Hiihto

Tutustu maastohiihdon maailmaan hoidetuilla latupohjilla omatoimisesti hiihdellen tai osallistu opastetulle hiihtovaellukselle läpi Kainuun asumattomien korpimaisemien.

Hiihtovaellusviikkoja on tarjolla eritasoisille hiihtäjille ja takuulähdöt soveltuvat erinomaisesti myös yksin matkustaville. Sotahistoriasta kiinnostuneille tarjolla on talvisotateemainen metsäsuksivaellus Raatteen tien historiallisissa maisemissa.

Sekä Kuhmossa että Suomussalmella ja Hossassa on useita kymmeniä kilometrejä hoidettuja latuja.

Palvelut

Hiihto, huili ja hölläys

Puukarin Pysäkki

Lepuutusloma Puukarin Pysäkillä, Pohjois-Karjalassa. Huili=lepuutus Höllääminen= päästää irti, rentoutua, rauhoittua, vapautua Hiihto= rentoa perinteistä hiihtoa metsäladuilla

Hinta / hlö alk.

135 €

Hiihtäjän viikonloppu

Hotelli Kalevala

Etsitkö viikonlopuksi tai jopa viikoksi vaihtelevia ja hyvin hoidettuja reittejä? Tule testaamaan Kuhmon ladut mahtavissa maisemissa. Majoitu ja hemmottele itseäsi päivän päätteeksi Hotelli Kalevalan saunoissa ja ravintolassa.

Hinta / hlö alk.

119 €

Hiihtokoulu

Hotelli Kalevala

Hiihtokoulumme sopii erinomaisesti aloittelijoille, sekä aikuisille että lapsille.

Hinta / hlö alk.

42 €

Hiihtoretket

Hotelli Kalevala

Opastetuilla hiihtoretkillämme pääset nauttimaan talven luonnosta parhaimillaan. Tarjoamme sekä lyhyitä, että pitempiä hiihtoretkiä.

Hinta / hlö alk.

45 €

Hallan Hiihto

Kylpylä Kiannon Kuohut

Perinteinen Hallan Hiihto hiihdetään pääsiäislauantaina Hyrynsalmen Ukkohallasta Kiannon Kuohuihin Suomussalmelle. Matkat 61 km, 52 km ja 31 km.

Hinta / hlö alk.

35 €

Majatalosta majataloon -hiihtovaellus

Äksyt Ämmät

Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta.

Hinta / hlö alk.

135 €

Martinselkosen hiihto

Arolan maatila- ja erälomat

Hiihtoretki halki lumisen ihmemaan.

Kalevala Hiihto

Upitrek

Hiihtovaellus Elias Lönnrotin jalanjäljillä Kalevalan syntymailla. Päivittäinen hiihtomatka n. 40 km. Kansainväliset takuulähdöt maaliskuussa.

Hinta / hlö alk.

1165 €

Itärajan hiihtovaellus

Upitrek

Hiihtovaellus ´klassikkomme´ - opastettu ja huollettu retki halki Kainuun korpimaisemien Venäjän rajan pinnassa. Päivittäinen hiihtomatka n. 20 km.

Hinta / hlö alk.

990 €