Taistelupaikat

Wild Taigan aleu on paras paikka tutustua vuosien 1939-40 autenttisiin talvisodan taistelupaikkoihin ja merkittävimpiin talvisotakohteisiin Suomussalmella ja Kuhmossa. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomen rajan yli 30.11.1939. Operaatiolla oli kuusi painopistettä, joista yksi Suomen keskiosassa. Suomussalmella ja Kuhmolla oli keskeinen rooli koko sodan kannalta, sillä neuvostojoukkojen aikomus oli katkaista Suomi kahtia sen kapeimmasta kohdasta ja jyrätä Suomussalmen kautta länteen, aina Ouluun saakka.

Talvisodan kuuluisin taistelu käytiin Suomussalmen Raatteentiellä tammikuun hirmupakkasissa vuonna 1940. Raatteen taistelu on mottisodankäynnin mallisesimerkki, ja samalla koko talvisodan puolustusihmeen ilmentymä.

Merkittävimmät sotahistorialliset käyntikohteet ovat Raatteen Portti Suomussalmella ja Kuhmon Talvisotamuseo. Näyttelyissä kerrotaan alkuperäisesineiden, filmien ja valokuvien avulla sodanaikaisista taisteluista taisteluista. Raatteen Portissa voit vierailla myös vaikuttavalla muistomerkillä.

A Frozen Hell -kiertomatkoilla alueen sotahistoriaan perehtyneet oppaat vievät sinut ja seurueesi autenttisiin ja entisöityihin sotahistoriallisiin vierailukohteisiin. Lomasi aikana voit käydä myös kansainvälisellä Vartiuksen rajanylityspaikalla, joka on yksi Suomen vilkkaimmista: vuonna 2013 kirjattiin 507 000 rajanylitystä, joista n. 60 % viisumivelvollisia matkustajia.

Palvelut

Talvisotaretki

Arolan maatila- ja erälomat

Tutustu sotahistorian kannalta merkittäviin kohteisiin Ruhtinansalmella.

Hinta / hlö alk.

50 €

A frozen hell -talvisotakierros 4 pv

Upitrek

Suomen itärajalle suuntautuva opastettu kiertomatka, jonka aikana tutustutaan vuosien 1939–1940 autenttisiin talvisodan taistelupaikkoihin ja merkittävimpiin kohteisiin Kuhmossa ja Suomussalmella.

Hinta / hlö alk.

408 €

A frozen hell -talvisotakierros 5 pv

Upitrek

Itärajalle suuntautuva kiertomatka tutustuttaa vuosien 1939–40 autenttisiin talvisodan taistelupaikkoihin ja merkittävimpiin kohteisiin Suomussalmella ja Kuhmossa. Idyllisellä Lentiiran kylällä tutustutaan tervanpolttoperinteeseen.

Hinta / hlö alk.

574 €