Vaikuttavaa talvisotahistoriaa autenttisilla paikoilla

Raatteen Portti

Talvisota ja Raatteentie. Tämä yhdistelmä tunnetaan niin Suomessa kuin maailmalla. Suomussalmen taistelupaikat, Raatteen Portin talvisotanäyttely ja Talvisodan Monumentti kivikenttineen ovat vuodesta toiseen kymmenien tuhansien matkailijoiden vierailukohteena eikä syyttä. Raatteen Portissa talvisodan historia kerrotaan kummankin osapuolen muistoa kunnioittaen.

Vaikuttavaa talvisotahistoriaa autenttisilla paikoilla

Talvisota oli ankara ja vaativa, hyiset olosuhteet tekivät mahdottomasta mahdollisen, Suomussalmella pystyttiin pitämään valtionraja paikallaan sekä teknisesti että miesmäärällisesti ylivoimaista hyökkääjää vastustaen.

Raatteen Portin talvisotanäyttely kertoo elokuvan, esineiden ja kuvien keinoin, mitä kuuluisassa korpisodassa tapahtui. Viereinen kivikenttä havainnollistaa 17 000 kiven avulla, kuinka suuri inhimillinen uhraus sota oli, sillä jokainen kivi kuvastaa yhtä Suomussalmella kaatunutta sotilasta. Kivikentän keskellä on Talvisodan Monumentti, joka soittaa tuulessa 105 vaskikelloaan.

Raatteen Portissa on Lottakanttiini, joka tarjoaa hyvät munkkikahvet, ruokailut sekä kokoustilan. Ryhmien suosikkiruokia ovat varsinkin lapinukonkeitto sekä kunnon karjalanpaisti.

Majoitus-, juhla- ja kokoustilat voi vuokrata Portin Majatalosta. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, josta on helppo lähteä tutustumaan myös maastoon.

Ohjelman tiedot

Avoinna:
12.5.-21.6. klo 10-16, 23.6.-12.8. klo 10-19 ja 13.8.-30.9. klo 10-16
Liput:
Aikuiset 9,50 €, lapset 7-15 v 5 €, ryhmät min. 20 hlöä 6 €/4 €, sis. 14 min. dokumenttifilmin
Opastus näyttelyssä
1 tunti/25 e

Raatteen Portti
Raatteen Portti, Raatteentie 2, 89800 Suomussalmi kk, 0400 892 192, info@raatteenportti.fi, www.raatteenportti.fi
5 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa