet. Lounaan syömme Hossan Luontokeskuksessa, jossa on mahdollista tutustua myös Hossan alueesta kertovaan näyttelyyn. Iltapäivällä saavumme majapaikkaamme, entisellä rajavartioasemalla toimivaan Rajakartanon majataloon. Pääsemme saunomaan ja rohkeimmat voivat pulahtaa avannossa uimassa. Illalla vierailemme porotilalla, jossa nautimme maittavan päivällisen ja tutustumme nykypäivän poronhoitoon.

Päivä 3: Rajakartano–Kovavaara 25 km
Retkemme pisimmän hiihtopäivän ensimmäiset kilometrit hiihdämme Hossan laduilla ja jatkamme sitten rajavartijoiden kelkkauraa pitkin. Päivän aikana kuljemme monien pienten soiden ja vanhojen metsien halki. Vieremäjärvellä, hieman ennen puoliväliä oppaamme valmistaa meille lounaan avotulella. Illalla majoitumme vanhaan, menneiden vuosikymmenten tunnelmaa henkivään hirsitaloon Kovavaaran laella. Kovavaarasta puuttuvat nykyajan mukavuudet, mutta kynttilänvalon luoma tunnelma ja kamiinan lämpö korvaavat nuo puutteet.

Päivä 4: Kovavaara–Arola 19 km
Kolmantena hiihtopäivänä kuljemme rajavyöhykettä seuraillen. Keltaiset rajavyöhykkeen merkit viitoittavat kulkuamme ja monin paikoin on mahdollista nähdä Venäjän puolelle. Rajan läheisyys tuokin oman, hieman mystisen lisänsä hiihtopäiväämme. Lounastaukoa vietämme Hämeenahon autiotuvalla. Illaksi saavumme Arolan maatilalle, jonka viihtyisässä hirsipirtissä nautimme herkullisen, paikallisista aineksista valmistetun päivällisen.

Päivä 5: Arola–Martinselkosen Eräkeskus 22 km
Tänään reittimme vie halki Martinselkosen luonnonsuojelualueen avosoiden ja kuusimetsien. Talvinen luonto ympärillämme kuiskii hiljaisuuttaan; rauhallisuus on lähes mykistävää. Lounaaksi nautimme Teerilammen autiotuvalla avotulella valmistettua kuumaa keittoa voileipien ja nokipannukahvin kera, joiden voimalla sujuttelemme viimeiset kilometrit majapaikkaamme Martinselkosen Eräkeskukseen. Illan ohjelmassa tutut kuviot – sauna, hyvää ruokaa ja mukavaa seurustelua.

Päivä 6: Päiväretki Martinselkosessa 17 km
Tänä aamuna ei tarvitse pakata laukkuja, sillä jäämme Martinselkoseen toiseksikin yöksi. Teemme päiväretken Martinselkosen luonnonsuojelualueella, jossa hiihtelemme halki lumipeitteisten soiden ja pienten järvien. Näillä selkosilla todennäköisyys törmätä vastaantulijaan on häviävän pieni. Sen sijaan ladun poikki kulkevat niin porot, hirvet, ilvekset kuin ahmatkin. Tosin eläimiä onnistuu harvoin näkemään, jälkiä kylläkin. Illalla saunomme ja nautimme retken päätöspäivällisen.

Päivä 7: Kotimatka
Aamiainen ja kuljetus Kuusamon lentokentälle.

Hyvä tietää

MUUTAMIA PERUSASIOITA RETKESTÄ
- Päivittäinen hiihtomatka on 17–25 km, johon kuluu aikaa 5–7 tuntia, sisältäen tauot.
- Latu tehdään moottorikelkan perässä vedettävällä latuhöylällä.
- Tällä retkellä voi hiihtää vain perinteisellä hiihtotavalla.
- Tavalliset perinteisen sukset ovat paras vaihtoehto. Voideltavat ja pitopohjasukset käyvät molemmat yhtä hyvin.
- Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 12 henkeä.

SAAPUMINEN
Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentoasemalta ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista!
Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.

HUOMIOITA
- Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (hiihtoreittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.
- Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin lumi- ja/tai sääolosuhteiden vuoksi.

Upitrek
Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi, 040 733 9262, sales@upitrek.com, www.upitrek.com, www.kunnonlomat.com
990 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa