Taistelupaikat

Wild Taigan aleu on paras paikka tutustua vuosien 1939-40 autenttisiin talvisodan taistelupaikkoihin ja merkittävimpiin talvisotakohteisiin Suomussalmella ja Kuhmossa. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomen rajan yli 30.11.1939. Operaatiolla oli kuusi painopistettä, joista yksi Suomen keskiosassa. Suomussalmella ja Kuhmolla oli keskeinen rooli koko sodan kannalta, sillä neuvostojoukkojen aikomus oli katkaista Suomi kahtia sen kapeimmasta kohdasta ja jyrätä Suomussalmen kautta länteen, aina Ouluun saakka.

Talvisodan kuuluisin taistelu käytiin Suomussalmen Raatteentiellä tammikuun hirmupakkasissa vuonna 1940. Raatteen taistelu on mottisodankäynnin mallisesimerkki, ja samalla koko talvisodan puolustusihmeen ilmentymä.

Merkittävimmät sotahistorialliset käyntikohteet ovat Raatteen Portti Suomussalmella ja Kuhmon Talvisotamuseo. Näyttelyissä kerrotaan alkuperäisesineiden, filmien ja valokuvien avulla sodanaikaisista taisteluista taisteluista. Raatteen Portissa voit vierailla myös vaikuttavalla muistomerkillä.

A Frozen Hell -kiertomatkoilla alueen sotahistoriaan perehtyneet oppaat vievät sinut ja seurueesi autenttisiin ja entisöityihin sotahistoriallisiin vierailukohteisiin. Lomasi aikana voit käydä myös kansainvälisellä Vartiuksen rajanylityspaikalla, joka on yksi Suomen vilkkaimmista: vuonna 2013 kirjattiin 507 000 rajanylitystä, joista n. 60 % viisumivelvollisia matkustajia.

Tuotteet

Arolan maatila- ja erälomat

Arola on aktiivisesti ja ympärivuotisesti toimiva maatilamatkailukohde Venäjän rajan tuntumassa, Martinselkosen luonnonsuojelualueen reunamilla. Matkaa Hossan kansallispuistoon noin 45 km.

Arolassa karhusafareita on järjestetty jo vuodesta 1999. Noin kolmen kilometrin päähän tilalta on rakennettu kuusi kuvaus- ja bongauskojua, joista neljä on tilavaa makuulavitsalla ja kuvausaukoilla varustettua pyöröhirsikojua ja kaksi pienempää yhden hengen pyöröhirsikojua. Parhaana iltana paikalla on nähty kolmetoista eri karhua. Lisäksi kotkat, ahma, kettu ja haarahaukka ovat usein kojulla nähtyjä vieraita. Tilaa kojuissa on yhteensä 25 henkilölle. Karhujen kuvaus ja katselu aloitetaan huhtikuun lopussa - toukokuun alussa ja jatkuu 18.8 asti, kunnes karhujen metsästys alkaa.

Karhusafareiden lisäksi Arola tarjoaa majoitus ja ruokapalveluja, asiantuntevaa opastusta alueen sotahistoriasta unohtamatta elämyksellisiä lintu – ja hirvimetsästysretkiä, talvisia hiihtoretkiä itärajan tuntumassa ja kalastusta.

Arolan maatila- ja erälomat
Helena Seppänen
Arolantie 5
89920 Ruhtinansalmi
050 518 9775
info@arolabear.fi
www.arolabear.fi

Palvelut

Talvisotaretki

Arolan maatila- ja erälomat

Tutustu sotahistorian kannalta merkittäviin kohteisiin Ruhtinansalmella.

Hinta / hlö alk.

50 €